fredag 17 juni 2011

Tema fredag: ”Sommartid”

Sinneskatten vill se bilder som föreställer ”sommartid”. Visst, här får ni mitt eget komponerade och dagsfärska bidrag från Täby.
När jag gick till bussen imorse var det närmare 18 (plus-)grader, vilket är ungefär vad man kan förvänta sig den 17 juni. Vid lunchtid regnade det och temperaturen hade sjunkit till – för somliga men inte för mig – behagliga 14 grader. Detta i sin tur förde med sig att jag frös av mig den delen som jag i vanliga fall sitter med och på.
Vid hemkomsten till Täby nu i eftermiddags öppnade sig de himmelska portarna för fullt och jag blev dränkt som en katt – utan häck alltså, för den förfrös jag ju under dagen. Men då jag prioriterar bloggen i alla lägen så ser ni på bilden att jag talar sanning: sommartid i Täby.

Pytonorm
Sedan tänkte jag på att det är många som vill grilla under sommartiden. Om ni är lika äventyrligt lagda som jag när det gäller mat så tycker jag att ni borde besöka ICA butiken i Täby Centrum. Där finns nämligen pytonorm som ni kan lägga upp på grillen… när det blir varmt och inte regnar;-)
Fler bilder på temat ”sommartid” hittar ni här.

25 kommentarer:

Jane sa...

Urk ... både till vädret och pytonormen :/ Här sken solen så fint i morse men det var inte lång stund!
Kul att du gillade min "art journal", två av frimärkena kommer faktiskt från ditt brev med radiostyrda bilen :)) Detta är alltså mitt "nya projekt", har tänkt mig att göra egen bokbindning - lite roligare "konstfull" sådan och i större format med bilder i. Det kanske man också kan ställa ut ;)
Hoppas du fått upp värmen nu, annars rekommenderar jag en liten hutt!

Caja: sa...

Hrmmm...tar mig en ordentlig (NOT) funderare på om jag ska samla in lite av de snokar som "förgyller" vår tillvaro här på landet....

kraaam7caja

4U2 sa...

Men stackars dig även om det just nu verkar vara mest synd om din baksida så att säga ha,ha,ha nej, inte roligt alls men jag kan inte låta bli att se dig framför mig utan sittkudden och ja, alla vet vi hur en dränkt katt ser ut ... ;) Hoppas dina benmuskler inte strejkar när du måste stå och blogga ... :)
Pytonorm, jag tycker inte det låter äckligt men däremot sniglar (nej, jag har inte smakat men maken har och han tyckte de var goda ...). Har aldrig sett att de säljer detta, pytonorm, kanske något att spana efter, jag gillar ju ål ...
;)

Hörni sa...

Pytonorm! Det visste jag inte att man kan äta.. men visst, såklart man kan, frågan är om man vill.

Ja, fy vad kallt det är! Jag upplevde samma sak som du idag, först var det ganska behagligt, men så plötsligt höll jag på att frysa ihjäl. Och regnet öste ner..

Anonym sa...

Fy för pyton, fast det kanske är gott.

Bildgatan sa...

Det vädret trodde jag skulle komma idag, men icke. Här har vi njutit av sol och värme hela dagen. Nåja, njutit och njutit jag har sovit bort en stor del av eftermiddagen.

Måste tacka för din kommentar om att jag såg graciös ut för det är nog det sista mina medtävlare tyckte. =)

Pyton - och tillråga på allt kan jag läsa att den är producerad för Viltpoolen i Öjebyn (granngårds). När du har testat kan du som vanligt komma med recension så får jag avgöra om jag ska testa. Men det låter lite märligt, visst är det vilt men inte känns det som att Viltpoolen ska syssla med sådant - jag vill att det ska vara lokala produkter och det hoppas jag inte att pytonormen är.

Ska kolla nästa gång, i en ICA butik nära mig.

Hoppas att vädret blir bättre i morgon även om jag är på hemmaplan under helgen och inte bryr mig så mycket.

Bildgatan sa...

Hoppas att du har fått bakdelen upptinad, sätt dig på en spikmatta så börjar den pulsera igen.

Olga T sa...

Har varit på en fotbollsmatch (division 2) och tittat ikväll. Riktigt kul men fryser nu efteråt. Det är kalla kvällar och nätter vi har. Jag trodde att du skojat till dey med pytonormen. Är det sant? Får man sälja pytonorm? Kan man äta pytonorm? Nej, aldrig att jag skulle pröva.

Viktkamp sa...

amen fy för orm!! blä

Bildgatan sa...

Sv: Kul om den kunde vara till glädje, men som sagt minnet minnet jag är inte säker på vad jag skrev.

Misstänker att det blir lika här, däremot skulle kanske någon ha smakat (min äldsta) om det nu inte vore så att han blivit lite mer åt det vegetariska hållet men när han var liten hade han absolut inte tvekat.

Vi kan ge våra kära lite lammkött och själva hugger vi in på ormen. =)

En sak angående kommentarer, jag ska bli bättre att svara som alla andra gör - på deras egna bloggar därför skriver (kopierar och klistrar) jag även svaret här hos dig nu. Alltid en början, men vid fototeman är det ganska svårt om man är aktiv själv, inte alltid jag är.

Lena Abrahamsson sa...

nä fy jag mår pyton att bara tänka på att lägga en pyton på min grill.
Häftig tolkning på temat dock :)

Freja sa...

Jag hann känna av regnet när jag for från Sthlm, tack och lov satt jag i en flygbuss.... Jag bodde på Elite Palace hotel den här gången, därav Prisextra ;-)

anne sa...

NU kommer jag in bland dina kommentarer! Gick inte tidigare..

Nääää du, här grillas ingen orm inte! Ryyyys är allt jag känner!

Sv. Ansiktkrämen skulle vara extra cleansing för ung hy, jag blev rosa och rosig, speciellt om nosen!

Njaa, inga kängor ännu, jag behöver grunna litet mer. Men de hade ett bra utbud på den butiken.

Simon sa...

Väldigt snygg första bild!!
Coolt med pytonorm, visste inte att man kunde äta det :)
Har dom mycket sånt annorlunda där på ICA i Täby ??
Min bror fyller år snart och precis som du så gillar han att prova nya roliga saker, är det värt ett besök??

thejeanettishway sa...

ja visst är det skönt att frysa...
(problemet (?) är bara det att jag tycker det, på riktigt!)
fin bild på gräs och härlig text. men, pytonorm... känns pyton helt enkelt. har aldrig hört talas om grillad orm på denna sida jordklotet, åsså finns det i täby. är du säker på att den va dö???
fick pinjemun direkt!
kram och ha en awesome lördag//

Monica sa...

En fördel med 14 grader är ju att "tanten" i förra inlägget nog satt på sej byxorna;-))))
Här behövs mer regn, även om det var mulet och kallt i går kom det bara 3,5 millimeter vilket är som att pissa i Blå hallen;-)))
Undrar vad man får betala för en sådan liten bit orm?
Ha en bra lördag, ska visst bli sol.

cat sa...

Ja sådär var vädret där jag bor också. Men nu är det fint.

Jag har ju redan erkänt att när det kommer till mat, så är jag inte det minsta äventyrlig. Ormen får ligga kvar i frysdisken för mig.

Beppan sa...

Ormet får vara för min del, även om jag brukar påstå att man ska prova innan man säger nej. Har hört av initierade att den ska vara god - som kyckling ungefär.

Hoppas du tinat upp vid det här laget! Vadå sommar...? Du bor kanske i fel ända av landet... :-)

Pumita sa...

Pytonorm i kyldisken i Täby?! Det var inte illa! Om jag åt kött skulle jag kunna testa. Det kan väl inte vara värre än ål. Eller marsvin som sägs smaka kyckling. Men eftersom jag är en kossa (enligt ditt tidigare inlägg om vegetabilier) så säger jag bara att ormet måste smaka pyton. ;)

cat sa...

Hej igen :)
Nja riktig och riktig kamera. Jag har en s k långzoomare. Det är en kamera som ser ut som en systemkamera, men som det inte går att byta objektiv på.

Anonym sa...

Jag har aldrig testat, men jag är säker på att det smakar pyton.

Mona sa...

Haha, låter som typiskt svenskt sommarväder! Jag har då aldrig tänkt på att man kan äta pytonorm, men varför inte. Fast jag tror jag avstår.

sinneskatten sa...

Jag tror jag säger som en elev jag hade på särskolan...jag tackar nej!

Pysselfarmor sa...

Nä jag hoppas verkligen att INGEN bjuder mig på det!

Vissa lagar mat och säger att man ska gissa vad det är...nästa gång jag bjuds på grillat och de orden fälls då får jag nog vara på min vakt.
Verkar vara ett ljust kött så det kanske kanske ser ut som grillad kyckling när det är klart...

Jah Hollis sa...

Ja, regnandet är också en del av den svenska sommartiden. Det lär väl vara alla bekant. Men jag tror du är den enda som visat en bild på det den här fredagsrundan. :-)
Pytonorm lär väl, som någon annan redan kommenterat, smaka pyton. Märkligt vore det ju annars.
Har dom inte gnu, de verkar ju annars rätt biffiga och populära som lejonmat.