lördag 18 juni 2011

Shannara’s SaturdayMix: ”Kämpa väl”

Shannara – eller om det är ett stycke i hennes underbara barnaskara - har uppenbarligen spelat kubb, brännboll eller kämpat väl i en sångtävling idag/igår;-). Kan lugnt påstå att jag inte har haft sådana ambitioner…
Tänkte först visa er ett exempel på hur det kan gå när man kämpat väl på en fotbollsplan i drygt 25 år, men hur kul är det att visa upp en förre detta bruten tumme som ser ut som en krok. Inte roligt alls;-)

Charles Dickens
Sedan tänkte jag på min engelskfödda make som har berättat många gånger att han aldrig lyckades kämpa sig genom en enda bok av Charles Dickens. Han har aldrig förstått att jag kan sluka dessa böcker. Tycker dom är suveräna och de ger en inblick i en tid som vi inte ens kan föreställa oss i vår vildaste fantasi. Att dom sedan är tårdrypare är en helt annan historia. Med andra ord så tycker maken att jag ”kämpat väl” genom att läsa alla dessa böcker. Undrar om ni också tycker det;-)

Hur väl andra har kämpat kan ni kolla här.

11 kommentarer:

Jane sa...

Det var väl kämpat, tycker jag! Läser hellre en bok eller två istället för att idrotta, skadeverkningarna är mindre tror jag :))
Charles Dickens ska man läsa på originalspråk, likaså Agatha Christie, som är min engelska favorit.

Svorskan sa...

Men vad bra! Och tänk att jag inte har kommit på det själv. Jag älskar att läsa, men har aldrig läst en enda bok av Charles Dickens. Det skall jag helt klart nu. Biblioteket står på kartan till veckan.

4U2 sa...

Håller faktiskt med din man ... det är ingen favvo författare. Så du har verkligen kämpat bravissimo!
sv: nej, jag var lite ironisk som du förstod, handla, finns inget värre. Men, ICA var det så du fick nästan full pott! ;)

Pumita sa...

Oliver Twist har jag läst och tyckt om men annars har det inte blivit av... kan inte förklara varför. Jag har haft The tale of two cities i min bokhylla i måånga år och jag vill verkligen läsa den men det finns så många andra böcker också som väntar på mig. :)

Lennart sa...

De enda sporterna jag gillar och kämpat väl i är brännboll och volleyboll. Brukar kunna få iväg bollen rätt långt då jag klipper till med bollträt. Fast nu har det inte blivit något spelande på länge. Dickens har jag inte läst, bara funderat på det men så har det inte blivit av. Tror jag har sett Bleak House på film, men det räknas inte tycker jag. Eller var det Porterhouse jag såg?

Monica sa...

Nä håller med maken, Dickens är för mycket snyft och elände.
Nattinatti Kapten Krok;-))))

Anne sa...

Jodå, det är allt bra jobbat att ha tagit sig igenom dem alla. Jag har inte haft den ambitionen.

Sv. Kryptisk? Ptjaaa, jag föredrog den "omskrivningen" framför att berätta att en äldre kvinna, INTE nykter satt vid ett bord bortom oss och kissade på sig...:o

Freja sa...

Förr läste jag mycket på engelska, bland annat alla James Clavells tegelstensböcker (Shogun, Noble House, King Rat och Whirlwind. Nu är jag för lat... Väl kämpat av dig som tagit dig igenom dem. Fast om böckerna är bra så går det lätt!

Bildgatan sa...

Ja, jag håller med maken men kanske av helt andra anledningar. Att läsa böcker på engelska (borde jag göra) skulle vara en bedrift av dess like och jag skulle få kämpa väl för att ta mig från sida ett till bokens sista. Jag har tappat så mycket att jag nästan skäms, speciellt med de språkbetyg jag en gång haft - men kan man leva på gamla meriter? Nej, tyvärr.

Är tvungen att också berätta att jag visat en bild hos dig till en vän och hon skulle även visa den till sin make när han kommer hem från travet i natt - du kan ju gissa vilken. De trodde inte på mig (jo men ... ) när jag berättade.

Nu säger jag Godnatt för du kanske sover eller så sitter du och viftar på tårna efter en god vinare.

Mona sa...

Det fanns en tid när jag slukade engelska pocketböcker, men det är länge sedan. David Copperfield har jag läst, men det är nog också den enda. Så jag tycker det är en bedrift att du läst alla dessa böcker!

Jah Hollis sa...

Du hade vid många tillfällen varit en bra förstärkning i vårt quizlag med den erfarenheten av Dickens.
Hans värld är ett återkommande tema för frågor.
Själv har jag faktiskt läst James Joyces Odysseus (innan jag för första gången skulle åka till Irland), vilket somliga anser vara en bedrift. Men själv tycker jag det borde ingå i allmänbildningen. Det mesta i litteraturväg bleknar vid sidan av den.
Sedan kan jag ju rekommendera Keith Richards memoarer Life. :-)