tisdag 14 september 2010

Tisdag


Det här inlägget är inspirerad av Svorskan, som tycker att det är underbart att det är (snart var) tisdag idag. Jag håller inte alls med. I mina ögon har tisdag nämligen inget existensberättigande alls. Så här tänker jag då:

Måndag
Alltså måndagar är ju helt okay. Förhoppningsvis är man utvilad efter helgen och då kan man se fram emot en ny vecka och nya projekt.

Onsdag
Onsdag är toppen. Halva veckan är avklarad. Det är officiell lillördag och man kan utan dåligt samvete besöka Systembolaget för att fira att det snart är helg igen.

Tordag
Torsdag är ännu bättre än onsdag, för dagen efter är det fredag och då hägrar en lite lyxigare lunch på restaurang Station.

Fredag
Efter lunchen (som ni läste om ovan) gör man ett sista ryck på jobbet, där man gärna sätter andra (externa) partners i arbete. Känns skönt;-) Man kan gå hem klockan 16:00 istället för 17:00 och ser fram emot två fotoutmaningar dagen därpå samt en till på söndag. Japp, en vinare efter en hård arbetsvecka sitter fint.

Lördag
Är den bästa veckodagen. Man anstränger sig så lite som möjligt och koncentrerar sig på ovan nämnda fotoinlägg. Även på lördagar är det tillåtet att ta sig en drink då ytterligare en sovmorgon väntar dagen därpå.

Söndag
Se lördag fast bara en fotoutmaning att njuta av och ingen vinare så att man klarsynt kan se fram emot en ny arbetsvecka som börjar på måndag.

Nu förstår ni väl att tisdag är en värdelös dag. Nej, den har ingen existensberättelse alls, speciellt sedan Ugly Betty försvann från Kanal 5.

PS. Bilden jag lägger upp har ingenting med inlägget att göra. Den föreställer en blomma av okänd sort som helt plötsligt dök upp i vår innergård för några dagar sedan. Den svajar i vinden och är allmänt... fin.DS

18 kommentarer:

Jess sa...

Jag tycker måndag dag är den värsta.
Tisdagen är inte så bra den heller , men resten håller jag med om! :)

Shannara sa...

Hahaha... Du, har du missat hur måndagarna hos mej ser ut? Totalt muterade!!! Men å andra sidan, om ungarna är friska så får jag äntligen pusta ut på måndagar efter en hel helgs slit! =)

Gjorde just ett panikinlägg till fototrissen, kunde inte låta tillfället gå mej förbi trots att det inte alls blev som jag tänkt... Nu ligger det där i min fotoblogg i alla fall! =/

Malla sa...

Jag älskar nästan alla måndagar! Men håller med dig, tisdagar är rätt meningslösa!

Olga T sa...

Hi,hi! Håller helt och fullt med mej. Tisdag är igen höjdardag på något sätt.

Hörni sa...

Jag håller med om allt, utom det med måndagar, som jag hatar. Fast inte nu. Nu är alla dagar lika bra.:)

Jättefin blomma som dök upp hos er.:)

Nina sa...

Intressant resonemang ;-) för mig är söndagarna bästa dagen (då har man hunnit vila upp sig efter veckan) och lördag morgon - då får jag nämligen alltid frukost på sängen av käre maken, en helt underbar stund!
Svar: Arwen heter hon... :-) och jo, jag hade oxå trott att hon skulle va mörkare, men det kanske hon blir...?! Vet inte riktigt hur det där funkar... Eller så har brorsan så starka "ljusa" gener :-D

Tigris Predikantan sa...

Håller fullständigt med dig!
:)

Susanne sa...

Gillar tisdagar och gillar sena söndagkvällar intensivt ;)

Ellis sa...

Hahaha jag kommenterade tisdagen hos Svorskan jag med om att den dagen faktiskt inte ALLS är speciell OM de förresten inte vore för serierna JAG följer som kommer ut då. Då blir jag happi-happi! :D

Sv: Cheesecaken var utsökt! :D

Monica sa...

Med andra ord kan vi avskaffa tisdagar,tycker nog som Povel att måndag morgon är värst på hela veckan.Fredagen är väl lite överreklamerad när man hysteriskt måste hitta på något roligt att göra över helgen, för vem kan komma till jobbet en måndag och inte ha kört triathlon, bungyjump eller något liknande;-):-)

Jane sa...

Håller med till fullo, kunde nästan ha sagt det själv ;)

PS. blomman ser ut att vara en buddleja - lockar fjärilar till tusen :)

Anonym sa...

Tisdagarna brukar också vara veckans allra tröttaste dag. I alla fall för mig.

cat sa...

Vacker blomma och intressant läsning om din rangordning av dagar. Håller med om att bästa dagen är lördag, men måndagar suger lite mer för mig än tisdagar.

Jag bor i en storstadsregion men inte i Sth-regionen. (har för övrigt en mörk jeanskjol och svart skjorta idag) ;)

Daniel sa...

Har mer måndag som en hata-dag, så jag e trött, grinig å slut. Och börjas med oblig. morgonmäte kl 8 på jobbet!

Svorskan sa...

Hahaha! Men det som är fel är att du behöver en dag där du uppskattar att det inte längre är som INNAN. Du räknar upp allt du ser FRAM emot. Tisdag är en sån dag där man uppskattar att det inte längre är måndag eller söndag kväll. :D

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Där har du verkligen tänkt till, kul och intressanta tankar. Jag funderar över tisdagar och har aldrig gjort det tidigare men du satte mina mottankar i rörelse, vill så gärna kunna motbevisa dig. =)

Nu blir det inte så eftersom tisdagen som kommer då får jag faktiskt sova hur länge jag vill, men det vill jag inte. Måndag är sista dagen på mitt jobb och sedan blir det 100 % att hitta något nytt, för mer än 100 % kan man inte jobba eftersom dygnet bara har 24 timmar.

Jag ser att jag har mycket att läsa efter åtta dagars frånvaro på nätet.

Lennart sa...

Det enda jag tycker om veckans dagar är att måndagen dyker alltid upp för fort! Om det gick att förlänga helgen med en dag till så skulle jag bli glad. Härlig färg på blomman.

Tin sa...

HiHiHi!!! Du är för rolig! :D