måndag 8 juli 2013

Visst kan man leva som man lär…

… eller så låter man bli. Jag brukar ju ibland (= ganska ofta) skriva om vad jag anser är ”godkänd” respektive ”underkänd” klädsel. Helgens bilder förklarar vad jag menar.

Laxrosa
Dessa laxrosa byxor på killar tycker jag ser förfärliga ut.


Grönt
De här byxorna kan jag köpa. En mustig grön färg. Hade det inte varit för fläcken hade jag kunnat godkänna byxorna.


Trekvart
Då det var 25 grader i helgen plockade jag fram mina trekvarts jeans. Att ha på dom hemma eller i trädgården är helt ok. Det går till och med an med att bära dom på en loppis tycker jag. Men då temperaturen visade 20 grader imorse och jag trodde att det skulle bli samma härliga värme idag så tog jag på mig jeansen även till jobbet idag. Vad tänkte jag på kan man ju fråga sig. Okej, de flesta av mina kollegor är på semester och slapp därmed åsynen, men ändå. Töntigare och bonnigare utstyrsel får man leta efter i huvudstaden. Totalt underkänd helt enkelt! Dessutom kröp temperaturen ner till 19 grader med vindbyar så jag frös nästan av mig en av mina ädlaste delar – den delan jag sitter på. Ska genast konsultera min stora spegel i hallen igen och börjar leva som jag lär;-)


Inga vackra helgbilder direkt, men om ni kikar in hos Marit så får ni säkert ett snyggare utbud av bilder tagna under helgen.

23 kommentarer:

Della sa...

På tal om kläder så hade jag skor och strumpor på mig idag för första gången sedan mitten av juni. Det var inte roligt, men rätt nödvändigt för det är ganska kallt/svalt på jobbet. Detta elände p g a att det var första jobbdagen efter semestern.

Eva Trillian sa...

PLUS 19 grader? Frös? Vad är du van vid för kortbyxeväder kan man undra? ;) Sånt vi inte har i Sverige?
Och jag säger: Låt var man välja sin egen byxfärg och gläds, gläds säger jag, över att det inte är gabardinbyxor med veck OCH slag *ryser* Historien har många hemska klädstilar att bjuda på som inte ens kommer i NÄRHETEN av dagens ;)

Pumita sa...

Jag gick iväg i t-shirt imorse... och höll på att frysa ihjäl. Tänk så snabbt man vänjer sig åt det hållet!

De gröna är riktigt snygga ju. Förutom fläcken förstås. Men den har kunnat tillkomma efter att han gick hemifrån. ;)

Pumita sa...

Jo, jag hade lite annat på mig också... men inget långärmat. =)

Rantamor sa...

Dom gröna och rosa byxorna får mig att tänka på Herreys ???
Dom måste vid tillfälle ha uppträtt i tre olika färger på byxorna.
Jag tycker det är lite käckt med färgade byxor, men skulle ju inte få sådana på min Rantafar.

Han har ju tillåme varit väldigt anti mot att äga en kostym, men när sonen gifte sig så var det kostym som gällde, och han fick till barnens illmariga förtjusning vika ned sig.
Och eftersom det var rosa som genomgående tema så smög jag med en viskning till det söta unga butiksbiträdet en jlus rosa skjorta,
för jag visste hade jag kommit med den till en redan irreterad Rantafar i en provhytt, så hade jag fått ta bussen hem.

Men se det söta stycket lindade Rantafar runt lillfingret och han tyckte plötsligt att han blev riktigt cool i sin skjorta...hihi

Kvinnans list övergår mannens förstånd , sägs det ju....

Tjingelingen...och förresten vad är det för fel på dina trekvartare ???
Inte nåt, men så bor ju inte jag heller i storstan...

Husbilen-Ellen sa...

Smaken är ju som baken - delad. Om dina byxor är bonniga, så har jag skrivit en rejält sådant inlägg på min blogg. Kram Elisabeth

Ama de casa sa...

Jag tycker att dina byxor är jättefina!
(Fast du har ju sett hur jag går klädd, så det kanske inte känns som en komplimang? ;-) )

sv. Alltså. Jag måste å det bestämdaste dementera att det är mina fötter. I och för sig är dom inte så små och nätta, men jag har inte storlek 44… ;-)

Jodå, det var livat och glatt – och vi hjälpte till!
:-D

Freja sa...

Rosa går bort, grönt är helt OK. Sen spelar det ingen roll om de rosa byxorna sitter på en kille eller tjej, rosa går alltid bort....

Monica sa...

Idag var det friskt och härligt väder, i går höll jag på att smälla av när termometern visade på + 27 :-(
Har dom bara ett läckert innehåll får dom ha vilken färg dom vill - fläcken då så klart.
Ha en skön kväll

Ps den lille är ett nyttodjur och äter bladlöss Ds

Beppan sa...

Tur är det väl att vi alla har olika smak. Tänk om alla klädde sig likadant! Hemska tanke....

Susjos sa...

Fint med färg ju! Fast min man skulle aldrig sätta på sig rosa byxor!
De gröna byxorna har samma färg som operationspersonalen har på sig :)

Tre kvarts byxor e ju så skönt och snyggt!

PS, nej nån långledighet skådar inte än på ett tag på jobbet i semestertider, det blir inte förrän till semestern, nu är det två eller tre nätters ledigt mellan nattpassen som gäller. Ds

Jane sa...

Helt ok med färgglada byxor på killar fast rosa går fetbort! Likaså babyblå :) Erkänner helt villigt att jag har sk piratbyxor när det är varmt ... går inte så ofta i kjol eller klänning. Shorts har jag bara på kollo. Korta shorts, där bäraren visar halva skinkorna, är tom hemskare än rosa byxor på killar ... jag menar, lite självkritik behövs när man klär sig och ska ut bland folk!

Freedomtravel sa...

Hehe, det är så kul att läsa dina inlägg om folk du ser på stan och deras kläder! Själv ser man ju också ett och annat och undrar över hur folk tänker. Färgglada byxor för killar verkar vara poppis nu och jag tycker att det funkar ibland, men lååångt ifrån alltid. Själv körde jag på kjol idag eftersom jag trodde att det skulle bli varmt, men det blev ju lite kyligt...

Anita - Malta sa...

Rosa eller grönt ? Struntsamma, bara det är lite färg så räcker det väl ganska långt. Haha.. ler åt Eva´s kommentar. Gabardinbyxor var inte igår precis :-)

Det där med att frysa när alla andra går omkring och svettas känner jag mycket väl igen. 19 grader och vindbyar känns lite väl svalt ;-)

Vaddå töntig och bonnig utstyrsel ? Jeans och gympaskor verkar vara mer regel än undantag hos de flesta. Tror nog du smälte in ganska fint bland det laxrosa och gröna. Sen tycker jag dina skor ser sköna och väldigt RENA ut. Mina var också vita en gång ;-)
Kramis !!

Margareta sa...

Jag tycker att alla tre byxor är helt okej. Det beror väl på vem de sitter på, skulle min yngsta bära sådant - ja det skulle vara snyggt. Min äldsta? Skulle bli mycket förvånad.

Trekvartbyxor har jag absolut inget mot, tycker inte att det är bonnigt sedan beror det väl på övrig klädsel och hur du passar i det. Sedan beror det ganska mycket på var man jobbar, klädstil, koder och allt annat som jag faktiskt tycker spelar in.

Nej, här håller jag inte med dig för en gångs skull när du lägger upp klädstilar.

Ps. Kommer kanske förbi Sthlm, då nästa helg med kanske trekvartsbyxor och ser riktigt turistisk ut. Skulle du se en rödtopp, eller det beror ju på vilken färg det blir i veckan, med kamera och sådana så vet du - skrik så lystrar jag. =)

Ha det gott.

Ama de casa sa...

sv: Tyvärr... Det stora husbygget i Benidorm verkar ha avstannat. Vi såg inte ett liv där, trots det var vanlig arbetsdag. Och en av dom stora kranarna var borta...

Margareta sa...

Sv. Vi har tänkt ta bilen, två flugor i en smäll. Sonen och flickvän har ju fått sitt förstahandskontrakt i Umeå, efter ett år så det är en hel del som ska ner - allt som magasinerats under året på många olika ställen. Blir släp till Umeå och sedan gasen.

Det är bra med mothugg ibland, bara det inte blir alltför ofta. jag mot världen? =)

llh sa...

Haha jooo gillar dina stilinlägg och gillar att det finns stor variation i färg på brallorna nu.
Men trekvartsbyxor går fetbort! Åtminstone på mig, de är så himla fula. Vad andra väljer är förstås resandes ensak men fula är de.

cat sa...

Håller med dig om färgerna på herrbyxor. Laxrosa är ingen färg för någon egentligen, eller jo laxen förstås.
Hi hi dina trekvartsbyxor ser ju onekligen lite lustiga ut ;)

Guldkryckan sa...

Har ju en låda full av shorts här på min excellenta gräddhylla i förorten..men vid utfärd mot jobbet blir det ändå jeans..fåfänga?
Jo..lite...ungefär som detta med paraply...om det inte börjar regna ser det ju halvtöntigt ut att gå runt med ett paraply..och jobbigt naturligtvis.

Men i morgon får det nog bli så att jag går ner på mina knän och kryper mot det beryktade korset..det var varmt idag...!

De där laxrosa brallorna...jösses...hade på mig ett par sådana en dag när jag gick i sjuan..vet inte var de kom ifrån..men vid hemkomst åkte de i soptunnan..alltför många kommentarer om detta plagg var med än jag stod ut med...burr.

Anni sa...

Åh, vilka läckra rosa brallor! Älskar karlar med färg! Älskar karlar som törs ha rosa!

Men trekvartsbrallor som viftar på halv stång - näe du BP, det var inte vackert!

Hoppas innerligt att jag aldrig, aldrig ser mig själv på bild i din blogg ...
:-P

Guldkryckan sa...

Sv:Tele2 har jag..där har de utöver comvic kompis som jag kör nu för 75 spänn i månaden olika "fasta" priser...195 spänn så kan man utöver att ringa vart som helst o hur som helst även kan surfa 3 gb i månaden..för 145 får man 200 mb i månaden bara för surfen..men jag tror det räcker för mig.

Jo...man vänjer sig väl antar jag...inga fler suspekta samtal till nån idag iallafall :)

Marit Johansson sa...

Hahaha... tycker du är lite hård med dig själv, kanske är det lite bonnigt med sådana trekvartsbyxor men det kunde ju ha varit värre. Trots att jag gillar färgen rosa tycker jag att ingen vuxen människa passar i rosa byxor. Det är ju direkt motbjudande!