söndag 5 juli 2009

Fototriss: "Se upp"

Ni som läser min blogg vet att jag ser både upp och ner... för det mesta i alla fall. Hittills har jag dock mest lagt upp bilder som föreställer konstiga saker som jag tittar på marken.
Fototriss "Se upp"-temat bevisar att man kan hitta anorlunda saker även om man tittar upp.
Gångväg vid Stockholmsmässan i Älvsjö
Gångvägen mellan pendeltågsstationen ner mot mässan är täckt av ett plasttak som skulle må bra av att städas ibland, tycker jag. Åt andra sidan: hade det varit rent hade jag ju inte kunnat se upp och hittat "triss-motivet";-)

Täby Centrum
I den nya delen av Täby Centrum ser man upp till ett rent glastak.

Roslagstull
När man står vid Roslagstull och väntar på 73ans buss får man inte bara en bilparad på köpet (varje morgon faktiskt) utan kan även bevittna hur taken vid början av Birger Jarlsgatan görs rena med högtryckstvätt. Observera att killarna bär skyddslinor, vilket är mycket ovanligt. Inte macho alls i storstaden ;-)

Är ingen renhets- eller städfanatiker alls, så jag undrar varför ordet "ren" förkommer bra många gånger i detta inlägg.... Konstigt det där när man ser upp alltså ;-)

22 kommentarer:

princexswe sa...

Fin triss du har. Jag gillar takstädarna på Birger Jarlsgatan. Härligt foto på en "happening". Kul att fånga sånt på bild.

Olga T sa...

Härlig triss! Gillar var och en på sitt sätt men mest spännande är allt sista!! Halkvarning samt balansvarning om de här killarna ser upp!
Jag gillar att se upp och har i arkivet en hel del på detta tema att välja mellan, nu blev det färska bilder från min lilla semestertripp.
Ha det!

lilalili sa...

Härliga bilder i din triss! Den sista blir min favorit hos dig!
Ha en skön vecka! Kramis

kaxi sa...

Fina bilder och den sista blir min absoluta favorit. Att fånga det som pågår omkring oss.

foto CHIP sa...

Tema i temat - kul! Glasfönster att se upp med/till :) Den sista bilden är ju bara så cool!

Amanda sa...

Fin triss i vardagen på temat se upp. Bra foton och de på taket måste verkligen se upp. /Amanda

christina sa...

Vilken intressant triss! Bra att killarna har skyddslinor. Annrs tror jag att jag väljer tvåan för den enorma rymden i bilden. Kanske är det vad jag behöver nu!! Space!!! /christina

anne sa...

Ibland funderar jag på hur man skulle upptäcka om man såg på saker uppochner eller bakifrån. Ibland när jag får för mig att läsa en tidning bakifrån, så ser jag artiklar och notiser jag missat. Man skulle nog inte vara en alltför inbiten vanemänniska.

Erik "Semlan" sa...

Snygg "se upp"-triss! Gillar både det skräpiga taket i Älvsjö och killarna som spolar taket nära Roslagstull. Länge sedan jag hade "vägarna förbi" Täby centrum. Börjar bli för mycket av inglasade köpgallerior, känner mig nästan lite instängd i dessa. Gillar hela stadsidén med affärer längs gatorna, vilket ger gatuliv. Takspolningen får min röst, gillar reportagekänslan. :-)

Lena sa...

Jag gillar när det är rent fast är ingen fanatiker...hahaha fast mina ungar brukar tycka att jag är det. Jag lovar de överdriver! :)

Kram

Lissen sa...

Vad mycket man kan se om man tittar på det vardagliga omkring sig, som du gör. Det första taket är riktigt, smutsigt snyggt. Sådär som det kan bli på bild. Gillar rymden på det andra. Aha, högtrycks tvättar man tak.
Fin triss du har Beate!!!!!!

Tänk att man ska vara macho här också i "lillstaden". Varför blir tjejer det också????
Ha det så gott i kvällningen!

christina sa...

Hej! Vad glad jag blir att du gillar min grafittibild. /christina

NatureFootstep sa...

det är väl lag på säkerhetslinor så vitt jag vet.
Anars är det ett bra val av bilder på temat :)

NaturueFootstep sa...

jag tror dig, men så korkat. Mina barnbarns farfar sitter i rullstol efter att ramlat från ett tak. Sen gäller väl inte försäkringar helelr.

Herta sa...

Det är tur att det finns kunniga yrkesmän som fixar dessa uppgifter.

Jah Hollis sa...

Det var snygga trissbilder du visar. Och vad skulle det hjälpa att vara macho om man trillade ner från det taket? Inte alls!

Malin B sa...

Det där med att se världen från "annat perspektiv" märker man verkligen av när man är en småbarnsmamma, då sitter/ligger/kryper man så ofta på golvet. ;)
Som tonårsmorsa är det annat...

Om min klocka skulle pipa 7:15 skulle jag få det hiskeligt tight, gå ut med hunden, äta frukost och åka 2.5 mil på en kvart - det klarar inte ens jag. ;)

I går tyckte jag att jag hade en lugn och fridfull dag. =)

Jess sa...

Man ska helt klart titta upp mer! Finns alltid något intressant! Fina bilder, kan inte bestämma mig för vilken jag tycker bäst om. Känns som om den först bär på mest hemligheter på något sätt.

Anonym sa...

Jätte fin triss! Älskar mittersta bilden.

anemonen sa...

Snygg triss dock är bild två min favoritbild

Daniel sa...

Jisses vad du får uppleva ett å annat med ner å upp uppsyn!

Artlover sa...

Fin triss du har. Det nästan att man får nackspärr:-) Har du sett min? Jag har tre svartvita mot skyn den här gången.
Du som gillar mina fötter ska även titta på det här inlägget: http://artlover.blogg.se/2009/january/en-studie-av-fotter-i-blyerts.html
Hade gott.
Kram
Artlover