fredag 10 september 2010

Tema fredag: "Fågel, fisk eller mitt emellan"


Sinneskatten har idag lagt upp ett tema som får mig att fundera om hon visste vad jag gjorde i eftermiddags. Jag fick nämligen hålla något som liknande ett tal, ett anförande eller ...tror att det var definitivt någonting mitt emellan, för fågel eller fisk kan helt uteslutas.
Jag har inga problem med att hålla en presentation inför 100 vilt främmande människor, men att uppvakta min IT-kompis Radde inför ett 40-tal arbetskamrater var betydligt svårare. Jag menar vem vill ge bort sig frivilligt.

Radde 40 år
Radde som är enormt poppis på mitt jobb firades av arbetskamraterna idag. Presenterna hade IT-kompisen Totte fixat, ja han skulle också ha hållit talet. Men redan igår kände han sig risig och idag låg han hemma med feber, snor och hosta. Å ni vet ju hur sjuk killar kan vara när dom är förkylda. Han lovade att koppla upp sig hemifrån till uppvaktningen och jag hade hoppats på att han skulle hosta fram några väl valda ord. Nix. Så jag babblade på i cirka en minut och 30 sekunder.
Efteråt sa kollega C:
- Vilket trevligt tal... eller vad det nu var ... du höll för Radde.

Det jag gjorde var att "hålla ett blogginlägg", något mitt emellan alltså. Man är ju bloggare ingen talare, eller hur;-)

PS. Bilden jag lägger upp till temat föreställer en krokodil, men det ser ni ju. Har hört att krokodil smakar som fågel (kyckling närmare bestämt) och mig vetande mumsar dom i sig både människor och större fiskar. DS.
Fler bidrag till temat hittar ni här.

18 kommentarer:

Jess sa...

Tycker det var trevligt att du tag i att hålla ett bloggtal! Det uppskattades säkert!
Krokodil smakar som en blandning av kyckling och fläskfilé tycker jag, gott är det i alla fall!

Malla sa...

Oj jag är tvärtemot, jag blir jättenervös även om det är planerat sen länge att jag ska hålla tal eller så. Fast jag behöver ju nästan aldrig göra det heller :P
Ha en fin kväll!

Hörni sa...

Grattis till Radde!
Bra gjort tycker jag, som aldrig i livet skulle kunna tänka mig att prata inför så många. Eller, prata kan jag väl, men inte hålla tal. Inte ens bloggtal. ;)

Wildhearts sa...

Hahaha, vilken underbar kommentar av din kollega. Fast jag tror att jag hade uppskattat ditt tal i massor :D

Ellis sa...

Jag har aldrig smakat krokodil o är inte så nyfiken faktiskt.

Haha kan vi inte få höra ditt "tal"? I bloggskrift då alltså?

red sa...

Lite rörigt det där? Men, ok du är lite förvirrad efteråt?
Prova mitt "recept": Det "spontana" (utan manus) hållna talet när jag gick i pension hade jag övat på i tre (3) månader.
Alltså, var alltid förberedd på det väntade.

Petra sa...

Inte illa att bara ställa sig upp så att prata.

Tigris Predikantan sa...

Aj, aj ... hålla improviserade tal kan vara succé eller ... tyvärr katastrof, du verkar ha klarat det sista!
Sv: det blir svårare och svårare att välja, att få känslan "det partiet röstar jag på"!
Vet bara att rösta: det är en rättighet och skyldighet!
Ha det gott!

Olga T sa...

Heja BP! Om ditt tal var som dina blogginlägg så var det super! Skön helg! Inspiration och kreativitet passar nog dej men själv gav jag upp direkt.

LissenTo sa...

Vad modig du är som pratar inför 100 st. Men förstår att det är annorlunda att prata till en vän.
Men det var säkert SUVERÄNT bra.

Susanne sa...

Åhhh, va synd att jag missade ditt tal. Ligger lite efter på arbetet, så jag passade på att arbeta bort lite dåliga samveten.....

Pialotta sa...

Du talade säkert som en riktigt skön talare om du talade som "bloggtalare" .. du har talets gåva förstår jag lätt när jag läser din blogg:) Krokodilen du visar, finns den hos dig på någon tavla eller liknande.. häftig:) Ha de.. trevlig helg:)

Jah Hollis sa...

Improviserade insatser som talare kan bli både fågel, fisk och mittemellan. Men sedan tvivlar jag på att det verkligen är en krokodil du visar oss. Är det inte i själva verket en gekkoödla?
Jag har nämligen tillbringat kvällen framför tv:n i en bortrest bekants lägenhet och såg bland annat ett vetenskapsprogram som tog upp gekkoödlornas förmåga att klättra på lodräta väggar och uppochner i tak. Dom har mycket speciella fötter och ett udda sätt att lyfta fötterna på. Mycket fascinerande, och dom såg ut ungefär sådär. :-)

Cherin sa...

Tack finaste! Har mått pyton och då är inte bloggen riktigt prioriterad... jag hoppas klara av att i alla fall skriva nått inlägg per dag igen..

Kram!

Monica sa...

Först krokodilen, den var ju en riktig fullträff;-)
Nä är du blyg du med, för att få mej att tala inför en massa krävs 3valium ett kvarter + en lina, frågan är bara om någon skulle fatta vad jag sa. Så där ser du, skenet bedrar hihi.
I dag var jag inte först med utmaningen(IoK)som jag lyckades få att inte innehålla något man skulle vilja äta upp.
Ha en skön lördag:-)

Jah Hollis sa...

Det s-k-u-l-l-e kunna vara en stiliserad krokodil. Jag bara tycker det mer liknar en gecko.
Jämför själv:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Krokodiler

http://sv.wikipedia.org/wiki/Gecko%C3%B6dlor

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

=) Jag förstår inte vilka fullträffar du fått in sedan jag var här sist.

Kan gissa mig till att ditt mitt emellan inte var någonting dåligt och kanske en och annan drog på smilbanden.

Heidi sa...

Haha..visst är det hemskt att oförberedd hålla ett tal men jag är övertygad om att du klarade det galant! Krokodrillo smakar inte gott..blandning mellan kyckling o fisk..bläää :)