fredag 24 september 2010

Sportig fredag

Ibland kommer fototeman som på beställning, vilket jag har jag sagt några gånger. Tack vare Monica, som tyckte att dagens Fredagstema skulle passa mig alldeles utmärkt får ni se min mycket enkla tolkning. På köpet får ni en "sportig" historia och en bonusbild.

Norra Station
Efter en utmärkt (lyx-)lunch på restaurang Station bestämde två kollegor och jag att vi skulle göra en inspektion av etapp 1 av norra Europas längsta träbro vid Norra Station. Den 183 meter långa bron i massivt trä (!!!) kommer att ersätta Solnabron under tre år. Sedan rivs den igen. I onsdags lyftes de första 27 meter långa delarna på plats. Kolla bilden. Ganska imponerande.

Sportig "after-lunch"
Att ta sig till bron till fots var inte det enklaste. Hela Norra Stationsområdet är en gigantisk byggarbetsplats och liknar ett getingbo utan getingar. Med andra ord krävdes det mycket sportiga övningar av två medelålders herrar och BP för att inte bli överkörda. Att hoppa över staket och mittremsor ingick också i matsmältningsprocessen. Kollegorna ville inte ställa upp på bild så ni får nöja er med den sportiga godsvagnsskylten som än så länge pryder Norra Stations gamla och fina tegelstensbyggnad. Den ska snart också jämnas med marken för att ge plats åt några skyskrapor. Skandal tycker jag.

Fler sportiga bidrag hittar ni här.

17 kommentarer:

Jess sa...

Måste säga att jag verkligen inte gillar skyskrapor!!!
Synd att de ska riva träbron!

Svorskan sa...

Det är svårt att se det framför sig när man aldrig ens har varit där, men bilden är imponerande.
Sv: Hahaha! Jag är ju inte så extremt hälsosam precis, men jag försöker påverka mig själv att tänka annorlunda. Ni gör det inte lättare precis. ;)

Hörni sa...

Vad synd! Jag har aldrig varit där och sett det på riktigt, men jag håller ändå med om att det är skandal.

Svorskan sa...

Sv: Hahaha! Nu fick du det till att verka som att jag "premierade" flower pga att hon uppmuntrar att rösta på dottern. Men så är det INTE. Flower är rolig och kul och jag har tänkt ta emot hennes inbjudan, hälsa på och få lära henne bättre att känna och så kan alla ni som inte bor här i närheten vara avundsjuka! SÅDETSÅ! ;)

anne sa...

Vilken bro är det som ska rivas? Solnabron? Är den i trä?

Sv. Kan du inte leta fram inlägget när du ägnade dig åt bergsklättring på lunchen? Någonstans vid en byggarbetsplats vid KS!?!

Malla sa...

Så synd på träbron! :(

Pumita sa...

Jag är inte heller förtjust i idén med skyskraporna, usch! Men sportig bild fick du.

Tigris Predikantan sa...

Jag undrar bara o den kommer att hålla med tanke på all trafik. Visst är jag positivt? *ler*

Pysselfarmor sa...

Tack för kommentaren om de sportiga grabbarna...och det är synd på träbron!

Men nu måste jag nog få en minut av ditt liv och reda ut vem som bor var...

Jag alias Pysselfarmor är född i fjällvärlden i Lappland. Jag har gården kvar där och är där minst tre gånger per år. Jag har bott sedan -68 i Sthlm...bl.a. 25 år i Täby men numera i Tumba (med sambon då ju). Grannen på bilden i inlägget är grannen i den lilla lilla byn där uppe (2 gårdar! varav min är den ena)...Grannen flyger ner för Lidingöloppets skull. Jag visar gärna bilder från gården med omnejd därför kanske man får känslan att det är där jag bor hela tiden. Om man tittar på min andra blogg - Pysselfarmor - då förstår man nog att jag bor i Stockholm någonstans.
En son bor i Täby och en i Åkersberga och har som sagt bott i Täby i 25 år så kanske har våra vägar korstats någonstans där någon gång....vad vet man.
Och själv är jag i Storvik just nu för jag ska delta i hantverkskurs. Grannens dotter, som bor i Stockholm, får stå för fotografering och hejandet på Lidingöloppet...så jag slipper regnet ;-) sitter inne och syr i värme...
Ha en fortsatt skön helg.

Jah Hollis sa...

Det verkar ha varit ett vådligt äventyr. Men du fick din sportbild i alla fall.
Är inte Stockholm alltid mer eller mindre en byggarbetsplats? Alltid finns det ju någon del av stan där man bygger och bygger om och donar. Det är likadant i Köpenhamn (och till viss del i Malmö, speciellt nu när man hållt på med Citytunneln).
Det tillhör väl utvecklingen av storstadsområdena, att de ständigt förändras.

Mona sa...

Jag hörde om det här med träbron på nyheterna. Skylten är jätteläcker. Det är fruktansvärt när dom river gamla fina hus.

Anonym sa...

Det var sportigt ska jag säga.

Olga T sa...

Ha, ha! Ja det var ett sportigt inlägg ;)
Det där med träbron har jag inte hört talas om, spännande!
Min orienteringsskärm fotade jag på skogspromenad i torsdags och den kom väl till pass igår!

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Innan kommentar, jag ville göra dig uppmärksam på att det är löjromsfestival i Stockholm och vet ju någon som verkligen gillar delikatessen. =)

Löjromsfestival på restaurang Riche i Stockholm inleds idag! (igår)


http://www.alltomstockholm.se/restaurangbar/article1466579.aos

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Ha,, ha, ha. Nästan en favorit i repris. Det känns nästan som att någon gillar att kliva runt, över och genom byggarbetsplatser. Arbetsskada?

Efter en lyxigt god lunch är det självklart bra med lite gymnastiska övningar, men måste de vara så besvärliga?

En annorlunda sportbild och när jag förväntar mig en fotbollsbild av något slag så ... ja då kommer det där "konst-iga".

Monica sa...

Ja du denna rivnings och bygghysteri, undrar var det slutar.
Var inne och tittade på mitt gamla Solna, Herre Gud så dom byggt på 13år och någon idiot har tyckt att man skulle ha rondeller i parti och minut på Råsundavägen;-(
Snart får man väl skaffa sej ett mobilt boende så man kan dra när dom bygger flerbostadshus vid tomtgränsen;-)

Ellis sa...

Varför tar man bort bron IGEN?

Jag förstod inte "Sport in" haha...

:D