torsdag 16 september 2010

Ibland kan det bli fel


Kollegan S har vissa likheter med mig vad gäller röstfiske. Jag drar mig ju inte för att fiska några röster hos er i cybervärlden och hos mina arbetskamrater när jag har hamnat i en fotofinal. Kollegan S var idag inne på samma linje – fast åt hennes mammas vägnar.

Regionens vackraste hus
Hennes mammas hus (eller ska man säga villa, slott) är nämligen en av tio utvalda finalister i tidningen Succés ”Katrineholms, Flens och Vingåkers finaste hus”-tävling. Kollegan skickade ett mejl med länk till sisådär tio arbetskamrater och bad oss att lägga vår röst på mammans hus.
Självklart ställer man upp: klickar på länken, ser ett stort vitt hus, ser miniatyren av huset, klickar på det, skriver in namn med mera, röstar. Klappat och klart på tre röda.

Sedan gick det som det gick
Nu vet jag inte om mina nio arbetskamrater gjorde samma sak lika fort. För om dom gjorde det så röstade dom – precis som jag – på fel byggnad. Jag röstade på hus 1. Hus 2 tillhörde mamman. Oooops. Det hela kom fram när jag berättade att jag verkligen gillade den fina vita kåken. Kollegan undrade vad jag pratade om. Oooops igen.

Kontentan av det hela:
1. Det krävs tydliga instruktioner vid röstfiske.
2. Sådär i valtider ska man vara mycket försiktig med på vad/vem man lägger sin röst;-)

PS. Röstfisket gällde huset till vänster. Kåken till höger fick ett antal oavsiktliga röster - antar jag. DS

17 kommentarer:

Petra sa...

NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄJ så fel det kan bli.

Jess sa...

OJ, kan inte låta bli att skratta, men det vita huset var faktiskt finare...
Men du har rätt man ska vara tydlig! :)

LissenTo sa...

Ojsan, kunde vara jag. absolut.

Shyyy,Fast det vita huset är finare.

Malla sa...

Haha hoppsan så det kan gå...

Olga T sa...

Aj, aj så pinsamt... men å andra sidan ska man ju rösta på det man gillar och inte på personen bakom det om man säger så. Det vita huset ÄR snyggt!

Hörni sa...

Hahaha, oj då, men jag tycker nog ni röstade på rätt hus ändå.;)
Fast man ska vara noga med vad man röstar på, helt rätt. Som en kille som vid förra valet råkade rösta på kd istället för mp, som han hade tänkt. Han råkade ta fel valsedlar. Lite mer noga än så ska man helst vara i alla fall.:)

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Ha, ha, ha. Ja, det gäller att vara övertydlig ibland, eller hur det nu var. VIlket som så var båda husen vackra, skulle passa mig helt perfekt. Jag vet inte riktig vilket det lutar åt men mammans hus är nog det jag skulle välja, fast jag skulle kunna bo i det vita också.

Sitter just nu och lyssnar på debatten i TV4 så jag håller med dig, det gäller att lyssna mellan raderna och kanske inte bara tänka på sig själv.

anne sa...

Ops! Så tokigt det kan bli...! :)

Susanne sa...

Ooops va tokigt det kan bli.
btw så blev min "begravningsklädsel" till Festklädsel ikväll ;)
DIF vann med 3-2 över HV =D

Tigris Predikantan sa...

Det gäller att vara tydlig och noga, ingen impulsivitet här inte (det är jag det! *ler*)

Ellis sa...

Hahahaha så jävla bra, men du röstade rätt om JAG får säga mitt....

sv. bara doften av svamp är äckel, i cant ... will never do it...

cat sa...

Jag tycker ju i och för sig att det vita huset var det finaste, så frågan är om jag inte hade röstat på det med flit om det hade varit jag.

Unknown sa...

Hahaha Nu var det finaste HUSET man skulle rösta på. INTE det finaste buskaget! Vill man veta mer om min mammas hus kan man läsa det i den berömda boken Så byggdes villan Kom igen, gör min gamla mamma en tjänst!

/Kollega S

Monica sa...

Ja det gäller att tala i klartext nu för tiden,vita husägaren blir nog glad i alla fall,och man kan inte ångra sej förstår jag;-)
Tydlig vore kul om politikerna vore någon gång, alla luras dom man får köra på det man tror blir minst dyrt även om släkten roterar i gravarna;-)
Synd att du inte kom med i finalen på trissen, flera av dom som är med var betydligt sämre;-( Själv var jag inte med alls, 17 kr fotot blir lite dyrt i längden.
Ha det;-)

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Men Beate, du kan inte hitta den. En kombination av makro och bildverkstaden. Du kommer kanske ihåg vad bildverkstaden är? Bildredigering och manipulering, men du ser ju i alla fall närbilden de där två hålen i det röda tyget? =)det fick vara makrot.

Nu väntar jag på ditt humortest och svaret. =) Får kanske läsa det ikväll när vi kommer till stugan.

Daniel sa...

uuups ups ups!

Lysande ögonblick! sa...

haha ojdå. Tänk så fel det kan bli ibland.