söndag 14 juli 2013

”Lysande” utsikt


Efter att ha lyft varendra påse till höger i containern var det dags för "långsidan".


Det är alltid bra att ta med dig en tom kasse just ifall man hittar nå't användbart.


Skål med en härligt frostig flaska Corona:-)

Sedan några månader tillbaks har HSB ställt upp en container för grovsopor på vår innergård. Denna ersätter temporärt våra grovsopsrum som SITA inte kan nå på grund av byggställningar på andra sidan byggnaden. En lysande utsikt från vår balkong med andra ord - NOT.

Det händer allting något
Som ni ser är det långt ifrån bara grovsopor som hopas i containern. Här dumpas allt från stekpannor och soffor till emballage och hushållssopor. Kan väl säga som så att jag är glad över att den svenska sommaren inte bjuder på temperaturer runt 40 grader. Vill inte ens tänka på lukten! Men det händer då alltid något runt containern. Runt klockan 8 på morgonen under helgen slängs de första soporna för att följas av en strid ström skräp som hamnar med en duns på sophögen.

Containerråttor
Å visst finns det containerråttor också. Alltså inte dessa äckliga fyrbenta varianter (än) utan personer som väljer att återvinna det som har slängts. Helt okej tycker jag, men jag måste säga att jag är väldigt förvånad över herren som ni ser på bilden. Han kunde nämligen knappast gå med sin käpp, men gräva kunde han. Och fynda gjorde han uppenbarligen också.

Corona
Är osäker på om containerbilderna blir godkända av Pumita som bidrag till Skyltsöndag. Men jag lägger upp dom ändå. Gillar ju återvinning;-) Men skylten - som egentligen är en etikett på ölflaskan - vet jag att hon sätter ett G på. Hon har ju en förkärlek för bland annat Latinamerika och jag älskar denna öl med en limeskiva i. Alla bilder är dagsfärska förresten;-) DS.20 kommentarer:

Stare Ström sa...

Vilken underhållning du har! Nog är det underligt att så mycket av det som man ratar, tycker någon annan är nödvändigt. Klart Pumita måste godta dina skyltar!

Monica sa...

Nä det där kan ju inte vara någon höjdare att ha nedanför sej, haha jag ser käppen;-)
Har aldrig provat Corona det kanske är dags nu.

Larver har jag alltid tyckt varit söta fast inte lika söta som Argos, hu vad jag saknar honom.
Ha en skön kväll;-)

Pumita sa...

Åh, får jag ta en slurk Corona?! :P Det är ju franska nationaldagen så jag har varit hos Staren och pimplat lite vin, och hade lite hemma också men är törstig fortfarande. ;) Iskall Corona eller Sol är perfekt i sommarvärmen. Klart jag ser en skylt, bara jag får smaka lite. ;)

Hoppas att du bor högt upp så du slipper dofterna från containern! Som för övrigt har ngt skyltaktigt på sidan där.

Della sa...

Vilken utsikt och underhållning. Alltid kul att se vad andra har för sig. Ibland blir man till och med lätt förvånad. :) Corona - är det någon som bjuder?

Pumita sa...

Vad var det du testade nyss? Berätta genast! :)

Susjos sa...

När jag såg den goda Coronan och läser de första raderna trodde jag först att HSB ställer upp med öl till hyresgästerna! Så jag var nära att snabbt rymma till Täby, hihi!
Men så var ju inte fallet :) Älskar Corona med en limeskiva, vare sig HSB bjuder eller inte ;)

Husbilen-Ellen sa...

Även idag åkte mungiporna upp. Tanken på något gratis är inte bara gott utan tänk vad reslig man kan bli på kuppen! Ha dé! Elisabeth

Lissen sa...

Förstår att det blev fullt av containertrafik, för fyndning. Fast det ser mest ut att vara skräp.

Härligt att läsa bra bok, med en kall

Ama de casa sa...

Den där sortens återvinning av sopor är otroligt vanlig här i Spanien (eller där i Spanien, eftersom jag är i Sverige nu ;-) ).
Dom flesta ställer sånt som är uppenbart återvinningsbart utanför tunnorna så folk ska komma åt bra utan att behöva gräva.

Jättebra, tycker jag!

Guldkryckan sa...

Vi har en gammal gubbe här i området som går in i alla soprummen där han plockar med sig allt som han tycker inte borde slängas...när vi flyttade in här hade han 8 st källarrum som han fyllt med en massa bråte..när de sen gjorde om allt och fixade riktiga burar fick han problem...nu har en välfylld bur och resten ställer han i ett rum där vattenmätaren finns...han har ett helvete ;)

Nä...vad lär man sig av detta...jo..kanske att slit o släng samhället har gått överstyr?

Jag vet inte...men "sopgubben" här är knepig.

Ha de bra.

Jah Hollis sa...

Att ställa upp en öppen container så där för grovsopor är ju att be om trubbel. Inga fåglar som är där och sliter upp påsarna och sprider innehållet?
Jag tror inte Öresundshuset kan räknas till miljonprogrammet eftersom det aldrig varit bostäder i huset, och det var ju sådana miljonprogrammet handlade om. Det byggdes nog mest för verksamhet som har med Malmö hamn att göra.

Margareta sa...

Folk återvinner verkligen. När vi var till återvinningen vid Ica Maxi i Haparanda förra veckan för att kasta alla tomflaskor, alla röda och vita vi druckit. =) Där stod en äldre kvinna som gjort ett specialverktyg av en plogpinne med ett snöre som hon gjort till en snara. Sedan stoppade hon in hela huvudet i containern samt pinnen och "fångade" upp flaskorna. Jag behövde bara snällt fråga om hon ville ha mina två påsar. Snacka om att jag lyckliggjorde hennes dag och jag behövde inte göra annat än lämna påsarna. Det är väl inte ens pant på dem, men hon kanske gjorde något annat av dem, konst kanske. =)

Klart att din ölskylt blir godkänd, bland de bättre skyltarna sommartid.

Ha det gott och njut av morgondagen.

Pialotta sa...

Inget vidare som jag kan förstå att ha soporna i sin närhet ... men visst är containrarna välbesökta ... folk slänger mycket " bra att ha " liksom .. Den drycken du visar har jag aldrig varken sett eller druckit ... men vatten är bra i hettan ;) Ha de..

Kicki sa...

Test såg jag och klickade in...men såg ingenting. Klickade på startsida och då kom det här upp! Det är ju bra att de håller i ordning på soporna men ibland kan valet av placering vara ogenomtänkt! Va, jag periodare?!

Margareta sa...

Det var bara lokalt dit vi var igår, det där fina vädret, hemma i Luleå är det ok men inte någon topplista för varme och sol inte.

cat sa...

Bästa sommarölen helt klart!
Vad knäppa folk är som inte fattar att man ska slänga grovsopor och inte hushållssopor i containern. Skulle noga kalla även tvåbenta containerrotare för eh, råttor. Det är väl en sak om det inte är en stinkande container med en massa äckligt avfall i sig, men när det nu inte är det så....

Jane sa...

Gah, tredje gången gillt ... när jag äntligen tar mig tid att sätta mig vid datorn för att kolla igenom vad jag missat så hittar jag två (spännande) test och först på tredje försöket kommer jag in på ett "riktigt" inlägg. Nu blev jag ju jättenyfiken vad det var du testade, förståss, nyfiken som jag är!
Du har ju alltså ett kanonläge vid din utsiktspunkt där vid containern. Om du tar en liten summa för varje besökare så har du fått ihop en extra sommarpeng att köpa mer Corona för - antingen kan de som vill komma upp och kika på vad de vill ha därnere eller så ger du direktiv - "lite mer till höger" eller "mer åt mitten", ha ha.
Här råder i alla fall "skit i det"- läge, förutom matlagning som är ett måste för att överleva. T.o.m. hunden tycker att jag är en tråkmåns ;)
Ha det bra!

Guldkryckan sa...

SV: tackar för berömmet ang bilden :)

Nä..storebrorserdig är ju egentligen inte så kul..men tekniken idag gör att du ändå kan spåras vad du än tar dig till...så då kan man väl lika gärna gå fullt ut..för just kameraövervakning har ju visat sig effektivt i brottsbekämpning...men som du skrev...synd att det ska behövas :(

Freja sa...

Som ung var jag containerråtta, hittade en gång en hel utemöbel, bord och stolar... Då bodde jag mitt i stan, men huset hade ett platt tak och med ett snott dörrhandtag gick det att ta sig ut på taket, så där boade vi till ett fint uterum... Men numer får containrar vara för mig, och definitivt om det ligger hushållssopor i dem, blä!

llh sa...

Den där ölen ser så lätt och god och läskande ut. Tror jag måste testa den, hum med en citronskiva sa du.