fredag 17 september 2010

Avsaknad av IQ

I gårdagens inlägg blev det du väldigt fel. I dagens story blir det inte mycket bättre kan jag säga. Den handlar nämligen om BPs sätt att förstå sig på fotoutmaningar/-tävlingar... bland annat.
Som ni vet älskar jag fotobloggar och deras olika uppdrag. Då jag mycket väl känner till mina begränsningar håller jag mig (för det mesta) till tre sådana: Bilduppdraget, Shannaras Saturday Mix och Fototriss såklart.

Bilduppdraget
Förra lördagen ville Bilduppdraget se mat. Inga problem, jag gillar ju att fota mat som ni vet. På kvällen undrade jag varför ytterst få hade kommenterat mitt bidrag. Igår när jag läste Sids summering undrade jag varför han inte skrev några rader om mina foton. Han skrev ju något om alla andra.
Jaha, jag hade visst glömt att använda MrLinky för att ladda upp inlägget.

Fototriss
Det har tagit mig drygt ett år av deltagande hos Fototriss att förstå poängen så att säga. Myntet ramlade ner med en duns (modell hårdare) när jag kollade finalisterna i förra helgens tävling ”Hård”. Visst ja, tre foton på ett och samma tema fast dom ska visst ha en gemensam röd tråd dom emellan också. Det var JahHollis kommentar och Tins finalbidrag som satte myntet i rullning… Det rullar än;-)

Flyer
När kollegan bad mig att göra en liten promotionfolder till en bok läste jag texten, vilket jag inte brukar göra.
- Gud vilken tråkig text, är det författaren som har skrivit dem?
- Nej, det var faktiskt jag.

Ooooops!!

Piratpartiet
IT-kompisen Totte och jag har bestämt oss: vi röstar på Piratpartiet på söndag. Vi har nämligen ingen lust att singla slant...

PS. Bilden jag lägger upp motsäger inläggets rubrik helt och hållet;-) DS

16 kommentarer:

Jess sa...

Varför kan man inte ha olika motiv utan röd tråd? Det hade jag inte heller fattat! ;)

Jane sa...

Var inne på Fototriss-sidan för att kolla reglerna (jag har inte heller fattat att det ska vara en röd tråd ...) MEN fick upp en ruta där datorn varnade för virus från "blogrankers". Vågar man gå in där igen eller :/

Svorskan sa...

Nää, nu blev det för mycket foto.. Jag hänger inte riktigt med där i mitt icke-konstnärliga sinne. I min matematiska värld kan 2+2 alltid bli 4 om man vill. :D

anne sa...

Fann du dig efter textkritiken?

Hörni sa...

Mr Linky? Undrar vad det är, haha.
Bra att du ska rösta!

Sv: Drick inte för mycket bara, då följer de smarta hjärncellerna med ut med de sämsta..;D

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Kul -Du, jag och Göran. =)

Jag tänkte faktiskt alldeles nyss på dig när jag var upp på bilduppdraget och kollade. Hade jag inte sett en matbild hos dig i veckan? Men det brukar jag finnas där med jämna mellanrum så jag funderade inte mer förrän jag nu läser vad du skrivit.

Jag gjorde någon sådan där tabbe på fototrissen en gång och den var betydligt klantigare än din. Jag hade läst fel ord, du kanske kommer ihåg eller så var du inte med på den tiden. Jag deltar ju inte men det måste vara en ny regel för så var det inte "förr i tiden". Det var bättre förr =) lite mer fria tolkningar.

Jag har gjort så många tabbar i mitt liv att jag oftast nu är tyst innan jag vet vem som har gjort något, eller vem som är släkt med vem. =)

Röstningen har jag också lämnat till på söndag, har faktiskt inte beslutat mig till 100% på landstings- och kommunalval.

Susanne sa...

Hihihi, ur min mun brukar det oxå hoppa grodor. Tänt att munnen kan glappa fortare än hjärnan ;)

Olga T sa...

?

Tigris Predikantan sa...

Svårt är det ... lite här och lite där ... med valet. Än har jag till söndag att bestämma mig helt. Men som du skrev hos mig: jag är som dagens politik: en enda RÖRA!
:)
Inte konstigt du tycker som du gör om min blogg! :)

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Som fortsatt kommentar -Det är kanske ingen som gjort en sådan felläsning och feltolkning, varken förr eller senare. =) Alla som var med då kommer säkert ihåg, jag blir ju ihågkommen för något i alla fall.

Jag kommer ihåg att det fanns en herr Slump. Det där med röstning på nätet ser jag oftast som svammel och ganska meningslöst (ursäkta mig alla) för det finns inget objektivt i det.

Susanne sa...

Sv: 1. Mörk choklad - Me like
Berget kommer nog att räcka en bra tag till, så jag ska inte svulla i mig allt på en gång ;)
2. Pratade med Y efter beställning och ångrade mig lite, men trodde det var för sent.
3. Åker till Helsingfors med mamma på söndag, så då hoppas jag att kan sätta sprätt på en massa pengar

Malla sa...

Skönt att ni bestämt er..det har jag inte..tror jag...kanske :P

Monica sa...

Du i sådana fall har jag också helt och hållet tagit fel vad gäller fototrissen samma objekt men tre olika vinklar stackars Argos;-);-).Nä jag kör nog mitt eget race i alla fall, gillar lite spretiga variationer, sedan kan jag ju inte mäta mej med proffsen.
Världen skulle bli bra mycket tråkigare utan oss som tar ut svängarna ordentligt eller hur;-)
Ha en skön lördag;-)

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Svar till dig (du sover garanterat fortfarande) - 1 Jag kan absolut inte svampar, men smörsoppen har jag lärt mig -växer överallt här i stugan och nästa stuga. Däremot blev vår egen ”svampexpert” imponerad när jag kom ihåg exakt var i skogen vi hittade sillkremla och rynkad tofs ifjol och det kan jag tacka kameran för. Jag har också sett något sådant inslag. Skulle inte ens plocka röd flugsvamp utan min ”expert”.

2 Nej det förstår jag att du inte gör för jag kan ha sådana tankar som absolut ingen annan ser, det handlar om rena fantasier hur objekten blir symboler för någonting helt annat. =)

3 Jag slog faktiskt på datorn nu för att kolla Shannaras lördagsmix. Tycker att det var svåra uppdrag – relationer och skuggor. Idag blir det då inga skuggor här för det är grått och fuktigt och inget arkiv har jag med mig, inte det stora men det kan finnas i mapparna som jag inte har hunnit föra över till den externa bara jag inte publicerat dem tidigare. Relationer där gäller det att tänka till för där finns nog inte något i dessa mappar. Ska försöka vara med, före eller efter bastun. =)

Ellis sa...

Hmm vad jobbigt att de måste vara en röd tråd. Men du kommer nog ikapp nu när polleten trillat ned! ;)

Vad är MrLinky?

(jag ligger efter i bloggvärlden då jag är en massa sjuk)

Heidi sa...

Hmm, det där med röd tråd..behövs det? Jag tycker att dina bilder har varit otroligt fina trots avsaknaden av röd tråd (förutom ordet Hård t.ex) Sen undrar jag hur du klarade dig ur din sågning av kollegans text..hehehe...