onsdag 31 juli 2013

Tillbaka till vardagen


Det finns hur många parker som helst i Sopot, samt en massa stora sjöar. Å det är ingen sol längst uppe till vänster om ni nu trodde det, utan mitt finger;-)


En vacker belägen restaurang i Gdansk. Här vill jag utfärda en varning. Besök den inte! Ölen är avslagna, maten kom aldrig, så vi lämnade stället efter trekvart.


Ett möte med den före detta polska påven Benedikt och Ronald Reagen - mitt i en stor park nära stranden.


Ett roligt sätt att tala om för folk att det bor en konstnär i huset.

Efter två regniga sista semesterdagar var det dags att återigen börja jobba. Å vilken ”jobbig” första arbetsdag det blev. Läs vidare så förstår ni.

Förmiddagen
1. Väckarklockan skrämde vettet ur mig klockan 06:45. Den tog uppenbarligen nästan kål på mig, då jag inte vaknade igen förrän 45 minuter senare. Ooooops!

2. Anlände till jobbet 08:45, men kom aldrig längre än till IT-bästisen Raddes kontor. Då även han och hans familj hade varit i Sopot/Gdansk ”bytte” vi bilder med varandra. Det tog ett tag. Ska inte avslöja hur länge, då mina chefer läser bloggen;-) Men jag kan säga så mycket att jag hamnade på mitt eget rum ”lite” senare.

3. Klockan 11:15 var det dags för en tidig lunch, då bästiskollegan Yvonne är utan make just nu och inte får frukost serverad. Med andra ord var hon vrålhungrig.

Eftermiddagen
1. Efter lunchen hjälpte jag kollegan Ann-Marie med ett kort till hennes barnbarns dop. Blev erbjuden en flaska champagne som tack, men tyckte att fem minuters arbete knappt kunde vara värda en dryck som jag inte ens gillar.

2. Ändrade fem ord i ett papper om medlemskapet i mitt företags konstklubb.

3. Då vi bara var sex personer på Redaktionen övertygade jag chefen Bosse att ett avdelningsmöte på favo stället l’Incontro var på sin plats. Cappuccino, tiramisu, key lime pie och många semesterberättelser senare var det dags att börja jobba igen.
Det gick inte så bra kan jag säga. Min egen bloggprinsessa Nika ville nämligen prata med mig via FaceTime. Inte visste jag att jag hade det programmet på min iPhone. Tack vare Nikas pappa tillika IT-bästisen Radde fick jag inte bara ett roligt samtal med Nika och R utan lärde mig något nytt på köpet.

4. Innan det var dags att bege sig till bussen diskuterades ”utlandsklippta” frisyrer – en man hade snaggats i Polen, den andra hade hamnat under saxen i Istanbul.

Efter denna tröttande och väldigt ansträngande arbetsdag var jag väldigt tacksam för makens förslag att ta en after work öl på den lokala pubben.

Hoppas verkligen att jag kommer att ha det lite lugnare på jobbet imorgon;-)

PS. Bilderna jag lägger upp har återigen ingenting med inlägget att göra, men jag lovar att de är de sista från Sopot ni får står ut med;-) Den här gången är det lite mera ”normala” bilder som förhoppningsvis gör att ni blir sugna att besöka detta fina land.DS.

25 kommentarer:

Stare Ström sa...

Efter en så jobbig arbetsdag förstår jag att du känner dig utsliten. Är det inte dags för semester snart???
Och så gillar jag att se dina bilder från Polen! Mera!

llh sa...

Neeeej, vill inte alls bli lovad några sista bilder från Sopot. Vill ha mer och fler, det borde du förstå!!!
Njuter av att läsa om din första arbetsdag. Gillar ju arbete, ja andras alltså ;)

Kicki sa...

Ojojoj vilken dag!!
Det är perfekt att få ta del av andras erfarenheter från olika resmål, det blir en mer personlig och annorlunda vinkel! Bra att få varningar om dåliga ställen också! ta det lugnt på jobbet nu!;)

Freja sa...

Vilken tur att du fick en avkopplande AW efter den jobbiga dagen! Fast det är bra att mjukstarta, bra för både själ och kropp! Och jag gillar väggmålningen skarpt!

Hörni sa...

Hahaha, ansträngande arbetsdag du haft. Nästan så du behöver lite mer semester kanske.
Vi pratar ofta via FaceTime med Lilla Mu, både på Iphone och Ipad. :)
Härliga bilder från Polen!

Freedomtravel sa...

Ojoj, så ansträngande.... Men alltid bra med inskolning! :) Vi har aldrig hittat någon superbra restaurang i Gdansk, men man sitter ju som sagt trevligt på många ställen. Däremot har vi jämt blivit positivt överraskade av den "enkla" maten, typ vägkrogar, snabbmat osv. Då är det ofta bättre än i Sverige!

Anita-Malta sa...

Gillar dina bilder från Sopot väldigt mycket !! ..speciellt den första med "solen" ;-)

Kommer förmodligen aldrig till Gdansk men omifallatt så.. inte den krogen.

Mitt i den stora parken nära stranden har du fotat de två så perfekt var och en salig i sin tro ;-)

Nu är det ju inte du som bor i det där "konstnärshuset" men kunde vara. Din sista bild säger ju en hel del. Den har humor, humör är färgstark, lite skrämmande, rar och väldigt talande. Konst eller konstigt alltså ;-)

Men.. bilderna har ju som oftast hos dig inte med inlägget att göra. Smart ! Vill ju gärna kommentera dina bilder... (som jag dessvärre i all hast helt missade igår.) ..OCH dina rader.
Hoppas din arbetsdag två blir lite lugnare än dag ett :-) Om inte kan det ju vara en tröst att det ska bli tropisk värme i helgen !!!!
Bye bye from Älvsjö :-)

Pumita sa...

Och det får du betalt för... kan inte vara sant! Vad hette firman du jobbade på, sa du? De kanske behöver en till slacker. ;)

Finfina Sopot-bilder! Gillar konstnärshuset och flinar åt din finger light. Släkt med E.T.? ;)

Anders W sa...

Dina bilder gör mig lite sugen på ett besök i grannlandet. Och dina kommentarer visar att det nog fungerar att börja jobba på fredag.

Pumita sa...

Så bra läser jag... du visar bilder från Gdansk och jag hamnar i Sopot. Får skylla på att klockan är läggdags och JAG har arbetat hårt idag. ;)

Pumita sa...

Det var visst en blandning. Nu går jag och lägger mig...

Peranders sa...

Vi åt på den restaurangen (eller kanske var det en av de närliggande) vid vattendraget i Gdansk. Maten och ölen var i alla fall helt ok.

Eva Trillian sa...

Om alla kunde få en sådan första dag på jobbet, garanterat, så skulle vi kanske t.o.m. längta lite ;) ... kanske!
Hoppas du får en lugnare dag i morgon :) med mindre morgonstress!

Pysselfarmor sa...

Huvvaligen vilken arbetssam dag du haft! Du får nog ta sovmorgon ;-))

Jah Hollis sa...

Jag har aldrig varit i Polen fastän jag bor mycket närmare än vad du gör. Hoppas resan dit stannar i minnet och underlättar återgången till vardagen.
Jo, jag vet det där med att kommentera och få kommentarer tillbaka. Ofta kommenterar jag samtliga som gjort inlägg på exempelvis Fototriss, men det är inte så enkelt som att man får lika mycket tillbaka som man ger.
Nåja, vi vann quizet i afton för första gången på länge. Och i morgon ska vi se punklegendarerna Stiff Little Fingers här i Malmö. Ha det gott!

Ama de casa sa...

Men? Jag vill se FLER bilder från din semester! Snälla?

Du verkar ha haft en jobbig start. Ta det lite lugnt imorgon, va. Eller kanske kompledigt? ;-)

Della sa...

Jag har som sagt inga problem med ännu fler Polenbilder. Ös på bara. Här suktas det.
Svar: Det som hälldes upp var någonting från IKEA faktiskt, men exakt vad vet jag inte. Kollade inte så noga.

Susjos sa...

Säger som Pumita, behöver ni mer arbetskraft till ditt jobb ?! Jag kommer!
Och tröttnar inte på bilder från Polen :)

Marit Johansson sa...

Vilken tuff start på arbetsveckan, jobba inte ihjäl dig :)

Jane sa...

Ha ha, vilken dag du måste ha haft :) Låter nästan som lite "inskolning", behövs för att ställa in psyket på det som väntar - hårt jobb ;)
Har bara en veckas semester kvar nu, på måndag ska jag träffa en gammal kompis, vi har inte setts på ca 35 år men vi var som ler och långhalm när vi var små. Det ska bli kul ... tror jag.

cat sa...

Ha ha det låter som att du nästan har knäckts av det tunga jobbansvaret ;)
Fina bilder från Gdansk med undantag av de två bronsgubbarna då.

Utan färgglada balkonger hade huset hos mig varit en arkitektonisk totalkatastrof.

Susanne sa...

Jag kommer tbx på måndag och hoppas att min dag blir lika "jobbig".
Sv: De röda träskorna får stanna hemma, för det går i en rasande fart när jag PWar så det behövs snabbskor då ;)

Monica sa...

Vilken jobbig första dag, hoppas det varit lugnare idag;-)
Påven och Reagan pest o kolera eller;-)
Gillar konstnärens träd även om dom ser lite elaka ut.

Lennart sa...

I dag råkade jag komma till jobbet kvart i 8. Tjejen i receptionen sa spydigt att jag var där alldeles för tidigt och undrade varför? Jag sa bara att jag hade råkat gå hemifrån lite för tidigt. I tisdags kom jag in vid halv 9, då undrade hon varför jag kom så väldigt(?) sent. Jag har flextid, jag sköter min arbetstid som jag vill.

myhuonglequyen sa...

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

Giaonhan247 chuyên dịch vụ mua hàng mỹ từ dịch vụ order hàng mỹ hay nhận mua nước hoa pháp từ website nổi tiếng hàng đầu nước Mỹ mua hàng ebay ship về VN uy tín, giá rẻ.