torsdag 23 juni 2011

Torsdagens insikter

När man har passerat bäst före datum så får ordet ”lagom” en helt ny betydelse. Hatade ordet när jag var ung. Nu vill jag ha lagom av allt – här och nu.

När man tar en fika med kollegorna Håkan och Eva ska man definitivt inte hänga axelväskan över stolryggen. Då glömmer man nämligen väskan, vilket man inte kommer på förrän man går hem. Då större delar av ”mitt liv” finns i bagen så var jag väldigt tacksam över att personalen hade tagit hand om den.

Nöden har ingen lag och kostar bara en femma
När man har slut på toapapper använder man sig enklast av hushållspapper. När även det är slut får man leta efter pappersservetter. När sådana inte finns är man illa tvungen att – ja ni vet: sätta sig i bilen och rusa till Täby Centrums kundtoalett.

När IT-bästisen är kvar på sjukhuset och har både ont och tråkigt är man så gärna cybersällskap. Han ligger förresten på ett lyxhotell verkar det som. Utsikten från 8:e våningen lär vara magnifik, köket superbt och servicen enastående. Kolla skylten. Endast det bästa är gott nog för den killen:-) Betyget dras dock ner (mycket) då wifi inte finns.
Trygg
När vädret var som idag så känner man sig väldigt trygg. Man vet precis att det är en typisk svensk midsommar. Inga oväntade eller oförutsedda överraskningar här inte. Tänk om det är strålande solsken imorgon, man skulle ju bli totalt ställd, svetten skulle rinna och fötterna svettas i gummistövlarna.

Alternativ majstång
På tal om midsommar så tänkte jag bjuda på en annorlunda, majstång som jag hittade på Dalagatan i Stockholm igår. Ni som vägrar dansa runt stången iförd i gummistövlar imorgon har kanske nytta av "skogen" ovan – man kan nämligen "spåna runt" alla dess träd. Borde gå hur lätt som helst efter tredje nubben;-)

17 kommentarer:

4U2 sa...

Tror min man måste legat på det sjukhuset, när jag besökte honom då, den gången han opererades, blev jag riktigt avundsjuk, ok lagom avis, för den goda servicen ... jag hade att jämföra med min vistelse i det berömda sjukhuset där inte ens min sängklocka fick fungera nattetid då jag skulle be om smärtstillande! Maken gjorde endast en "lätt" op enligt läkarna, jag gjorde den sorten som går under benämningen: STOR. Rättvisa? Nja, jag blev faktiskt glad att min man blev så väl omhändertagen för, vad vore jag utan honom? ;)
Hoppas din vän tillfrisknar snabbt och du, du är inte ensam om att nästan behöva ha väskan runt halsen! ;) :)

Freja sa...

Åhhh, så hade jag gärna haft det här hemma nu när jag bedriver sjukstuga för min katt.... Gillar bilden! Är den en stenläggning?

Monica sa...

Vilken läcker skog, den skulle jag vilja ha.
Som sagt blir att hänga den över axel och mage när du äter, vilken feeling att upptäcka att den var borta. Inte bra för hjärta och blodtryck, skönt att höra att inte bara jag har lagt mej till med Laurastilen.
Ja det såg ju bra ut på pappret i alla fall, har aldrig fått uppfattningen att dom är där för mej;-)))
Ha en GLAD MIDSOMMAR utan grodor och stövlar.

Yes det är mammas lilla solstråle på alla bilder.

Hörni sa...

Oj vilket lyxhotell han hamnat på! Men det är inte mer än rätt när man är sjuk heller.
Ja, inte blir man direkt förvånad att det regnar och är svinkallt nu lagom till midsommar. Allt är sig likt.

4U2 sa...

Sänt ett så kallat elektroniskt brev ;) ;)

anne sa...

Det var en hel del insikter om väsentligheter du fått på kort tid. Jag har inte fått så många idag, bara att ibland blir det tröttsamt och ibland blir jag sugen på choklad... Inget nytt med andra ord.

Pysselfarmor sa...

Men är det en tavla? Eller en dekoration på en vägg? Snyggt - den kan jag tänka mig att ha själv på en vägg!

Det var en lustiger skylt - humor i det hela!

Ja idag ja regnar det - jaja vräker ner - i morgon en kort stund kommer det vara så att jag kan ha bara ben och dansa på ängen....vill man ha midsommar får man stå ut med å frysa litet grand ;-)

Jag trodde att någon skulle skriva att jamen tänk på fästingarna - för det gör jag...jag skulle aldrig gå med bara ben i den ängen ;-) jag vill ha en äng där gräset är slaget/klippt

Ha en härligt midsommar utan eller med stövlar på - för mig blir midsommaraftonen firad i Täby, på en gata där jag bodde en gång i tiden ;-)
Ha det bäst!

Jane sa...

Än har jag inte glömt någon väska men jag kan förlägga saker hemma ... håller t ex telefonen i handen och i nästa sekund är den bara borta. Var tom inne hos grannen så hon fick ringa mig så jag hittade telefonen en gång :/
Stackars IT-bästisen, undrar om det eminenta sjukhuset serverar sill och nubbe på midsommaraftonen?! Det gör de säkerligen i Danmark där de har en lite "friare" syn på det hela :))
Ha en bra midsommar utan regn, med toapapper och väska ;))

SoF sa...

Vi har INTE tagit illa upp! :)
Det är dagens sanning.

Vi tar det som en självklarhet att du säger vad du tycker - nåt annat kan vi inte acceptera. ;)

Och skulle du säga: "Vad var det jag sa" så går det också bra.
HaHa.

Jag tyckte det var tufft med den mörka bakgrunden men allt kan ju bli bättre - när vi ändrade till ljusare så tyckte jag sidan blev lite "tydligare".

Men det är frestande att sitta och ändra och kolla, ändra och kolla...frågan är bara när det blir som ALLRA bäst. :)

Du vet att inget är skrivet i sten hos oss, så förändringar kan det alltid komma att bli.

Vi suger åt oss av all respons vi får från deltagarna.
Det verkar på kommentarerna som om alla tycker att det blir bättre nu när OO hamnar på en egen sida, så mycket är klart.

Undrar var vi har hört det förut?! ;)

Natti natti!

Pysselfarmor sa...

alltså jag var tvungen att komma hit igen och glo på "tavlan"...ja nu ser jag ju....

såååååå häftigt!

Kicki sa...

Häftig skog! Gillar skarpt! Svar på din fråga: Musen ska jag sy eller klistra fast:)

Kicki sa...

...och naturligtvis menade jag utsida först...på ordlösa onsdag, så tokigt det kan bli:)

thejeanettishway sa...

vilken bild - vilket träd! vems?
härligt inlägg hörru :)
tack för dina fina kommentarer inne hos mig - alltid :)
är bortskämd med dig nu ♥

cat sa...

Den skogen är grymt läcker och jag som alla andra undrar var du har hittat den.
Blev helt paff när jag läste skylten från sjukhuset. Hade ingen aning om att vård i Sverige kan vara patientorienterad så till den höga grad.
Glad midsommar!

Anonym sa...

Inget wifi på sjukhuset? Vart är den svenska sjukvården på väg egentligen...
;-)

Bildgatan sa...

Dina insikter var ganska rätt åtminstone här uppe och jag behövde inte dansa runt midsommarstången och svettas i gummistövlar. Regnet som öste ner stora delar av dagen med undantag av att solen lurade oss under kortare perioder, gillar inte luriga solar jag blir så besviken sedan.

Tur att personalen tagit hand om din väska för det kan gå fort när väskor byter ägare.

Nöden har ingen lag -ha ha ha - såg förresten att vi bara hade en rulle kvar så det var bra att du påminde mig ... jag får långt att fara till någon kundtoalett, men vi har ju mossa och annan växtlighet här ute.

Vilken skön text i rutan och det hotellet skulle jag också vilja bo på, nej men om jag måste så får jag välja det. Vi har väl valfrihet i Sverige så det blir en flygresa dit. De är ju inte kända för den komforten på våra sjukhus och absolut inte för den delikata maten. När jag har legat på ett sådant hotell hade jag hellre gått förbi den del av näringskedjan som ligger mellan munnen och toalettstolen.

Det är ju ett riktigt konstverk och jag läser i det senare inlägget vad det är men kan inte förstå att det kan bli så vackert, du måste ha lekt lite med fotot, bra lite. =) Nej, jag vet men jag vill förstå.

Freja sa...

Var tvungen att kolla en gång till för att se däcksmönstren. Så coolt!