torsdag 16 juni 2011

Torsdagsblandning

”Kokning”
Till er som undrade om min ”kokning” igår kan jag berätta att jag idag bara puttrar liiiiiite grand. Det är ungefär som med en köttgryta – man fräser köttet hårt i början sedan låter man det puttra under en viss tid tills det blir mört. Å jag är fin och mör nu = jag mår alldeles utmärkt. Det är faktiskt bra att koka ibland typ vartannat år eller så;-)

Ny header
Det är många som har kommenterat min nya header. Ni verkar verkligen gilla den. Ja det gör jag också. Det är 4U2 som har ”gjort den” och idag läste jag på hennes blogg att hon är beredd att göra fler till er som är intresserade. Kul att man (=jag) har satt igång en trend här;-)

Era kommentarer
Det är Jess som skriver om kommentarer i sin blogg idag. Det har jag också gjort många gånger och tackat er för er fina kvalitetskommentarer. Men hur kommenterar ni egentligen? Läser ni alla andras kommentarer innan ni skriver något själva? Går ni tillbaka till era tidigare inlägg och kollar om nya åsikter har dykt upp? Läser ni alla kommentarer?

Mina kommentarer
För min egen del kan jag säga att jag sällan läser andras kommentarer i era bloggar. Vill skriva mina personliga tankar och inte låta mig påverkas av andras synpunkter. Under helgerna bläddrar jag ofta tillbaka till äldre inlägg och kollar om nya kommentarer har dykt upp. Om jag läser kommentarer – absolut, jag hänger på varenda ord ni skriver!!!

PS. Bilden har ingenting med inlägget att göra. Den skulle kunna passa in på Ordlös Onsdag utan tema;-). Den tog jag i helgen och jag trodde inte mina ögon. Men bilder ljuger inte, det vet ni ju;-)DS.

28 kommentarer:

Olga T sa...

Men herre gud! Var har du varit någonstans? Är de på väg till eller från badet? Eller glömde hon klä sej innan hon gick ut?
Jag läser sällan andras kommentarer utan skriver mina egna utifrån mina tankar. Det kan förstås variera men mestadels blir det så.

Anonym sa...

Det där med kommenterandet beror på. Humör, tid och en massa olika saker. Det blir helt enkelt rätt olika.

thejeanettishway sa...

tjena! jag läser inte andras kommentarer i andras bloggar i någon större utsträckning, utan vill precis bara säga det som jag tänkte från början.
nakenrumpan är festlig men kan vara svårförklarad för småfolket.
kram på dig bea-bruden :)

anne sa...

Men vad GÖR hon? Har hon problem med inkontinens kanske?

Jo, ibland går jag tillbaka och läser hur en diskussion har utvecklats, inte ofta, men det händer.

4U2 sa...

Hon har skrapsår på benen, vid vaderna ... oj då, tittade jag så noga ;) Ja, vad gäller kommentarer så skriver jag det jag önskar skriva och det kan hända att man sedan läser det andra skrivit beroende på ... mina egna kommentarer, som lämnas till mig på mina inlägg blir ju kvar som olästa tills jag godkänner de (=läser de) så på det sättet läser jag ju alla.
Tack för att du är nöjd :)
sv: köpte färdigt (latmaja) och de var marinerade tillsammans med skivade vattenkastanjer och chili m.m, tror jag eller maken hade gjort det godare men jag var som sagt lat! :)

SoF sa...

Angående det där med kommentarer så gör jag ungefär som du.
Jag sitter inte medvetet och läser igenom vad andra skrivit före mig, men ibland faller ju blicken på nån kommentar när jag själv sitter och skriver på min egen.

I wordpress-mallen finns ju funktionen recent comments (på vår sida ligger den allra längst ner) och det gör att jag aldrig behöver kolla tillbaka på gamla inlägg om det tillkommit kommentarer - utan kollar helt enkelt bara på recent comments-listan.
Då missar jag inte heller om någon kommenterar ett gammalt inlägg som ligger flera "sidor" tillbaka.

Är osäker på om den bra:iga funktionen finns på blogspot.?

Bilden på kvinnan som luftar nedre delen av kroppen vet jag inte hur jag ska kommentera. ;)

Soliga kvällshälsningar!

Jane sa...

Ha ha ha, med "apoteks"-påsen i handen kan man ju förstå att omdömet grumlats något ...
Jag brukar faktiskt kika igenom kommentarerna - det är ju inte kul att skriva "samma" sak som de andra, försöker nog variera mig. Ibland är jag för trött för att vara "originell" men jag vill gärna kommentera ändå ... vilket kanske resulterar i kort/ tråkig kommentar.
Bra att du kokat färdigt, det tar på krafterna och de kan du behöva till annat ... det är ju snart helg ;))
Kram!

Jess sa...

Hahahaha! Var hon på systemet och handlade så??? Hahaha!

Jag läser alla kommentarer jag får, har en kontroll på bloggen som uppmärksammar mig på kommentarer på äldre inlägg än ett dygn på det sättet missar jag inga kommentarer. När det gäller andras bloggar läser jag inte alla kommentarer.

Monica sa...

Hahaha härligt med A-laget som inte har några hämningar.
Kommentarer, när jag inte ser vad saker och ting föreställer brukar jag läsa andras för att få en hint;-))))))

Olga T sa...

Nu läste jag andras kommentarer kom jag på :) Beror nog på att jag ville se deras reflektioner på denna bild.
Alltså inte på väg till eller från badet, stackars kvinna :(

Simon sa...

Vad konstigt att det inte gick att lyssna på låten, prova gärna igen om du vill, har lagt upp den med You Tube nu i stället. Hoppas det går nu.
Jätte kul att inramningen blev bra, och roligt med vit ram. jag måste börja använda det mer, tycker ofta det blir snyggt.

Brukar också kommentera först skälv och sen ibland läser jag andras kommentarer.
Har mejl funktionen på så att jag får ett e-mail när jag fått en ny kommentar :)

Susanne sa...

Hon behövde väl lufta rumpen ;)
Jag brukar inte läsa andras kommentarer. Kommentarer på min blogg hamnar även i min mejl, för det händer ibland att folk kommenterar gamla inlägg och då är det bra att de hamnar i mejlen.

4U2 sa...

sv: Ja, där har du allt rätt: jag är också "periodare". En tid så fick jag för mig att brodera, sedan har jag ägnat mig en del åt att skriva, blandat med en stor trasmatta (det var faktiskt roligt och avkopplande!) och så gör jag kort, målar/ritar med kroki. Hade en långvarig period då jag älskade att med maken köpa Allt om Mat och göra nya rätter fredagar och lördagar osv. Men detta jag gör nu, det skulle min mamma gillat för hon stickade jämt och sydde. Och målade.
ja, periodare är man ju men en sak har jag alltid gjort och gör: läser, helst original språket om det går.
Nu blev detta mest ett brev, stackars dig ;) :).)

Simon sa...

Vad kul att du gillar den :)
1. Japp jag har skrivit melodin.
2. Ja det e jag som sjunger och spelar gitarr.
3. Brukar inte heller lyssna så mycket på texterna. Och med tanke på mina problem med att skriva dom så är det nog bra att det inte hördes :)

Jo det finns nog tyvärr stora begränsningar för min ”talang” Men tack ändå :)

Pysselfarmor sa...

Men ojdå - kejsarinnan utan kläder...ja nästan ;-)

Läser varenda kommentar hos mig...på både fotobloggarna och hantverksbloggen.
Kommenterar först hos andra och läser igenom andras kommentarer - olika hastigt då beroende på mängden.

Jag skriver väldigt snabbt - har varit sekreterare (inte mitt jobb numera...om du undrar) så jag har jättehööööööööööög hastighet på tangenterna ;-)

cat sa...

Jag brukar först skriva min egen kommentar och sedan läsa andras i mån av tid.

Din header är verkligen läcker. Vad snällt av 4U2 att göra den :)

Man kan ju inte låta bli att undra lite över damen med rumpan bar. Varför har hon valt att gå omkring sådär liksom???

Monica sa...

Trodde du var tuffare än så Haha
Jag tyckte larven var riktigt söt.
Ha en bra dag;-)

egoinasmamma.nu sa...

Jag kommenterar nog så som du gör. Sällan jag läser andras kommentarer, jag skriver det som faller mig in. Ibland blir det bara lite kort så där, andra gånger rena rama utläggningarna.

Per-Anders sa...

Rolig bild. Oftast läser jag inte så många av de andra kommentarerna innan jag skriver en egen.

Anonym sa...

Hahaha! UNDERBAR bild - i dubbel bemärkelse :-D

Jag läser (självklart) alla kommentarer som kommer till mig, och gläds åt dom.
Hos andra följer jag med i kommentarstrådarna mer eller mindre. Beroende på inlägget och mitt eget humör. Ibland spammar jag :-)

Rantamor sa...

Måste bara säga att det ÄR bra med luftning vid svamp....
Men kanske hemmavid dådå och inte till allas beskådning och med ett par systemkassar på väg till fest....eller är det kejsarens nya kläder....
Eller är det så att det ÄR string men den försvann...
eller tusan inga mera gissningar...
Stackars människa....!!!!

Ha en finfin fredag....

Lennart sa...

Kvinnan kanske har råkat tappa sina kläder under promenaden? Själv har jag tappat bort bl a skor, slipsar och ett par byxor ute, eller på någon fest. Jag skriver vad som ploppar upp i hjärnan, så kan det hända att jag läser någon eller några andras kommentarer efteråt.

Bildgatan sa...

Det går inte att undvika att börja med bilden, jag bara gapar och funderar om de tog en snabbis före eller efter Systembolaget. Mest troligt efter och även efter att de släckt törsten. Men för dig - vilken kanonbild. =) =) =) Asgarvar. Tur att jag inte varit i sådan akut nöd någon gång.

För något år sedan hade jag ett inlägg (tog någon bild på håll) om en kvinna som satt och sket på en parkering i Haparanda. Sedan visade det sig att den kvinnan var någon skönhetsmiss från Österrike som fått en psykos efter att hon fött tvillingar i Finland och lämnat barnen. Något sådant i alla fall, minnet minnet. Det stod om henne i tidningarna dagen efter.

Får skriva en till kommentar ... kommer strax.

Bildgatan sa...

Apropå kommentar -de kommentarer jag får hos mig läser jag alltid och jag svarar ju på alla också, sista tiden har varit lite si och så med svarandet men ska göra det ikväll. Ibland tar det tid för mig när accelerationen inte är på.

Jag försöker att alltid gå in till den som kommenterat och ge respons på deras inlägg, har jag inte gjort det så beror det på att jag missat eller så har inte uppkopplingen eller tiden funnits och då kan någon försvinna under luppen.

Däremot läser jag aldrig (nästan aldrig) andras kommentarer hos andra eftersom min penna (fingrarna på tangentbordet) bara sprutar ut orden och där gäller inte någon tänk först skriv sedan, oftast blir det tvärtom - vilket du garanterat märkt.

Däremot har jag upptäckt att jag numera kan både läsa och skriva samtidigt så jag kastar ett getöga lite och kan kommentera i efterhand vad någon annan skrivit. Tycker att det kan vara intressant att läsa andras åsikter även om jag inte tar dem till mig i mitt eget skrivande, om det inte är samma sak som jag skrivit eller att jag fått hjärnsläpp och håller med till 100 %.
Nu har jag läst flera av kommentarerna här och det är ju egentligen mycket kul, ska nog börja med det för jag hittar ju verkligen människor man (jag) blir mer nyfiken på.

Apropå din header så är den mycket läcker och jag gillar ju själv att göra nya, men som du vet så är inte jag den som riktigt vågar att ta på mig att göra åt andra. Har gjort en men det var till en person jag kände IRL och då är det mycket lättare, tycker jag. Det är en del av det som är kul med bloggen att kunna leka med sin header även om det nu är mot alla regler vad gäller marknadsföring, igenkänningen du vet. Därför byter jag stup i kvarten, då är det ingen som vet ... =)

Ha en trevlig helg och vi hörs säkert redan imorgon, kanske i ett tema. Förmodar att fredagsvinaren är påbörjad och du nu njuter av något annat än vädret.

Freja sa...

Den bilden skapar funderingar! Jag är som dig, jag skriver personligt om inlägg, vill inte färgas av andra åsikter. Men sen händer det att jag råkar läsa någon annans kommentar eftersom jag slukar allt som går att läsa, så faller min blick på text så läser jag den, det är som en drog! Jag försöker ändå att inte påverkas av det jag ev läser. De kommentarer jag får själv läser jag med glädje, det är så intressant att se vad i mitt inlägg som får andra att kommentera, det kan vara helt olika saker! Golvet i sonens rum kommer från Tarkett, vinylgolv som de kallar Urban Graphics, just det här heter Metalica

Rantamor sa...

Javisst jag hade redan kommenterat...men jag hade mera på G men jag abdikerar...eller nåt...men det VAR en helskön bild du förmedlade...den skulle ha fått Viktoriastipendiet ....eller nåt...eller varför inte ett nytt stipendium...kallesstrippstipendium....???? Äschdå.....Stackars kungenkalle...som inte visste om eller när eller var eller hur...????

Pumita sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Pumita sa...

MÄH, vad har du gjort?!!!! ;D

När det gäller kommentarer så brukar jag gå tillbaka och se vad bloggskrivaren eventuellt har svarat på min kommentar... förutom hos dem som inte svarar på kommentarerna hos sig (vilket jag tycker är bäst för då tappar man inte tråden och andra slipper undra vad man egentligen svarar eller har fått svar på).

Jag svarar på kommentarer hos mig av ovanstående anledning och för att bloggen känns mer levande då. Men bara när jag har något att tillföra. Att tacka som svar på "Fin bild!" känns inte lika viktigt om det är det enda jag tänkt skriva.

Jag läser andras kommentarer (till ett inlägg jag kommenterar och ibland annars också) eller åtminstone ögnar igenom. Tiden räcker tyvärr inte till att läsa alla, speciellt om det finns många och långa kommentarer.

Ibland tar jag bort kommentarer också.. både mina hos andra och andras hos mig. ;)