tisdag 21 juni 2011

Ett "oskyldigt" paraply

Om ni läste gårdagens inlägg så köpte jag ju några roliga diskborstar på gubbdagiset Clas Ohlson häromdagen. Men den egentliga anledningen för besöket där var att maken på tre månader hade tappat lika många termosar. Alltså köpte jag en limegrön termos till honom – den fjärde i ordningen. Nu säger jag inget då jag idag tappade mitt fjärde paraply... på ett år. Tappat och tappat förresten – jag "glömde" det på Roslagsbanan efter att ha använt det under 40 minuters åskoväder i väntan på 73:ans busselände i eftermiddags.

Dygnsur
Å hur gör man med ett dygnsurt paraply på en fullpackad buss? Jo man lägger det på golvet mellan benen tills killen mittemot klagar över att allt vatten från paraplyet löser upp hans papperskasse med mat i. Alltså flyttar man – ja inte på kassen utan på paraplyet - och håller det i handen tills nästa medpassagerare beklagar sig över att vattnet droppar ner i hennes skor. Sedan flyttar man återigen på paraplyet och lägger det på en ”bagagehylla” där det väl inte kan störa någon. Jodå, killen som hade ställt sin portfölj på samma plats tyckte att vattnet förstörde lädret. #&%&#”%%¤ - ja ni förstår.

Smart lösning
För att inte reta upp ännu fler personer var jag väldigt smart när jag äntligen steg på Roslagsbanan. Jag ställde paraplyet i den nytömda papperskorgen. Å där står det än…

PS. Radde det här inlägget är till dig. Du skrattar nog gott när du läser det. Hoppas nu att din blindtarm ligger i en liknande plastpåse som mitt paraply. Krya på dig gubben! Å du - "blomman" på bilden är till dig! DS.

23 kommentarer:

Jane sa...

Fasen vad gnälliga människor kan vara då ... det var ju bara lite vatten :)
Mina paraplyer, tre stycken, ser alla ut som cykelhjul som man tagit bort däcken på ... med bara ekrarna kvar alltså. De gör inte särskilt stor nytta med andra ord! Av den anledningen gick jag och köpte en regnkappa, problemet är bara att allt regn som hamnar på den rinner i slutänden ner i mina stövlar ... men vad sjutton gör det ... det är ju bara vatten ;))

Anonym sa...

Fniss
Du skulle sjungt "sudda sudda sudda bort din sura min...."

Gillar färgen på termosen ! Piggar upp!

LissenTo sa...

Det är inte lätt att vara alla till lags. Inte underligt att du tappar bort paraply. Men hur tappar din make bort termosarna.

Tror jag måste kila till Claes Olsson och köpa diskborste :-)

4U2 sa...

Vilket liv för ett paraply: att bli bortglömd i en papperskorg ... jag tror den gömde sig där så gott den kunde när du skulle av för att försöka hitta ny ägare! Papperskorg, hur tänkte du? ;)
Ja, här köps billiga paraplyer då våra tenderar att få fötter ... vi är många i familjen så det blir sådana små saker som håller förhoppningsvis håret torrt.
Fin blomma du ger din (o)vän ... ;) :)

Bildgatan sa...

Först ett svar på din kommentar innan jag läser ditt inlägg - Jag asgarvar och min lärare i religionskunskap på högstadiet, hade inte religion efter det, skulle nog fundera vart jag snappat upp min nuvarande kunskap. =) Nu är det så att någonstans har faktiskt en del från skolan på högstadiet fastnat -upptäcker det mer och mer - även om jag själv skulle vara den sista att ana det när jag var tonåring, en ganska livfull och nyfiken sådan där inte skolan var högst prioriterad.

Jag tycker att du också skulle haka på för du har ju så mycket häftiga och coola tankar kring dina bilder. Konstigt förresten att du trodde det. =)

Bildgatan sa...

VILL HA - termosen alltså. Jag har ju specialiserat mig på limegröna saker till mina utflykter. Grön "utflyktsväska", gröna muggar, gröna servetter och så vidare. Däremot ingen grön termos, måste till Clas Ohlsson. Däremot har jag en limegrön dammsugare i stugan, men den är inte så bra att ha med sig på utflykten, inte ens om jag ska dammsuga naturen efter fotoobjekt.

Du brukar ha trevligt på dina bussturer - jag vill börja åka buss, men nu inser jag att det finns en massa sådana där andra också som inte förgyller ens de regnigaste dagarna. Jag hatar alla gnällspikar som alltid alltid måste klaga på något.

Nu behöver jag ett paraply till nästa vecka, mina stövlar ska också komma till användning. Jag ser verkligen fram mot det. =)

Jess sa...

Jag tycker det är bra att ni stöttar paraply- och termosförsäljarna, de ska ju trots allt också tjäna pengar!

Freja sa...

Vi valde att förlänga utbildningen med 30 minuter för att inte behöva gå ut i det där vädret... Precis när vi bestämde det small det till utanför fönstret samtidigt som en blixt, ovädret var precis över oss... Då var alla överens om att vi nog kör ett tag till....

Viveka sa...

Härliga färger.
Kram
Viveka

Pysselfarmor sa...

Men va...hade inte de andra blöta paraplyer?? Vad gjorde de med dem i så fall?
Jag kan tala om att det hjälpte inte att ha paraply när jag gick hem min 7-minuters promenad från bussen...herrn i huset frågade om jag inte hade fällt upp det när jag kom hem ;-)
Jag har ett stooooooort paraply - det hjälpte inte alls. Till och med sakerna i ryggsäcken var blöta!

Du är för rolig du med dina gissningar - väx inte upp!!!
Till din förvåning kanske så är det INTE kaktus....det är rabarber.
En blommande rabarber får sådana frön....
tror du att sambon kommer ihåg en färgglad termos? Ja - kanske det för den är himla snygg!

Oljekritan sa...

Oj..lätt gjort..att tappa/glömma paraplyer..men termosar...det har jag aldrig glömt nån.-kan bero på användandet..jo..snällt av dig att köpa guben din en så fin ny grön termos..och jag är så nyfiken på diskborsten..är de så roliga på Clas Ohlsson..tydligen..-.godnatt..

Susanne sa...

Rasmus glömmer sina matlådor på sitt arbete och de har alltid flyttat hem till någon annan över natten. Kommer snart få mängdrabatt på alla matlådor jag köper.

Per-Anders sa...

Vilka osympatiska medpassagerare. Man måste nog räkna med att bli lite blöt när det regnar.

Monica sa...

Åtskilliga är dom paraplyn som andra har fått nytta av även handskar har man ju skänkt bort några.
Ja du det är inte lätt att vara till lags;-(
Ha det;-)))))

Olga T sa...

Papperskorgen är nog tömd nu igen. Undrar vad de gör med alla kvarglömda paraplyer. Det är ju fler än du som glömmer sådana...!

cat sa...

Jag har sedan i höstas slutat använda paraply, för antingen blåser de sönder eller så glömmer jag dem någonstans. Jag har i stället börjat använda en rejäl regnrock.

Sedan citerar jag Pysselfarmor "Men va...hade inte de andra blöta paraplyer?? Vad gjorde de med dem i så fall?"

Hälsa maken att hans nya termos är kanonfin och att jag hoppas att han inte slarvar bort den :)

Radde sa...

Tack Bearte! Men det gör ont att skratta så jag gör mitt bästa för att låta bli ( vilket inte är speciellt lätt). Tack för omtanken. Radde

Anonym sa...

Det där med paraplyer. Jag har svårt för sådana. Jag känner alltid att de är i vägen, jag kan liksom inte framföra dem på ett trafiksäkert sätt. Man tappar bort dem men å andra sidan ramlar det över mig det ena fulare än det andra med diverse reklam på. Det är nåt med paraplyer och mig. Vi känns inte helt kompatibla.

4U2 sa...

sv: ja man kanske skall höra sig för? Det är tydligen lagligt, man skattar och så. Om man skrattar däremot - vette 17! ;)

Anonym sa...

Jag inväntar in i det längsta innan jag tar upp mitt paraply och inväntar det. Jag HATAR (kanske ett lite väl starkt ord?) blöta paraplyer!!!
Vart ska man göra av dom, liksom.
Jag blir hellre blöt av regnet.

Anonym sa...

sv: Åh! Tack! Jag fyllde 50 i höstas (eller egentligen hela fjolåret: - Jag fyller 50 i år! Det fick Anders höra mååånga gånger när det var nåt jag ville ha/göra).
Nu kan jag fira 50 igen om bara 10 år :-)

(Normalt fyller jag bara år i en månad, men 50 är ju lite speciellt) :-D

Jah Hollis sa...

Någonstans måste det finnas en plats där alla gamla bortglömda paraplyer samlas och lever vidare ett i stilla liv.

Lennart sa...

Kanske jag skulle ge dig två eller tre paraplyer? Tror jag har 8 eller 11 hemma, minns inte riktigt. Fast jag har bara köpt två, resten har jag fått. Men jag använder de inte så ofta, oftast börjar det regna då jag INTE är hemma och ska hem så då har jag ingen större nytta av de. Härlig färg på termosen, den gillar jag. Fast jag har redan två termosar så jag behöver ingen mer. En diskborste, det vore något för min bror. Han har tre på diskbänken, två såna där svintosaker med diskmedel i skaftet, de är utslitna. Den tredje är en vanlig vit, på den är borsten/stråna utslitna och svarta!