onsdag 22 september 2010

Award: Sju saker om mig själv


Nu har jag då fått en award igen (nej nu ljuger jag: får nämligen inte så många awards om jag ska vara ärlig). Den här gången från Ellis. Hon kallar mig för ”old lady”, vilket är förståeligt då hon själv är en (himla snygg) ungspoling och inte vet att kvinnor i min ålder inte vill bli påminda om att vi är gamla. Dessutom har ingen någonsin anklagat mig för att vara en ”lady”;-)
Men jag är ju ingen partypooper, så jag ska nog kunna klämma fram sju saker om mig själv som ni kanske inte känner till än:
1. Är väldigt äventyrlig av mig vad gäller mat. Har ätit såväl fårtestiklar i Marocko som kalvlunga som tapas i Spanien. Gränsen gick där ett kalvhuvud låg på tallriken i södra Frankrike.
2. Den enda allmänbildningen jag kan skryta med begränsar sig till sport och då speciellt fotboll. Gränsen går vid kampsporter - speciellt boxning - då jag aldrig har förstått poängen med att puckla på varandra… om man inte bor i problemområden förståss, där är det ju bara bra om dom slåss under ordnade former.
3. Tycker inte om att köpa nya elektroniska prylar bara för att vara ”inne”. Jag väntar gärna till de gamla går sönder först. Å min gamla mobil hänger med än…
4. När Sverige vann brons i fotbolls-VM i USA 1994 var jag på plats i 42-gradig värme. Fick autografer av alla spelare… som jag sedan gav bort till en 15-åring. ”Big mistake” som jag har ångrat många gånger.
5. Under min så kallade idrottskarriär (mest inom fotbollen) har jag lyckats med att bryta höger tumme, två fingrar på vänster hand samt högerfoten. Så lite vanställd är man allt.
6. Jag blev biten av en hund när jag var 15. Sedan dess är jag livrädd för alla jyckar oavsett storlek. Även småkryp i alla former och ormar får mig att bli totalt hysterisk. Undantag: stora håriga spindlar faktiskt.
7. Nästan varje gång jag ”skakar tass” med någon (oavsett kön) så jämrar sig folk. Måste ha ett väldigt fast handslag med andra ord.
Ni som känner er manade att berätta lite mer om är själva – varsågoda!!!

PS. Bilden visar den jättefina samlingen av pumpor hos favo-thaien Phuket House. DS

18 kommentarer:

Petra sa...

Punkt nr 4 är helt underbar. Vilket äventyr det måste ha varit men jag måste ställa frågan: Hur i hela friden kunde du ge bort autograferna?
Kram

Svorskan sa...

Jasså, så här är det hårda nypor. Jag får akta mig lite då. ;)

S o F sa...

Gillar pumporna!! Snacka om vackra skapelser från naturen.
Stod och fingrade på några härom dagen å funderade på att köpa...

Jag har gjort adressändring inne hos mig idag - hoppas du hänger med till nya stället.

Soliga (!) kvällshälsningar!

anne sa...

Hård nypor...? Du greppar väl som folk så att du inte är en sån där finger- eller handryggsklämmare!?!

Lennart sa...

Det där med ålder kan ju uppfattas lite olika. En gång då jag var inne på banken kom en pappa och liten gosse in där. Den lilla gossen får syn och pekar på mig, rycker pappan i handen och säger högt "Titta vilken liten gubbe!" Tror jag var 30 då. Pappan blev väldigt röd i ansiktet. Just nu orkar jag inte lära mig kinesiska, jag tycker det räcker med att kunna engelska, franska och lite halvtaskig tyska. Mobilen och jag är inte riktigt överens än.

Svorskan sa...

Sv: Hahahaha! Det är PRECIS vad jag har gjort. Janne och jag klarade av att dricka NÄSTAN allt i helgen, kvar var typ 2-3cl som jag smuttar på nu. (Janne och jag var duktiga!! :D)

Olga T sa...

Skrattade gott när jag läste dina sju punkter! Fattar att du ångrar autograferna, å andra sidan har du en pryl (ett papper) mindre att ta hand om hemma..
Ååååå vad jag gillar bilden! Nästa år mådte jag så pumpafrön!!

Malla sa...

Så roligt att få veta mer om dig :)
Jag gillar folk med hårt handslag! :D

Tigris Predikantan sa...

Så du skakar också hand som folk? *ler*

Jess sa...

Tack för info om dig! Jag gillar folk med fast handslag! :)

Susanne sa...

Kul att lära känna dig lite bättre =)

Ellis sa...

Du är old i jämförelse med mig, men en underbar och go lady är du med! :D

Ajaj jag HATAR när folk skakar tass med mig och klämmor så hårt att de känns i varje cell hos mig. Jag hatar o skaka hand mer än kramar om ja skall vara ärlig - för jag har börjat kramas massa numera.. Känns som om folk faktiskt kramas för o jävlas efter att jag skrve det! :D

Pumporna har vi på jobb med - 15 kr st :D

Dumt o ge bort autograferna! Du kunde HA SÅLT DEM hahahaha!!

Kul att du gjrode awarden! :D

Sara sa...

Ha en underbar dag ! :)
p.s fin blogg

Monica sa...

Med andra ord en snäll kvinna med hårda nypor, surt med autograferna men du fick väl en prick i himlen.
Har nog inte så mycket på min meritlista skulle vara det då att jag blev utesluten ur Blåvingarna och inte fick gå kvar i Hedvig Eleonora.Tur att inte bokstavsbarnen var uppfunna då, det har ju gått bra i alla fall eller snarare jag tror det gått bättre utan en bokstavskombination.
Ha det ;-)

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Jag tycker sådant här är intressant hos bloggare jag lärt känna, tror jag.

Håller med Petra om hur du kunde, men du kunde och det är så i livet en del saker var inte lika viktiga då som nu.

Hårda nypor gillar jag ( i handslag) har fortfarande mardrömmar om ett handslag jag fick när jag klagade på vissa delar i skolan och det vore kanske något att skriva om. =)

Old lady? =) Tror inte att jag skulle kalla dig det, går inte ihop med den tanke jag har om dig.

När jag läser detta så kommer jag ihåg något annat du hade här för ett tag sedan som jag tyckte var kul, måste nog göra det. Är det inte så att fina "gäster" kommer sent? =)Här får det bli sena tänkare kommer sent, men det blir inte sämre för det.

Daniel sa...

Så mycket du varit med om!

Men autograferna kunde du ha blivit miljonär på! men shit happens! ;)

Lysande ögonblick! sa...

haha. men så kul att läsa mer om dig. jag ser att fotbollen är vår gemensamma nämnare. förutom att jag inte närvarade 94. men hade önskat att jag gjorde det. :-)

KRAM

cat sa...

Ah det var intressant att läsa på lite om dig :)
När det kommer till din äventyrlighet vad gäller mat, så är jag nog raka motsatsen. Och inte är jag sportig heller ;)