torsdag 2 september 2010

I kvalet av valet

Idag låg det ytterligare en bunt valsedlar på hallmattan. Nästan en uppmaning att ta itu med dom i form av ett inlägg tycker jag. Är totalt ointresserad av politik, men som grafisk formgivare kan jag inte låta bli att kommentera valsedlarna som får pappersindustrin att skratta hela vägen till banken - vart fjärde år.

Socialdemokraterna
Tummen upp för tvåfärgstyck;-) "Tillväxt sedan 1889"... vad menas med det? Ingen förklaring i kuvertet endast Monas svart/vita fåniga leende och några blablabla fraser. Thomas Bodström står överst på listan. Okay, han är förre detta fotbollspelare, väldigt snygg men han är ju AIKare.

Vänsterpartiet
Babyblå kuvert, fyrfärgstryck inuti. Snygg bild på tågmästaren Ohly.

Sverigedemokraterna
Fyrfärgstryck både på fram- och baksidan av kuvertet samt i broschyren. Deras slogan "Trygghet & Tradition" är mycket förtroendeingivande speciellt med tanke på att partiet grundades först 1988. Herregud:-(

Kristdemokraterna
Om det inte hade varit för det roliga typsnittet hade jag trott att de hade lagt sig för att dö redan innan valet. Hägglunds smajl påminner oroväckande av Mona Sahlins dito. Samma reklambyrå?

Täbys Socialdemokrater
Vilken gullegull glanslackad broschyr i miniformat. Ja sossarna vet sin plats i Täby. Det blir inte bättre än så, inte i det här valet heller.

PS. Om ni saknar Moderaternas och Miljöpartiets bidrag i inlägget så orkade jag inte gräva efter dom i den överfulla kassen med tidningar i... DS

20 kommentarer:

Petra sa...

Jag är helt bedrövligt dålig i detta men jag säger till mig själv att jag måste veta lite mera innan röstning.

Jess sa...

Ja, de där valsedlarna är sååå tråkiga. Orkade inte ens titta på dem, de åkte i soporna med en gång!

Olga T sa...

Jo jag undrade över Moderaterna och Miljöpartiet men också över Folkpartiet.
Kul vinkling du gör här. Yrkesskada? ;)
Valet är viktigt och vi följer det mycket, även mina tonåringar och det är kul. Kul att tycka olika och att diskutera.

Hörni sa...

Centern och Folkpartiet då? Jag har iofs förståelse för att du glömmer dem.;D
Jag tycker det är lite kul att läsa de där. Särskilt valsedlarna i kommunalvalet. För att se om man känner någon som kandiderar. Så man vet vem man ska passa sig för..;)

Susanne sa...

Eftersom jag redan vet jag ska rösta på, så åker alla dessa papper rätt ner i soporna. Men du har gjort en rätt skojsig vinkel av alla partiers "valfläsk"....;)

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Jag har tyvärr inte hunnit se om reklamen är lika över hela Sverige för vår reklam av det här slaget har varit öppnat och kuverten slängda när jag kommit hem från jobbet. Här har det till och med kryssats färdigt i både landstings- och riksdagsval. Kommunalvalet har han tydligen inte bestämt sig för om det blir något kryss. Som du förstår har jag en mycket politiskt intresserad sambo.

Jag är också intresserad men har hoppat en del genom åren. Jag är kanske inte lika intresserad av allt men när det gäller vissa samhällsfrågor så kan jag gå i taket, däremot har jag inte lika lätt att hitta det positiva. Det är kanske där gränsen för mitt intresse går, när det fungerar så bryr jag mig inte lika mycket, tyvärr.

Jag tycker att din reflektion var mycket intressant och speciellt ditt första stycke som jag ler åt och själv har kommenterat.

Ellis sa...

Bryr mgi aldrig om politik o finner de döointressant de håller ändå inte det dem lovar så.

Men socialdemokraterna skrev att de skall införa att man slipper betala tandläkarbesöken förran man blir 24 om man röstar på dem - då ja får punga 4500 kr för o ba dra en jävla visdomstand ja då röstar ja fan på dem!

Monica sa...

Tågmästare det låter det, Argos var ju det i trissen hihi
Har satt på mej skygglappar och stoppat bomull i öronen för att slippa alla lögner, man står ju där med lååååång näsa i alla fall när inga löften uppfylls mer än dom raka = vi plockar dej på pengar.
Ha en skön fredag;-)

LissenTo sa...

Nu blir postlådan full, av all propaganda. Även om man har ej reklam, konstigt va.

Ha en skön fredag, idag blir det lunch i Härnösand

cat sa...

Nej politik är inte kul, men rösta ska jag trots allt. På tre olika partier i de tre valen. Varför vara tråkig och alltid rösta samma ;)

Daniel sa...

Den som har reklam i rosa eller glittriga färger får min röst!

LundVer sa...

om vi saknade folkpartiets, centerpartiets eller piratpartiets då?

Bajsugglan sa...

Politik är kul!
Gillar din färganalys!

Lysande ögonblick! sa...

Visst är valsedlarna tråkiga. Jag blev nästan lite irriterad när de damp ner i brevlådan. Hur många slänger inte dessa? Tänk så mycket papper som bara slängs.

Kul med dina kommentarer om deras tryck och motiv. :-)

Ha en härlig helg!

Svorskan sa...

Sjukt, trist och så onödigt. Varför allt detta papper? Så mycket pengar som går åt och som kunde använts så mycket bättre. Trist.

Svorskan sa...

PS! Det blev fel användernamn på min kommentar.. Svorskan heter jag ju! :D

Svorskan sa...

PS! Det blev tydligen rätt ändå, jag fattar inget. :D

anne sa...

Vilka suveräna kommentarer du gett!!! Toppen!!!!

anne sa...

Jo.

Och en sak till.

Tack för att du säger att du är stolt över mig och mitt trapptravande. Det känns gott att höra. Och du vet ju vad jag har att tampas med.... :o

Jah Hollis sa...

Varför ser så många politiker (speciellt på högerkanten) ut som om de vore ordningsmän i skolan? Förmodligen för att de var det. Sådana man kunde reta sig till vansinne på och som är lika självgoda än.

http://kentpersson.wordpress.com/

http://www.youtube.com/watch?v=mA7yxpP02bI

Fy f-n!