fredag 5 juli 2013

Tre nya varav en piper

Touch of class
Den här skyltdockan är långt ifrån ny, men den och tvillingsystern upptäckte jag på ”Touch of class” på S:t Eriksgatan 99 i Vasastan idag. Dockan liksom minibutiken, vars gulliga kvinnliga ägare är från Kenya var nya bekantskaper för mig. Ett litet hål i väggen med snygga, färgglada afrikanska varor. Japp, ett tygarmband fick följa med hem:-)


Smör
Bekantskap nummer 2 är smör. Ja, ni får gärna skratta. Jag äter sällan smör, men när min ”bästis” bakom köttdisken på den lokala ICA rekommenderade detta opastöriserade smör lät jag mig övertalas. Förvisso kostade lyxen 49,90 kronor, men smaken är så otroligt annorlunda och äkta att jag bara låter det smälta i munnen.


iPhone
Tredje nya bekantskapen för idag är min (eller rättare sagt jobbets) nya iPhone 5. IT-bästisen Radde såg till att den synkades med både det ena och det andra. Det tog bara en kvart, vilket han förklarade med att jag bara har 12 appar som skulle överföras från min tidigare mobil. Min nya kompis är vit och fungerade perfekt – hela dagen på jobbet. Men den gillar uppenbarligen inte min hemmiljö. Ända sedan jag stoppade in honom i USB-uttaget på min dator pep och kluckade han med fem sekunders mellanrum, då han uppenbarligen måste hämta andan. Nu hänger han vid hålet i väggen och är tyst.
Jag och nya iPhones är liksom ingen bra kombo verkar det som;-)

18 kommentarer:

Olga T sa...

12 appar??

Eva Trillian sa...

Nya bekantskaper ska man odla - men piper de ska man kanske låta dem vara. Viljan till vänskap kanske inte är ömsesidig då?
När ska du ha semester då? Laddar med ny telefon som om det inte finns en ledig dag i sikte? ;) Hoppas du är ledig i helgen i alla fall!

Linnéa sa...

Ha, ha, vilken läcker skyltdocka! Smöret har jag prövat, urgott, fast jag sällan käkar smör. Iphone eländet har jag också genom jobbet. Den uppför sig stundtals som den vill. Jepp, back in buisness. Men på torpet. Jyckarna är min Molly 15 åringen mellan-schnauzertik väninnan Idun, Golden R. Ska ta itu med Fototriss, men är kreativt slut, efter resan. Ha en bra kväll!

Rantamor sa...

Jag och Rantafar äger ingen iPhone alls så jag kan inte förstå din lycka riktigt...
inte heller har vi några sådana appar som alla måste ha,
men jag vet snart kommer jag väl att sitta där med en barnärvdiphone och inte förså...förstå ett dugg.
Men ännu har jag en gammal mobil...ja den är ju utan sladd iallafall.

Skyltdockan var ju för snygg, en såndär Lollobridgina, eller vad hon nu hette...Gina kanske i förnamn,
du ser jag har inte tappat helt minnet i fjällen...

Men äter du inte smör...
varför???
Jag steker allt i smör, men så har vi ju daller både härådär...
vi kanske ska skippa smöret och annat gott till hösten...

Nu kan vi ju inte börja banta när potatisblasten blommar och snart ska vi gräva upp dom allra första egne små färskpotatisarna...

Och vet du jag har beställt fyra riopr med mig hem från fjällen...
fy så lyxigt,
men oj så gott det ska bli,
oplockade som dom är kommer det att flyga dun lite här å var på vårt bostadsrättsföreningsområde....

Men alla är ju van vid att vi är lite eljest, och grannarna klipper gräsmattan åt oss och är alltid så glada när vi kommer hem...
men frågar ofta ....
hur länge blir ni hemma denna gång ???

Tjingelingen från Rantamor hemma på Maskrosvägen.

Freja sa...

Jag är dålig på appar jag... Men håller mig till Samsung Galaxy. Min datanörd till man säger att de blir bättre i test än IPhones... Smöret låter smaskigt och den butiken får jag kolla in när jag är i Vasastan nästa gång. Fast nya jobbet innebär mindre resor, det är nackdelen med det...

anemonen sa...

Det låter trevligt med nya bekantskaper.Den där skyltdockan skulle jag inte ha något emot att ha i min ägo. Wow säger jag vilken inredningsdetalj, men den kostade säkert skjortan. Färggranna armband kan man inte få nog av. De lyser upp tillvaron, och du det verkar som om det smakar riktigt gammaldags hemkärnat smör. Inte illa det så njut för mig också. Androider och Iphones är jag inte vän med men äger dock en android som jag vill byta ut till en gammal hederlig sak - allså modell stenålder. Därvidlag ger jag mig inte.Annars är jag pigg på nya saker och bekantskaper. Trevlig afton.

Anita - Malta sa...

”Touch of class” finns det en butik på en bakgata här i Sliema som heter. Brukar passera den ibland men har aldrig varit inne. Några färgglada afrikanska saker har jag då aldrig sett i skyltfönstret. Allt ser lite dyrt ut. Förmodligen är det ingen kedja.

Smör !!! ..det äter jag mindre än sällan. Har fått för mig att det inte är så nyttigt. Men när maken steker nyplockade kantareller vilket inte sker så ofta, då SKA det vara smör.

Nä, vi har inga kantareller här på Malta men plockat i skogarna runt Nyköping har vi gjort. Tullen på Skavsta flygplats struntar fullkomligt i vad det är vi har i bagaget och likaså vid ankomst Malta. Så till hösten ska vi plocka mer ;-)

Känner mig lite förvirrad när det gäller priser. Är 49.90 mycket för 250 gram opastöriserat smör !?

Han är snäll han din IT-bästis !! Men iPhone, appar.. Har du 12 !! Jag som inte ens har en iPhone. Faller nog utanför ramarna här när det gäller att hänga med i utvecklingen. Men visst ska jag ha en iPhone ! Den ska jag ladda full med appar och min ska också vara vit ;-) Tror säkert att med lite hjälp från Radde blir du och din iPhone bästisar :-)

Ha det bäst Beate !

Olga T sa...

SV: Har precis rensat lite appträsket men ska kanske ta och räkna. Måste bara lugna ner mej lite först för jag blev nyss så arg (se mitt inlägg)

Olga T sa...

SV: Började räkna direkt....orkade till 100 sen jag la jag ner det....

Susjos sa...

Det där smöret lät gott :-)
Jag har en IPhone 4S och vit är den och jag älskar den! Många appar har jag..,;-)

Ama de casa sa...

Vilken fin skyltdocka! Jag är inte kompis alls med den nya tidens mobiler. Fingrarna är alldeles för stora, tror jag... :-)

Della sa...

Kul att läsa hos dig igen! Inlägg om en massa olika saker som alltid får mig att dra en massa associationer till vad jag själv pysslar med. Gillar't! :)

Guldkryckan sa...

Smör ja..faktum är att man (om man har råd) borde satsa på lite mer kvalitet på detta vis...jag har aldrig gjort det för då hade jag förmodligen inte kunnat vara utan det..så det blir vanligt smör här istället..lätt o lagom...lätta...ja..du vet.

Såg för en tid sen bilder på hur miljön såg ut runt där man tillverkade smör..urk...vet inte om det var fejk..men jag tror det var äkta bilder..så man kanske borde satsa på kvalitet iallafall?

Nä...aldrig ;)

Ha en skön Lördag nu..det ska jag...vi ska bort till frugans fd arbetskamrat...två baginbox ska vi släpa med oss...tror inte vi behöver ta tåget hem..vi kan rulla själva efter dessa boxar ;)

llh sa...

Är helt borta när vi pratar i, phone och padda. Alla har ju en i, varför skulle jag krångla till det med android? Fast å andra sidan är jag helnöjd. Läste att i dominerar hos 08:or men att vi på landsbygden är lite mer "wild and crazy" i våra smarta val. Inte vet jag men nån gång måste jag nog testa...kanske en ultravass padda :)
PS blev lite sugen på det där smöret och mins Madeira med godast smör jag någonsin stoppat i munnen. DS
PPS Hahaha, kan inte önska mig en bättre bagagebärare än du!!! När sticker vi??? DS

Jane sa...

Smör ska det vara! Äter smör sedan barnsben och har, som du vet, inga extra kilon att bära på :) Inbillar mig att det är nyttigare än sådant där "margarin-tjafs". Idag är det ute-väder men det blir nog en ommöblering av köksdelen på kollo. Köpte nämligen en liten kyl/frys igår som ska passas in i möblemanget. Fika ute blir det iaf garanterat! Ha en fin lördag!

Susanne sa...

Vilka trevliga bekantskaper.
Jag hade 84 appar och då har jag rensat, borde kanske rensa igen ;)

Margareta sa...

Jag har ju ingen Iphone men är nöjd med androiden och enda problemet är att jag inte kan synka den med paddan, ilandsproblem och inte så stora, små.

Äldsta sonen som är Macfrälst ångrar faktiskt att han köpte en Ipad och inte en Samsung eller något annat. Mycket låst för de som vill lyssna på musik, se film och lite annat.

Skyltdockan var läcker och snart får vi kanske se armbandet som kom ut från butiken.

Det där smöret var intressant, undra om det finns här uppe - tar kanske ett tag innan ...

Ps. Jag är också lite sur på min padda i förhållande till androiden som jag kan plocka in hur mycket bilder jag vill till via usb, men det funkar inte med paddan - bara ut.

Ha en skön lördagskväll - det har jag som sitter på altanen med ett gott rött och datorn.

Stare Ström sa...

Tre mycket olika saker! Eftersom jag inte har en iphone så kan jag ju föreslå att du tar lite av smöret och fixar till den med det! Det hjälper säkert.