lördag 25 juni 2011

Shannara’s SaturdayMix: Midsommar

Midsommar verkar vara ett populärt ämne i dessa dagar. Undrar varför;-) Shannara vill också se bilder från ”högtiden”. Det är tur att det var soligt igår och man kunde tillbringa kvällen på balkongen – påpälsad visserligen men ändå. Idag däremot är det den äkta svenska Midsommardagen som jag hade förväntat mig här.

Gitarrmusik och sång
Vad kan man då roa sig med en Midsommarafton om man inte vill leka groda runt stången, äta urvattnad sill, dricka snapsar, sjunga snapsvisor – och bli full? Jodå, man kan arrangera ovan bild till tonerna av grannens utmärkta gitarrmusik och sång. Han och hans kompisar är i 20-årsåldern och var uppenbarligen inte heller sugna på midsommaraftons ”vanliga” övningar. Tack än en gång för trevligt sällskap och underhållning grabbar:-)

Bilden då…
Som ni vet har jag två sjuka vänner just nu – en på åttonde våningen på ett sjukhus i Stockholm och N som ni har fått läsa om många gånger. Då tänkte jag (ja tänkte och tänkte – det kan man ju ifrågasätta i och för sig) att de också kunde ha lite kul. Alltså lät jag den långa maken plocka fram finglasen från översta hyllan. Då vi bara använder dom - glasen alltså - vid speciella tillfällen som det här fick de diskas först. Sedan arrangerade vi fotot ovan. Om ni tycker att utbudet ser lite väl ”klent” ut så beror det på att fler glas hade betytt mera disk efteråt. Det finns ju gränser för vad man vill sysselsätta sig med en Midsommarafton - även för mig;-)

Om ni undrar…
I fall att ni undrar: maken och N drack upp rödvinet, jag tog mig an den vita varianten. Brämhults spetsad med en millimeter Vodka gick utmärkt ner hos mig. En starkare variant som inte syns på bilden njöt maken av. Radde fick skvätten i flaskan då han aldrig skulle ”våldta” vodka med apelsinjuice. N kommer nog att sakna söta hot shots på bordet, men där saknades ingredienserna. Ja nu vet ni hur man kan blanda irl- och cyberträffar en midsommarafton:-)
Glad fortsättning på Midsommarhelgen!!!

Fler bidrag till temat hittar ni här.

15 kommentarer:

Jane sa...

Hade jag fått välja hade jag tagit det röda vinet, gärna med en bit god ost till :)
Mitt balkongsällskap igår (grannen ovanpå) var bra på lyset och fyllesnackade med sin kompis om ditt och datt ... ingen ljuv sång där inte. I och för sig var det ganska kul att tjuvlyssna, det kom en amerikansk tjej på besök och han skulle prata engelska med henne, då var jag tvungen att gå in en sväng så de inte hörde hur jag skrattade.
Han såg lite "tagen" ut i dag när vi möttes i trappan, ha ha! Det blev nog både fem och sju huttar igår. Han är alltid så stroppig och hälsar knappt, han skulle bara veta ;))

LissenTo sa...

Sitter och småler och det är inte bara dina två vänner som du gör glad.

Du skriver så himlans roligt och vilken tur att man får göra precis som man vill, vare sig det är midsommar eller inte.

Ser dej framför men när du arrangerar bilden.

Kram och mys på idag också

Hörni sa...

Kul med grannar som underhåller, inte som våra då som mest skriker åt varandra tills jag dunkar till med hälen i golvet åt dem.
Jag vill inte heller hoppa som en groda på midsommarafton. Sjunga snapsvisor kan jag väl göra i värsta fall, fast igår slapp jag faktiskt.:D
Ett elände att dina vänner är sjuka, men så gulligt att du arrangerat en fin cyberträff med goda drycker för deras skull. Hoppas det går framåt för dem båda, att de mår bra efter omständigheterna.

anne sa...

Helt OK, speciellt med finglasen till. Hoppas kompisarna dina också hade en acceptabel midsommar.

Monica sa...

Haha Beate och långa farbrorn, det finns väl en barnbok som heter Anna och långa farbrorn tror
jag;-)))
Cynbersupa har jag aldrig gjort, är det på riktigt eller. Dvs man sitter i varsin hörna och den som trillar av datorstolen först har förlorat?
Efter ett par klara skulle jag nog kunna hoppa groda, kunde nog ha ett visst underhållningsvärde;-)))

Svar, nej hon talade bara om att här kommer du inte och spänner han den svarta ligger på minus efter att han hoppade på Kajsa.

Monica sa...

Ja då förstår jag, hade stavat fel också såg jag ett n skulle det ju inte vara i cyber undrar om ordblindheten slagit till;-))))
Håll tummarna för att inte himlen öppnar sej nu när jag ska ut och motionera mej och The Gang.

Anonym sa...

Jamen vad är det för fel på skruvmejslar då???
:-D

sv: Segovia var en fantastisk stad! Nu har vi bara gått en liten sväng runt i Salamanca, och för tillfället letar vi grodan... Den lär föra tur med sig om man hittar den själv.
Om du inte fattar, så kanske förklaringen kommer sen :-)

Freja sa...

Varken sill eller groda för mig heller....

Rantamor sa...

Underbart.
Vitt.
Rött.
Och absolut....
Glad midsommar vännen.
Lite lite ström i bobilen men räcker till att kommentera hos dig....

4U2 sa...

Men du ... vem tömde flaskan med det genomskinliga då? ;)
Där jag var så blandade vi åldrar lite så från tonåring till 50+. Sill men även annat gott, mycket av det "annat", samt härligt umgänge. Vanan trogen, då vi är ett sällskap som älskar att dansa till modern dans blev det även mycket av detta (medan jag för.....de min rygg som omöjliggjorde att jag kunde delta i detta) Men som sagt, väldigt trevligt och vi kom inte hem (dit där vi skulle sova) förrän vid halv tre tiden på morgonen!

Hoppas av dina vänner haft och har det så bra de kan ha det. Trevligt ordnat för de hade du iaf ordnat!
Kram

Hörni sa...

Sv: Tack Beate, du är för gullig du.:)

Olga T sa...

:)))

4U2 sa...

Ja, ibland hittar man mer än man tror ;)

Lennart sa...

Även jag hade kunnat tänka mig ett glas rött. Fast vänta lite, vitt är trevligt nu på sommaren, att svalka strupen med. Ibland ställs man inför så svåra val. Vodka är jag inte direkt förtjust i, det smakar ju inget.

Bildgatan sa...

Jag hade slagit sällskap med maken och druckit det röda, men det är inte viktigt.

Däremot så är det fina och vackra i kråksången hur du tänkt och fixat till det för dina vänner som verkligen behöver bli tillfredsställda med god dryck. Även om shotsen saknades så tror jag att N är nöjd (MVG), skulle jag varit med ett sådant utbud -även om jag ratar den där absoluta.

Tycker också att det är tur att inte alla har pressen och inte förstår att man inte måste, om man inte vill.

Nu är det vardag igen och jag försöker skriva lite innan jag börjar med lite invändig bilstädning.