onsdag 22 juni 2011

Ordlös Onsdag: "Låt färgerna tala"


Fler bidrag hittar ni hos Ordlös Onsdag.

24 kommentarer:

BP sa...

Nu har jag då fegat ur igen – jag inte med bidraget till Ordlös Onsdag, det är nämligen fint och stämmer väldigt bra in med min sinnesstämning idag – utan med att skriva en kärleksförklaring till två killar. Maken känner till ”förhållandet” så ni behöver inte oroa er;-)
Just nu får jag nämligen klara mig utan mina två bästa vänner, visserligen bara temporärt men ändå. Det känns väldigt konstigt, ensamt och tomt. Jag har världens bästa och trevligaste arbetskamrater men personligen känner jag att vi tre är ”ett gäng” som har något speciellt. Svårt att förklara men så är det.
Nu undrar ni säkert varför jag lägger upp en så färgstark bild som dessutom speglar min sinnesstämning. Det ska ni få veta: båda två tog kontakt idag och vi har ”pratat” länge via olika ”medier”. Ja det behövs inte så mycket att göra mig (färg-)glad, inte mycket alls.
I love you guys!!!

Kärlek à la Wikipedia
Utdrag: Kärlek är en känsla som präglas av en stark ömhet och tillgivenhet. Kärleken kan bland annat vara riktad mot ens hem, ens husdjur eller en nära medmänniska, inklusive den egna personen. (nej jag älskar nog inte mig själv men jag gillar mig;-) Kärlek kännetecknas av en vilja att ge villkorslöst till någon eller något.
Bilden jag valde till temat öppnar förhoppningsvis fler dörrar till kärlek. Har visat den förut, men fotot tog jag idag.

Olga T sa...

Härligt med bra arbetskompisar!! Ditt bidrag är färgstarkt men ännu färgstarkare är din header som jag fortfarande hittar nya saker i. Idag finns ett dagsfärskt bidrag hos mej som du gillar:))
Den gröna färgen var inte H Falkenberg ;) utan Halmstads målvakt . Du undrade tidigare vad vi gjorde i Södertälje . Har en son som är inbiten HBK - fan....och de fansen behövs ju nu.
Ska komma ihåg dina mattips bättre till nästa 08-resa.

Pumita sa...

Din make verkar vara vidsynt, all ära till honom! ;) Och avis blir jag förstås för såna jobbarkompisar. Var rädd om dem! Vill passa på att önska dig en skön och avkopplande midsommarhelg!

Ordlös Onsdag sa...

Hej Beate och Tack för att du vill vara med i Ordlös Onsdag!
Det uppskattar vi.

Glad onsdagskväll önskar SoF och tPix!

Kram vännen/SoF

4U2 sa...

Härligt! I min tonårstid så umgicks jag med nästan enbart manliga vänner. Trivdes bäst med de. Tyvärr har jag inte haft glädjen att ha varken manliga kollegor eller trevliga dito utan alltid missunnsamma kvinnor ... tyvärr. Men jag är trots min sociala ådra väldigt ensamvarg numera (om man kan vara ensamvarg och vara med maken jämnt, nästan!). Trivs så.
Din bild var verkligen talande och färgrik!
Sv: Tack!!! Ja, vad gäller blogger har den inte riktigt fixat sig ordentligt men kunde lägga in bilden till sist. Svårt att blogga och besöka andra kvarstår dock ...

Bildgatan sa...

Vad vackert och vilken fin kärleksförklaring de fick, tur att maken vet. =)

De där färgerna säger mycket just nu genom olika utbildningar och framförallt hör jag hur landstingspersonalen i vårt län utbildas med de färgerna.

Superbra tolkning.

Susanne sa...

Inget konstigt med lite "kompiskärlek" tycker jag iaf. Har ett gäng som jag kompisälskar ;)
Ha en underbar midsommar

Bildgatan sa...

En fundering - Om du har möjlighet (och lust) kan du kanske kolla med iPhonen i kväll och sedan i morgon eftermiddag. Jag testar två olika saker. Tror nämligen inte att det är Loopias fel, utan jag som vill för mycket. =) Sedan kan du skriva om det fungerar någon av gångerna. Inget tvång men bara om du vill.

Mona sa...

Boken ser otroligt vacker ut med de klara regnbågsfärgerna. Det är säkert en nödvändig bok som alla chefer (och andra också) borde läsa. Det låter underbart med två så härliga manliga kompisar. Om man har ett bra och tryggt parförhållande, så ska det inte vara så konstigt att kunna ha manliga respektiva kvinnliga vänner.

Jess sa...

Färgglatt! :)

Bildgatan sa...

Tusen tack ska du ha, jag ändrar till ett annat alternativ innan jag går och lägger mig så vet jag vilket som går snabbast. Märker själv av det, att det går snabbare.
Det är inte mina bilder eftersom jag alltid sparar för webbformat samt att jag förminskar dem rejält innan jag lägger upp dem. Däremot har det med en installation att göra, tror jag. Jag har ju gjort mycket ändringar från grundmallen och sedan har jag valt "fel" alternativ för vissa visningar, förhoppningsvis.

Jag chansar och testar lite för mycket ibland vilket har gjort att det blir lite fel ibland, men man lär sig så länge man lever.

LissenTo sa...

Viken fin vänskap ni har,vilken glädje det måste vara.

Förstår att kärleken räcker till maken också :-)

Pysselfarmor sa...

Min "älsklingskompis" på jobbet - kär kollega - vi hade jobbat ihop sedan 1992 tills nu i januari när han tog en mycket tidig pension.
Tala om skilsmässa!

Jo, vi umgås privat med respektive, men det är trist att inte ha någon att "bolla med" så där uppriktigt ärligt tillitsfullt med...någon att lita på till 150% i vått och torrt!

så jag förstår hur du känner dig.....

regnbågschef har jag nog faktiskt eftersom det på min enhet finns två homo eller fanns då - min käre vän är den ene....

Ha en skön midsommar!

Freja sa...

Den boken borde jag läsa, jag som jobbar med Mångfald....
Sv: Jag avskyr "styrdans" men uppvuxen på landet var det bara det att välja på. Tjejerna uppradade efter en vägg, killarna passerade förbi och valde... Jag följde sällanmed kompisarna, jag tyckte det var vidrigt. Överlycklig när jag flyttade till stan och kunde gå på disco. Tror att jag hade allra svårast för att det var killen som styrde, jag vill allt bestämma själv jag.....

Monica sa...

I ett mansdominerat jobb där kvinnorna var lätträknade fick man en hel del manliga kompisar vilket jag trivdes med. I dagens läge är det väl snart 50/50, och som på många arbetsplatser har man rationaliserat bort kompisandan.
Inga Killegäng som tar ett parti mellan uppdragen;-(
Nä älska mej själv gör jag nog inte, men gubbe vovvar mm får sej väl en släng av kärlek mellan varven;-))))))

Kicki sa...

Fin färgstark insida som lockar till en tråkig insida?!:)

Lisa sa...

Härligt med såna jobbarkompisar!

cat sa...

En mycket färgrik och säkert innehållsrik bok.
Jag önskar att jag hade sådana arbetskamrater. De jag har kan jag inte känna någon kärlek för, möjligen att jag precis klarar av att vara omkring dem.
Har dock haft semester den här veckan, så jag har kunnat njuta av annat sällskap än arbetskollegornas :)

Jane sa...

Att jobba i ett kvinnodominerat yrke är inte alltid så kul ... saknar verkligen blandningen som jag hade i mitt förra yrke! Inget ont om mina nuvarande arbetskamrater, som jag gillar, men det vore allt bra med några karlar i arbetslaget också.
Hoppas ni har bättre väder än vi idag ... här ösregnar det. Gårdagen tillbringade jag i full sol - klippte gräs och rensade ogräs så nu ser trädgården presentabel ut (i några dagar). Ser ut som om midsommarfirandet "regnar inne" iaf, ids inte sätta upp regnskydd bara för att äta några sillbitar ... lat, ja :))

Maria G sa...

Läckert omslag på boken!
Trevlig midsommar!

Ordlös Onsdag sa...

Viktigt meddelande från oss på Ordlös Onsdag!

Vi flyttar till en annan websida och Ordlös Onsdag blir nu en renodlad sida bara för uppdraget.

Var snäll och titta in på vår nya sida redan nu och lämna en kommentar under dagens inlägg, så att vi kan testa sidans spamfilter.

Kom ihåg att spara den nya adressen för nästa veckas uppdrag. http://zerowordsphoto.wordpress.com

Vi ber om ursäkt för det extra jobb som vår flytt innebär för dig, men vi hoppas att förändringen skall bli till det bättre för oss alla.

Varma hälsningar från SoF och tPix på Ordlös Onsdag!

4U2 sa...

sv: tyvärr får jag hålla mig borta från där det växer svamp i år för jag kan inte plocka :( Kan inte böja mig som jag gjorde förr, det blir kämpigt i år för jag har en passion för svampplockning .

SoF/Ordlös Onsdag sa...

Beate.

Nu har vi ändrat bakgrundsfärgen på OO-bloggen till en ljusare nyans, som ska passa ihop med de små ljusa inslagen i högermarginalen.
(där det står: senaste, kategorier o.s.v.)

Nu är kanske inga bruna toner alls dina favoriter, men tyckte du att det blev bättre när den allra mörkaste tonen byttes ut mot en ljusare?
Det kanske framträder bättre nu?

Glada mellan-skurarna-hälsningar!

anemonen sa...

Regnbågens alla färger - vackert- tänk om vi skulle våga ha lite mer färg till vardags..