lördag 27 juli 2013

Hemma bra men borta bäst


Några polska häckar på färjan i Nynäshamn idag.

Det har jag då alltid hävdat, för borta bra och hemma bäst är totalt överreklamerad tycker jag. Det enda jag kan tycka är bättre här hemma är att mina inlägg som jag skriver visas med fullskaliga bilder och inte små fyrkanter som ni - mina stackars läsare - fick klicka på för att få upp. Sorry, det var liksom inte min avsikt att ge är extra arbete i sommarvärmen, men jag vet faktiskt inte hur man gör. Några tips!!!?

Toi toi på polska
Som jag skrev tidigare finns det fina offentliga toaletter överallt i Sopot – inte bara på stranden. Å visst är dom charmiga! Väldigt inbjudande tycker jag, åtminstone den på bild 1. På bild 2 ser ni en toalettvariant med en hel instruktionsbok som jag personligen tycker är aningen för komplicerad, speciellt om jag är väldigt kiss- respektive bajsnödig;-)

Polferries
Polferries heter färjebolaget som sköter båttrafiken mellan Nynäshamn och Gdansk. Båten är så långt ifrån ett SiljaLine/Viking Line kryssningsfartyg man kan komma. Den används till 80 procent för transport av arbetskraft till och från Sverige, många lstbilschaufförer som ligger på golvet under trapporna på båten där de samsas med backpackers. Båten är otroligt sliten och inte speciellt ren heller. Men personalen är guld värd!!! Det tog den (snygga) ”Chief receptionist” en kvart att ”korrigera” vår felaktiva bokning från lastbilschaffishytt med urin till lyxhytt med fönster för endast 320 kronor.

PS. Imorgon kommer kollegan och tillika fotbollsfreak Carola och jag befinna oss live på Friends Area i Solna för att se finalen Tyskland-Norge. Rapport kommer – varken ni vill eller ej;-) DS
14 kommentarer:

Linnéa sa...

Helt otroligt det du beskriver om alla fina rena toaletter o fantastiska stränder. Tänk här i Sthlm det är ju "skit" med toabeståndet, minns tjänsteresa middag på Tivoli i Köpenhamn, superfina toaletter överallt, gratis osv. Kul att ha fått följa med dig/er på resan. Själv är jag dönick detta år har inte gjort något med mina Ölandsbilder. Slut i roten helt enkelt.
Men fa fanken har det varit för strul med min WP, ska snacka med min mentor, hur kan du ha blivit nekad. Inte p.g.a mig det lovar jag dyrt o heligt. Satan, gillar ju verkligen dina kommentarer.
Välkommen hem!

Mona sa...

Oj, har du varit i Polen? Jag får kolla bakåt på din blogg vid tillfälle. Det verkar VÄLDIGT komplicerat att gå på toa i Polen i alla fall!

Jag har gjort ett tillfälligt inhopp på min blogg tack vare att det igår regnade för första gången på 4 veckor och att jag äntligen kunnat vädra ut ordentligt i lägenheten.

Sommaren har inte varit så kul så här långt. Först försökte jag mig på lite storstädning, men min rygg klarar ingenting och orken tröt ganska snart. Mitt upp i alltihop satte dom fart med byggnadsställningarna utanför och samtidigt kom värmen. Jag är ingen värmeälskare utan lider verkligen både ute och inne. Datorn har jag bara satt på en enda gång och då för att betala mina räkningar.

Däremot har jag börjat med Instagram. Det är SoF:s "fel". Jag ville gärna fortsätta titta på hennes bilder och skaffade därför ett konto. Och när jag inte orkar använda min vanliga kamera har jag upptäckt att det kan vara kul att fota med mobilen och Instagram. Det kräver inte så mycket arbete och jag kan fixa bilderna på spårvagnen, badstranden eller toa...

Ama de casa sa...

Håller med - hemma är inte alltid bäst. Men nu har det tagit sig sen jag emigrerade... :-)

LissenTo sa...

Men härligt för dej att gå på fotbollsmatchen i allafall!

Jo det kan bli ett tomrum att komma hem också

Stare Ström sa...

Välkommen hem! Jättekul att ha fått följa med på din resa! Då väntar jag alltså på rapport från finalen. Ha det så kul!

Guldkryckan sa...

Jo..Polen är ju Polen...hur som helst...välkommen hem.

Match i eftermiddag ja...nä..jag står nog över det är jag rädd...vi skulle ju grillat här med föreningen..fast det regnar..så kanske ändå?

Heja Norge då får man väl utropa, vi har ju ändå tillhört dem en gång i tiden, eller om de tillhörde oss? Vet inte så noga men det var väl tur att man inte blev norrman...svindyrt med en bärs där borta ju...bättre i Polen då ju...om man slog ihop sverige med polen så hade spritmonopolet här dött på två sekunder..jag tänker mig en luftbro mellan Polen och Sverige..något för Ryanair kanske?

Nä..nu blev jag törstig...ha de bra BP.

Freedomtravel sa...

Vi har heller aldrig förstått det där med bäst hemma. Har tvärtom alltid älskat när vi är ute med husbilen! Dina bilder har jag inte märkt några problem med. De du postade i Polen är pyttelite mindre (såg det nu när jag tittade noggrannt) men jag har absolut inte behövt klicka på något...??
Färjan är ju som den är... vissa av dem är gamla Gotlandsfärjor tror jag. finns t.o.m. tavlor med raukar lite här och där ;)

Pumita sa...

Bäst hemma? Det finns saker som är bäst hemma och så finns det annat som är bäst borta ju. Både äta kakan och ha den kvar fast inte samtidigt, typ.

Och jag måste säga att du gör fotbollsfinalen mycket mer intressant än vad den egentligen är så jag ser fram emot rapporten. ;)

cat sa...

Ja du det där var verkligen totalt överdrivna instruktioner för de som har bråttom att svara på naturliga behov!
Polska bakdelar verkar inte skilja sig jättemycket från andra europeiska bakar ;)

Monica sa...

Dina bilder har varit normala i min 18hundratals dator i alla fall.
Fram för fler muggar i Sverige tycker att man alltid får leta upp buske nr 7 när man blir nödig.
Ha en trevlig kväll;-)

Marit Johansson sa...

Jag har inte tänkt på att bilderna haft ett annat format men nu ser jag att det är lite skillnad.
Det måste vara en väldigt modern och komplicerad toa som behöver så ingående instruktion :)

Freja sa...

Jag ser fram emot rapporten! Och jag har fått dina bilder i vanligt format, inte behövt klicka upp dem alls. Väldigt impad över ditt resebloggande, och lite inspirerad!

Olga T sa...

Bilderna har minsann inte varit så små. Jag har inte varit så flitig med datorn i veckan då jag lapat sol mest hela tiden. Underbart väder!!
Bild 1 Det ligger en och sover utanför toaletterna.......
Bild 2 Inte vill man läsa en sådan skylt när behovet tränger på!!

Susjos sa...

Kan hålla med dig om att hemma bra, men borta bäst, älskar att resa! Hemma är det alltför mycket trista vardagliga saker som måste göras...
Så du var på Friends Arena ikväll?
Ska bli kul att höra vad du tyckte om matchen, jag såg inte hela...