tisdag 9 juli 2013

Dagen i bild (och text)

Ordningen återställd
Efter era många ärliga kommentarer, som jag verkligen tackar för och makens jämförelse med jätten Hagrid i Harry Potter böckerna vid åsynen av mina trekvartsjeans igår kan jag försäkra er att ordningen härmed är återställd.


Lyx i stan
Bästis kollegan Eva och jag lyxade till det lite idag. Vi åkte buss in till Stockholms City, åt lunch på East (sorry, såg inga kändisar), provsmakade senaste kaffenyheter i Nespresso butiken, kollade några riktigt heta inredningsbutiker med lika heta priser runt Stureplan och satte oss sedan i en vanlig busskur med den utsikten på bilden nedan. Fastigheten är ju inte så kul direkt, men kolla speglingarna av de gamla husen mittemot.

Kollegans California Rolls. Mina Tempura Rolls blev suddiga.


Snart dags
Det kan inte ha undgått någon att Sverige står som värd för Dam-Euro 2013 i fotboll. Startskottet för hemmanationen går klockan 20:30 imorgon, där Sverige möter Danmark på Gamla Ullevi i Göteborg.
Jag vet att de flesta av er inte är intresserade av fotboll, men det bryr jag mig inte så mycket om;-) Jag har laddat mentalt genom att 1. lämna in två tips på jobbet (gjorde ett eget och ett åt maken också som inte har den blekaste om fotboll överhuvudtaget), 2. köpt Sportbladets ”bibel” som ni ser på bilden, 3. förvarnad maken att tvn kommer att bli ockuperad till och med den 28 juli samt 4. försökt att uppgradera mina biljetter till finalen den 28 juli på Friends Arena. Det sistnämnda gick ingen bra alls, då arenan är i stort sett utsåld. Bingo för damfotbollen, mindre roligt för mig. Man kan ju inte få allt här i världen, men man kan ju alltid försöka;-)


PS. Varken ni vill eller ej kommer jag att rapportera från Euro 2013 då och då. Som gammal fotbollspelare kan jag liksom inte låta bli. DS.

19 kommentarer:

Freja sa...

Jag önskar jag kunde uppmana intresse, jag skulle gärna se min gamla idol Pia in action som lagledare! Jag har en liten crush på henne, jag tycker hon är så cool!

Pumita sa...

Kändisarna på East ger jag inte mycket för men deras sushi får mig att dregla! :p

Är måttligt intresserad av fotboll också men Pia Sundhage... vilken smart och imponerande kvinna! Bra förebild för många.

Jane sa...

Ha ha, om du inte passar dig så kommer du få en massa modeanhängare ... du vet ... Blondinbella började med att skriva/fota sin outfit ;) Vet inte riktigt vad som skulle passat idag, kvavt som tusan och nu verkar det dra ihop sig till åska. Min första sushi åt jag på East, första (och sista) grodret också :)
Fotbollen lämnar jag över till dig med varmt hjärta, blir det mkt TV-sändningar kanske jag hinner blogga lite mer men då kanske du inte har tid att kommentera, ha ha! Håller iaf tummarna för tjejerna!

Jane sa...

Alltså, det här med svenskan och stava när fingrarna inte gör som man tänker - grodlåret ska det naturligtvis stå! Over and out!

Stare Ström sa...

Jag förväntar mig utförliga och väl analyserade rapporter om fotbollen! Vill som vanligt försöka hålla skenet uppe och låta initierad om en en sak som jag inte har en aning om. Jag litar på dig!

Margareta sa...

Okej ... att ordningen är återställd, du vet ju vad jag tycker.

Lunchen såg lockande ut men jag förväntade mig inte heller några kändisar eftersom jag inte vet vad East är, förutom ett matställe. Har absolut ingen koll på inneställen i Sthlm ... och här finns det inga. =)

Vad läcker bilden blev och det ser ut som att fasaden mittemot är betydligt intressantare.

Nej, det har inte undgått mig och jag föreslog faktiskt idag att vi skulle gå på forboll när vi kommer till Linköping, men ser att vi kommer försent. Men tror att TV:n kommer att bli ockuperad här också och nu när yngsta finns på ön så är det garanterat. Vet inte riktigt hur angelägen den äldsta är, tror inte det.

Du får gärna rapportera men tror också att jag kommer att titta en och annan match, om det går på någon kanal som vi har, och de gånger jag inte tittar så kommer jag ändå att veta. =)

Myror, ja det var väl ordet som stack ut från de andra och jag skulle gärna vilja hitta huvudstacken och alla deras satellitstackar ...

Nu nästan godnatt, men inte riktigt ännu, däremot ha en fortsatt bra vecka.

Husbilen-Ellen sa...

Vilken lunch! Smakade den lika bra som fotot ger sken av, så var den god! Speglingarna i husfasaden är häftiga. Ditt fotbollsintresse har jag inte, men en och annan glimt kanske jag kommer att få. Ha dé bra! Elisabeth

Olga T sa...

Vi har haft varmt och skönt och det har gått bra med kortbyxor här. Kul att du kommer att rapportera från EM!

Susjos sa...

Åh...har du varit och ätit på East!!! Där har aldrig jag varit, maten såg ju suverän ut! Men blev man mätt?
Häftigt med fasaden som speglar sig i den lite mindre roliga spegelfasaden.
Och så kul att du håller oss uppdaterade på damfotbollen, då kan man ju bara titta in här så får man veta hur det går! :D

Pysselfarmor sa...

Men stackars dig dådå...idag med jeans när det var så himlarns varmt!
Det där med kändisspaning är jag inget bra på och oftast har de hunnit förbi innan jag uppfattar att det där var nog någon som jag ska ha känt igen. Runt Mariatorget, Hornsgatspuckeln, Hornsgatan är det emellanåt filminspelning och då brukar kollegorna "gå igång" ....nä fram med litet garn då går jag igång
;-))

Susjos sa...

Just ja, nu när vi blivit med Nespressomaskin, kan man köpa såna där små kaffepluppar i den där affären, som ligger nånstans på Kungsgatan?

Monica sa...

Skönt att du inte behöver frysa om benen mer.
Läcker bild på maten men inget för mej;-)

Ja varför inte släppa in myrorna i TV-rutan sämre kan det ju inte bli och som du säger dom brukar ju ha rätt:-)
Ha en bra dag

cat sa...

Vad skönt att ordningen med byxorna är återställd ;)
Tyckte ni gjorde helt rätt som unnade er en lyxlunch. Hoppas att den var lyxigt god också.
Ha det gott!

Rantamor sa...

Här sitter jag med mina trekvartare frmför datorn....
Kul spegling du fick i den fasaden, intressant, kan du inte fota det som speglade sig idag ???

Ja ikväll startar fotboll, men hos osss redan 18:00 eftersom finskorna,
nej inte fin-skor, utan finskorna ska pela dådå, vi har ju delat hjärta lite och hejar på två lag.

Ska bli spännande.

Tjingelingen från Rantamor.

Rantamor sa...

Pela , hahaha ja det ska vara att man pryter lite på vinska.... =)
Spela ska det ju stå !!!!

Ama de casa sa...

Åhå! Så det är fotboll på G? Hade ingen aaaaning... ;-)

Della sa...

Hoppas dina tempura rolls smakade bra trots suddigheten. :)

Jah Hollis sa...

Jag skulle gärna sätta mig och kolla kvällens matcher i Fotbolls-EM, men det är A/ Quizafton B/ Jag dras fortfarande med resterna av min luftrörsinfektion C/ Jag har inte tillgång till TV härhemma. Många parametrar där och jag vet själv inte riktigt hur det kommer att bli.
Jag tror att Sverige har bra förutsättningar att gå långt i år, med ett riktigt bra lag, Pia Sundhage som ny tränare och så hemmaplan.
Och om du hinner, så kolla detta:
http://www.sydsvenskan.se/sport/fotbolls-em-2013/sjalvmal-innan-forsta-avspark/

Hörni sa...

Trekvartsbyxor är jättesköna! Det är huvudsaken tycker jag. :)

Älskar Pia Sundhage! Vilken kvinna, helt underbar! Jag kan se fotbollen bara för hennes skull. :)