onsdag 8 juli 2009

Facebook


Det här inlägget är en direkt reaktion på Per-Anders "Vi som har Facebook - och de andra". Det är inte så mycket hans tankar om Facebook som jag fastnade för. Nej, det är faktiskt hans sambos åsikter som jag delar till 200%. Sambon verkar vara en sympatisk tjej. Hon och jag (sam kollegan Håkan) verkar vara de enda i världen som tänker likadant:
1. Sambon förstår inte meningen med Facebook
2. Sambon verkar inte vara så förtjust i mobiltelefoner (Per-Anders "Varför Langos på Gatufesten".

Facebook
Facebook har över 200 miljoner aktiva användare. Imponerande, verkligen. Vill jag vara en av dom? "No way"!
På mitt jobb är det bara två modiga (och kloka) själar som har stått emot grupptrycket att registrera sig - kollegan Håkan och jag.

Prostitution
Jag hävdar att Facebook är lika med prostitution (tur att vi har yttrandefrihet i Sverige;-)). På Reperbahn eller i "Red Light District" i Amsterdam (för tjejer är det visst Frankfurt som är hetast) sitter damerna/herrarna i skyltfönster och vikar ut sig för potentiella kunder... betalningen kommer sedan! På Facebook är det 200 miljoner människor som även dom ägnar sig till världens äldsta yrke... som tur är mindre avklädda i dom flesta fall... helt utan ersättning, bara en sådan sak.

Det addas
Det addas (tror jag det heter) hej vilt. Helt plötsligt har Kalle fått 10 förfrågningar av för honom helt okända personer om dom kan bli vänner med honom. Ja man måste ju ha minst 200 så kallade vänner, annars är man ett socialt missfoster.

Skolkamrater från forntiden
Då dyker dom upp - helt plötsligt ur det blå - alla dessa skolkamrater från 20-30 år tillbaks. Helt obegripligt hur man kunde klara sig utan dom i tre decennier.

Vad jag tycker om Facebook uttrycks även med ovan bild. Två sommarfåglar hittade statyn undangömd i ett skåp på mitt jobb. Skrället som överlämnades i present till dåvarande VD:n - 1968. Den hade en pipa i munnen också (jag trodde han hade fått herpes) men den var borta. Fulingen fick låna en cigg av mig.

PS. Ni som vill spy galla över dagens inlägg men är osäkra på om era ord lämpar sig för kommentarrutan får gärna mejla till konstellerkonstigt@gmail.com. DS

15 kommentarer:

Per-Anders sa...

Jodå, jag håller faktiskt med om dina synpunkter på Facebook. Tycker det är ganska patetiskt när folk berätta alla detaljer vad de gör på dagarna. Jag var lite ironisk i mitt inlägg när jag skrev "Där kan du dela med dig av alla detaljer i livet, allt från hur framgångsrika toabesöken är till vad du handlade på ICA idag". Varför har jag då själv en inloggning på Facebook? Jo, för att kunna vara med i gruppen "Vi som inte förstår det roliga med Facebook, men e med ändå!"

Olga T sa...

He, he!! Jag skrattar!! Jag har gått med efter mycket övertalning för att mina golfkompisar är med. Men som jag sa till min son : "Jag ångrar det". Han fattade inte vad jag menade med att ångra det. JAg fattar inte syftet med Facebook och tydcker det skrivs oväsentligheter.
Tror jag ska joina Per-Anders grupp!
Men sen bloggar ju jag.... Kanske får jag utlopp för saker via bloggen som andra får via Facebook? Skönt med bloggen är ju dock att man är lite mer anonym.
Jag har 6 vänner på FaceBook. En person som letat upp mej för ett tag sedan tyckte synd om mej. Ha, ha! Jag tycker inte ett dugg synd om mej själv. Tycker synd om dem som har 400 vänner. (Skrev jag ngt dumt nu????)

S o F sa...

Ja då är vi tre stycken då... ;)
(Som inte är med o som inte förstår vitsen, om det nu finns någon - tveksamt. Verkar mer som nån sorts masshypnos/indoktrinering.)

Skönt! (att inte vara ensam)

Ha det gott!

Olga T sa...

:)

Herta sa...

Jag är inte med. eller hur säger man , jag har reegistrerat delar av mitt namn men inget mer...för att förstå hur det funkar...kansek fattar jag ändå inget då jag inte använder mej av tekniken. Kan inte förstå tekniken med detta riktigt.Hörde talas om någon som varit på en intervju och som blev extra intressant för att vederbörande hade 400 sk vänner op facebook.
Kanske beror det på vad man skall jobba med.

Jess sa...

Ärligt talat förstår jag inte heller helt grejen med facebook, trots att jag är med, är nästan aldrig inne på sidan mer än när jag får en kompisförfrågan. Det som jag tycker är roligt är att jag är så nyfiken på vad mina gamla klasskompisar gör nuförtiden och hur de ser ut. (Men sen kommer jag att vara en gammal tant som sitter bakom gardinen hela dagen och har full koll på vad grannarna gör ;)) Ärligt talt så kunde jag vara utan facebook, jag hade klarat mig. ;) Jag har däremot ingen lust att skriva vad jag gör där, det gör jag ju på bloggen! ;)
Kanske också ska gå med i gruppen "Vi som inte förstår det roliga med Facebook, men e med ändå"! Ha det bra!/Jess

Jess sa...

Du har helt rätt, jag har ju semester för sjutton gubbar!
Ska försöka skicka lite sol uppåt landet! =)
Hörde att det varit 13 ° i Stockholmsområdet, brrr!

Daniel sa...

För å nackdelar med allt säj!

Per-Anders sa...

Facebook-gruppen "Vi som inte förstår det roliga med Facebook, men e med ändå!" finns kvar. Jag kollade nyss. Gruppen har 2744 medlemmar. Det innebär alltså att 2744 personer är med i Facebook fastän de inte förstår varför. Och jag är en av dem. Hm...

Mrs Bettan sa...

Nämen, vad alla skriver ner Facebook. Vad är skillnaden mellan facebook och blogg kan man ju undra. Det roliga med facebook är ju att hitta gamla vänner som man undrat var de tagit vägen. Klart att jag också är med i facebook.
Kramis MrsBettan

Malin B sa...

Jag har aldrig varit på Facebook men ett tag komd det "inbjudningar" titt som tätt, nu har de gett upp...
Vännerlistor är jag inte så mycket för, riktiga vänner - det finns det ingen som har i hundratal.
Nej, vilka som tillhör den lilla kategorin det märker du när livet kör i hop sig och du behöver få hjälp med att lyfta dina vingar. Den som kommer DÅ, den är en diamant.

Lena sa...

Hahaha....ja alla behöver inte gilla facebook :) Jag har iaf detta och självklart kan man ju säga nej till folk som vill adda en som vän där och hur mycket man vill hänga där är ju upp till en själv att avgöra ;)

Jag har fått kontakt med gamla vänner via facebook...Vissa gillar inte blogg, vissa gillar inte facebook men jag gillar båda...hahaha

Ha en fin dag, kram

Ps. baken är bättre!! Gött

Lissen sa...

Hmm jag gick med för några år sedan och har inte varit in sedan dess. Det ligger mycket i det du säger. Visst är det så att både text och bilder "äger" dom.

anne sa...

Jag skulle kunna anlita mig till gruppen som inte förstår vitsen. Jag är väl med litet grann för att ha viss koll på ungdomarna och litet på utlandssläktingarna (somliga av dem är ganska ohämmade på FB och så får man veta ett och annat man inte skulle ha fått annars). FB är ett spionverktyg för mig! :)

Ulrica sa...

Hahaha... Jag äääälskar alla sociala nätverk och "facebookar", twittrar och har "joinat" bloggy. Skriver om allt smått och dumt, läser andras och kommenterar.

Och där barnen är... där är jag hehehe:)