torsdag 4 juli 2013

Dagens ooooopsDe senaste två åren har jag varje arbetsdag levt och åkt med 73:ans buss från antingen Roslagstull eller Östra Station. Under varje bussfärd morgon och kväll ”stjäl” jag extra bloggtid och kommenterar hos er. Med andra ord kopplar jag bort allt – bortsett från idioter som skriker i sina mobiltelefoner – och koncentrerar mig på något intelligent att skriva om era inlägg.

Aldrig hänt
Inbyggd i fack 52 i min konstiga hjärna är dock hållplatserna som är antingen två eller tre beroende på var jag stiger på bussen. Det har då aldrig – jag menar verkligen aldrig – hänt att busseländet inte stannar vid en hållplats som heter Wenner Grens Center. Där finns alltid folk som vill stiga av respektive på bussen. Men inte idag då den bara blåste förbi.

Karolinska sjukhuset
Med andra ord hamnade jag några minuter vid Karolinska sjukhuset. Å det sjukhuset är nog den mest deprimerande vyn man kan tänka sig om man ska fördriva en kvart med att stirra på entrén i väntan på 73:an åt andra hållet. 15 minuter senare - samma buss, samma chaufför. Han kom av någon konstig anledning ihåg mig:

- Oj det var då ett snabbt läkarbesök.
- Errmmmhhhhhhh


PS. Inte helt så deprimerande som KS fasaden men inte långt ifrån är ”motiven” i bild 2 och 3;-) Nu åter till Sverige-England. Vi hörs sedan. DS.

18 kommentarer:

Peranders sa...

Vid KS har jag ibland hamnat av misstag när varit på väg mot Stockholm med bil. Av någon anledning brukar min GPS och E4 inte vara överens just där...

Guldkryckan sa...

Med andra ord kunde du suttit kvar på bussen?

Här åks det ersättningsbussar så det står härliga till då vagnarna till jobbet är indragna sen en vecka pga nåt de fixar med..funkar väl ganska hyfsat om man säger så..men jag gillar inte bussar..bussar kan köra fel..det är svårt att köra fel med en spårvagn ;)
Fast en och annan har ju lyckats med det också..eller så var jag på fel vagn..vet inte så noga..var för packad för att ens nå upp till den där grejen man visar kortet för som piper..måste de sätta den så högt upp? ;)

Nä..två ggr har jag åkt spårvagn packad..aldrig mer..burr.

Ha de fint.

Freedomtravel sa...

Nja, KS är väl inte så inspirerande... Förut gick jag alltid av bussen (506) framför entrén och gick igenom sjukhuset för att komma till Norrbacka. Nu har vi ju flyttat till Widerströmska på KI campus. Bussen har en hållplats där (Prostvägen), men pga av alla byggen så stannar den nästan aldrig där utan åker runt kyrkogården... och till KS entré. Så jag ser den där entrén nästan varje dag nu också... ;)

llh sa...

Karolinska sjukhuset är lika deprimerande nedslitet nött och skavt på insidan kan jag meddela. Eller också var det bara mörk trist vinter när jag var där.
Äsch vi glömmer sjukhuset!
Uppmuntrad av dig försökte jag att vara copycat, läsa och kommentera bloggar i mobilen för att hinna...Det gick urdåligt kan jag säga!!! All kred till dig som lyckas :) En liten omväg är kanske smällar man får ta fast om du jobbar på din nyupptäckta synskhet kan du nog undvika den också.
Själv ska jag ta upp övningarna igen och när du får konstiga (ännu konstigare alltså) kommentarer från mig så vet du vad det handlar om. Nu är du varnad ;)
Och tack gulliga BP för vänliga och roliga kommentarer ♥. De uppskattas och värmer ska du veta!

Eva Trillian sa...

Ok! STOR komplimang till oss glada bloggare, som får njuta av dina kommentarer, att du missade att själv plinag på din busshållplats :) För vi är så bra :) Och du med oss!
Sv: Tack för grattis och fina ord! :)

Anita - Malta sa...

Måste säga att du tagit väldigt läckra bilder ! Om man bortser från den första som kanske inte är det första motivet jag skulle välja hur trist det nu än är ;-)

Tycker du är helt fantastisk med dina kommentarer som jag förstått många sker på bussen. Att du sen dessutom efter jobbet och på/av bussen dagligen ger oss andra en dos av dina alltid så konstfulla och tokroliga inlägg.

Tack för det Beate!!!! Fattar bara inte hur du hinner med Sverige-England också ;-)

Unknown sa...

Ja det är nåt speciellt med konst på väg med benen......! :)

Hörni sa...

Ooops som sagt, haha, tänk så det kan bli. :D

Rantamor sa...

Hörde på radion igårkväll att det gick riktigt bra för Sverige , bådar gott inför stundande matcher.
Ska bli riktigt kul att komma hem och sätta sig framför tvn när fotbollen börjar.

Man ska ju alltid nångång åka bort så man får chansen att längta hem.

Snygga byxor/strumpbyxor/tajts/ ellr vad det nu kan heta. tror inte att jag skulle känna mig klädd ut på stan i något sådant på röven.
Mummelbyxor kallades dom visst när dom lanserades, man kunde se läpparna röra sig men hörde inte riktigt vad som sades.

Nu börjar det regna av bara sjutton, tro om jag inte ska krypa upp bredame Rantafar en stund till....
näe nu ska jag allt ha kaffe.

Jodu det finns en liten icaaffär här i Borgafjäll, har cykeln med så jag brukar cykla dit å handla,
sen kan man beställa vin där och få det om tre dagar, gäller att planera bra. =)

Tjingelingen från Rantamor i fjällen...ännu.

Lennart sa...

Den där fasaden ser ut att passa bättre till en fabrik. Den var inte så uppiggande eller glädjande. Att titta på byxorna på bild två gjorde mig nästan hypnotiserad, underligt mönster.

Monica sa...

Inte bara deprimerande det är lögn i he...te att hitta parkering där också.
Dessa brallor hoppar jag nog över man kan få yrsel av mindre;-)
Ha en skön helg

cat sa...

I min erfarenhet är alla sjukhus mer eller mindre deprimerande. KS är ju i alla fall rött. Du ska se sjukhuset jag bor nära.
De där tajtsen var ju eh, intressanta.
Nu är solen här. Jag hoppas att den stannar.
ha det gott

Ama de casa sa...

Haha! När jag åkte morgonbussen (innan klockan 07:00) ut till Skansen var det typ "förbjudet" att trycka på knappen i bussen när vi kom till jobbet. Alla som var på bussen skulle ju jobba och det var en sport att INTE trycka på "nästa hållplats". Det funkade 99 gånger av 100, men dom gånger som chauffören inte visste (eller gjorde uppror?) så blev det liv i bussen, det var dom roligaste mornarna :-D

anemonen sa...

Jag kan inte annat än hålla med angående fasaden på sjukhuset. Numera är jag stolt över ingången till "mitt sjukhus". Häftiga bilder till texten och alltid lika finfina inlägg som jag gillar. Ibland glömmer jag att kommentera men jag läser dem. Ny fin header som jag gillar.Den har något speciellt. Tack för du finns och jag har läst kommentaren hos Marit J tack snälla du.

Susjos sa...

Oops, min arbetsplats! Ja, den är deprimerande på många sätt...suck!
Snart ska jag dit för en lång natt igen....suck!
Men jag gillade det roliga tightsen!

Linnéa sa...

Märkligt! Karolinska är nog som du säger det mest depr. man kan tänka sig!

Ama de casa sa...

sv: Nej, grannarna är inte hemma. Grabbarna var över och vattnade blommorna.
(Eller så var det jag som ville ha en ny vinkling på den obligatoriska marknadsbilden. Du får själv gissa vilket... ;-) )

Margareta sa...

Låter som att ... ingen som ville stiga av på eller av -du? Är du ingen och någon såg inte ingen?

Inget jag skulle sätta på dig men numera är det ju inne, däremot gillar jag byxorna som är moderna nu de stora och pösiga som "vi" hade i början av 80-talet eller om det var slutat av 70. Ingenting jag heller skulle sätta på mig men det beror mer på ålder och att kurvorna blivit mer synliga.

När jag ser mittenbilden så tänker jag på hur en tidigare granne alltid sade när vi var ute och cyklade tillsammans, familjeutflykter - jag skulle vilja vara sadel på din cykel. =) Hahaha, hoppas din blogg tål min låga sanning.

Ha det fortsatt bra.