torsdag 16 juli 2009

Vi älskar Polen


Trots att vi bara har varit i "Raddeland" i ett och en halv dag så börjar vi älska den del av Polen där vi befinner oss just nu. Dessutom var det härligt väder idag och en 10 km lång strandpromenad från Sopot till Gdinya - med bra många "pitstops" det medger jag gärna, vätskebalansen måste ju ha en jämn nivå - var ett rent nöje. Det blåste så härligt varmt så att inte en enda svettdroppe bildades varken på pannan eller på andra ställen.

Sängläge
Ni som har undrat hur den första natten gick, ja, vad ska jag säga. Den 1,96 långa bättre hälften låg diagonalt tvärsöver om man säger så, medan korta lilla jag låg i fosterställning i ett hörn. I natt ska vi byta, det vill säga jag kommer att inta hörnet längst ut. Jag vet redan nu att jag kommer att göra det jag redan gjorde i hytten på båten hit nämligen ramla ut. Jag är bra på sådant. "To be continued."

Dagens matintryck
Vår hyresvärd Wojtek gav oss några restaurangtips som vi håller som bäst på att beta av. Lunchen var typiskt polsk: stor, kött, coleslaw med russin, rödbetor, massvis med potatis och garnerat med Rhode Island sås. Kan väl säga som så att vi åt en fjärdedel, men kvaliteten var utmärkt om man gillar rödbetor och Rhode Island sås. Imorgon är det sopptestardag. Kvällsmålet var nog ett av de bästa vi någonsin ätit på ett franskt ställe "Cyran de Bergerac". Ljuvligt helt enkelt och deras crème brulée var en matorgasm av sällan skådat magnitud.

PS. Bilden visar Sopot stranden med Europas längsta träpir som är 500 lång. DS

5 kommentarer:

Jess sa...

Jag vill också till Polen!
Hoppas att du inte ramlar ur sängen! ;)

Artlover sa...

Är din andra hälft din man? Ja, i Polen har man varit men inte där du är nu. Det lär finnas fina stränder där. Hade fint:-=

anne sa...

Till Polen har jag inte varit. Stranden ser onekligen ut som Österlen och södra Skåne! :)

Lissen sa...

Det ser ju jättefint ut och måste vara kanon att få en massa tips av Radde vad som är värt att se och upptäcka . Det är ju inte så vanligt att turista i Polen, så dina rapporter blir kul att läsa.

Kan ni inte låna madrass till mannen, får han sova på golvet. Tycker synd om båda, om ni inte får sova. Det är ju viktigt i vår ålder, hihi!

Du ölen i Tallin var god!!!!!
Ha det gott! /Lissen

Lena sa...

Härligt med semester :) Polen har jag aldrig varit i men skulle gärna åka dit. Har hört om ett ställe som ska vara nästan som en öken där :) Dit vill jag och köra med min ATC...hahaha Fick nöja mig med att spruta sand i grusgropen idag :)

Bra att du har koll på vätskebalansen...hahaha

Kram och njut på. Hoppas du får bästa sovplatsen i natt!