torsdag 30 juni 2011

Torsdagens "bildkavalkad"

Gårdagens och dagens utekvällar på Söder i Stockholm var så underbara att jag faktiskt vill dela med mig till er. Kolla bilderna och njut. Jag vet att det är många av er som av olika anledningar önskar sig svalare väder, vilket jag respekterar såklart. Dessutom verkar ni bli bönhörda redan imorgon… så det finns nog ett väder för alla. Själv har jag inte varit så här pigg på länge och det trots avsevärt kortare nattsömn. Here we go – enjoy!!!

Förargelseväckande beteende
Upptäckt på Medborgarplatsen "Medis". Som ni ser så är polisen redan på plats;-)
Söderhallarna
Cool takkonstruktion tycker jag! Annars är Söderhallarna totalt överreklamerade (undantag: The Englich Shop). Alla butiker stänger redan klockan 18:00 och Stockholms troligen enda Systembolag med kölappssystem och 20 minuters väntetid finns just där. Lite väl retro anser jag - typ 1980-tal. Och hur 230 gram Cheddar ost från Wales kan kosta 98 kronor går över mitt förstånd.
House of Pain
Åtminstone ett ärligt namn, så man vet vad man utsätter sig för - frivilligt...
Högalidskyrkan
En imponerande, mäktig kyrka som säkert håller ett öga på alla svenska A-lagare och polska/lettiska byggnadsarbetare i Högalidsparken;-)

15 kommentarer:

Jane sa...

Vilken härlig bildkavalkad! Skyltdockan skulle jag vilja ha, tänk att ha den i hallen som "kapphängare", kul! Satt och zappade på TV´n och såg hur Roomservice-killarna blev tatuerade just på "ditt" House of Pain (bara namnet avskräcker ju ...), vilket sammanträffande :))

LissenTo sa...

Så cool med skyltdockan.

Jag njuter för fullt av solskenet, men det verkar vara slut på det redan imorgon.

Aha, resa :-). Samma som ifjol?

Sov gott, kort eller långt :-)

Susanne sa...

Underbara bilder!!!!
Kan bara hålla med om Söderhallarna, såååå trist.
btw så tar jag en semesterdag i morgon, åker till GBG för att njuta av Iron Maiden ;)

Hörni sa...

House of pain är verkligen ett passande namn. Jag såg också roomservice idag, när killarna blev tatuerade där.
Cool skyltdocka, lite skrämmande bara, de ser läskiga ut, skyltdockor.
Vackert tak, men jag har aldrig varit där trots att dottern bott vid Söder. Håller med om att det verkar lite väl retro, så kul är det inte att stå i kö.
Den här gången har jag njutit av värmen, det har varit superhärligt, och jag vill inte ha hit något skitväder igen!

Per-Anders sa...

Jasså är det så du ser ut (översta bilden)?

Pysselfarmor sa...

Eftersom jag jobbar på söder så är jag väl inte objektiv, men söder är fantastiskt tycker jag!

Men oj kom polisen och hämtade den dockan hur i jisse namn hade den förirrat sig dit - och naken dessutom fy fy fy...

Tackelitack för din snälla kommentar och jag tror säkert att du sett den fontän jag fotograferat väldigt nära....hittade en torr variant av den med hjälp av Google
http://www.semiramis.nu/referensprojekt/sodra-station-fatbursparken/fatbursparken-01-fontan/

thejeanettishway sa...

oj, vad stockholmsugen man blir!
jag är ju född i gbg och gillar varm asfalt och när det doftar sommar i en stad :)
jättekuliga och snygga bilder!
en skyltdocka går på x antal tusenlappar på en auktion t ex.
ha en god fredag//

4U2 sa...

ja, det finns de som tilltalas av just smärta så, så avskräckande blir det nog inte .... drar nog till sig kunder i stället...
Dockan, skulle vara bra att ha i huset vårat när man inte är hemma ... lite gömd men ändå synlig kan den "vakta" ... och skrämma de som inte hör till våra inventarier ... ;):)

Kicki sa...

Översta bilden är perfekt! Jag har en arm och en underdel och en överkropp på olika ställen i huset...men vänta, de kanske hör ihop??!! De andra bilderna är också fina!
Du jag mejlar!

Olga T sa...

Skyltdockan är ju suverän!!
Söder är härligt! Däremot tycker jag att det just vid Medborgarplatsen är lite skräpigt. Nedgången til tunnelbanan där är inte den fräschaste. Har jag fel?
Kanske kommer det några bilder från Söder hos mej också idag...

cat sa...

Tack för den trevliga bildkavalkaden :)

Monica sa...

Häftigt med skyltdocka på
rymmen:-))
Svalare och svalare det kan väl diskuteras, här var det otäckt kvavt i morse och 6 grader varmare än dagarna innan.
Härlig rundvandring, vilket bra namn på tatuerarbutiken.

Nej det blir nog inget sommaruppehåll, finns alltid något man retar upp sej på och kan skriva om. Som i dag tex ett spån som ondgjorde sej över folk över 50med långt hår, något för mej att bita i i morgon.

Freja sa...

Gillar oxå The English shop i Söderhallarna. "House of Pain" finns även i Luleå, gillar rättframheten i det namnet! Dock har jag inte betrott dem att göra nån av mina tatueringar, jag gillar de som låter lite snällare....

Lennart sa...

Undrar om den där tjejen vid övergångsstället känner de "kusiner" jag brukar träffa på i jobbets källare på Postens lastkaj? Det brukar stå ett gäng där då och då, även yngre, antagligen deras döttrar och söner. Jag har försökt prata med de men ingen vill svara. Kanske de spelar lite högfärdiga?

Bildgatan sa...

Underbart härliga dagar har det varit hela veckan. Även om jag svettats och inte alltid kunnat se och känna hettan så håller jag med dig. Pigga och glada med ett leende på läpparna hela tiden, vad det nu berott på den här veckan - kursen, värmen eller solen - gissar på kombinationen. Som sambo sa när jag kom hem en eftermiddag: "En glad kvinna är en lycklig kvinna".

Vilken skön bildkavalkad du bjuder på här och jag förstår att du njutit.
Undra vad kvinnan hade för förklaring till sin lätta klädsel i sommarhettan. Håller med om det läckra takkonstruktionen men det känns verkligen som 80-tal och även icke genomtänkt idag att ha kölappar på Systemet. Men de kan väl ändå inte ha så att du handlar "bakom disk"?

House och pain för inte bara tankarna till smärta, utan även till en viss organisation med västar, åtminstone är det så i Luleå.

Vad skönt att någon vakar över dem, kan inte ha det så enkelt de flesta gånger.

Nu fortsätter jag läsa ... hörs alldeles strax på en plats nära dig.