torsdag 2 juli 2009

Intelligent !?

Idag var det många som klagade, stånkade, stönade, led, gnällde, torkade av pannan med mera i den 28-gradiga värmen. Eller som Totte uttryckte det: Alltid har man något att klaga på, tur är väl det...
Dagens lunch intog tre kollegor och jag på vår favo Thai "Phuket House" på S:t Eriksgatan. Innan ni läser vidare vill jag bara påpeka att sällskapet bestod av en civilingenjör (Eva), en byggnadsingenjör (Yvonne) och vår avdelningschef (Mats).

Mellan tuggorna
Mellan tuggorna berättade Yvonne att hon hade läst någonstans att personer som klarar värmen bra är mycket intelligentare än dom som inte gör det. Mina tre bordskamrater medgav utan omsvep att de då måste vara dumma.
Äntligen kunde jag med glädje avnjuta "my fifteen seconds of fame" - inte riktigt enligt min header, men ändå. Jag älskar värmen!!! Jag är intelligent! Yiieepphhieee!

Upprättelse
Det känns liksom skönt att ha fått "upprättelse": jag är intelligentare än mina högutbildade kollegor. Känns grymt skönt, riktigt schysst faktiskt. Hoppas värmen håller i sig :-)

PS. Jag vet att kvinnor över 45 får svettutbrott och då inte bara på grund av värmen. Jag är också medveten om att jag borde svettas endast på grund av temperaturen. Men hallå: I åtta månader har jag frysit och längtat efter sol. I nästan två veckor har jag sluppit hacka med tänderna och kunnat njuta av detta underbara väder. Intelligensen fick jag på köpet ;-) DS

12 kommentarer:

Lissen sa...

Det visste jag ju redan att du är en smart tjej! Det måste ju dina arbetskamrater förstå nu!!!!

Vi får tänka såhär Beate, att vissa saker gör man nu som man inte vågade när man var liten. Eller hur!

Du borde ha en kategori med bra matställen i 08. Låter så gott!!!!
Jag får väl hojta den dagen jag vågar mej till storstan

Lena sa...

Haha...då är jag också smart :) Nog är det skönt med värmen, önskar man hade många månader av detta väder!! Fast jag borde ärligt talat skaffa en fläkt till sovrummet :D Vårt hus blir galet varmt men ute är det underbart!

Kram till dig!

Mrs Bettan sa...

Jamen idag var det ju bara FÖR varmt, 31 grader. Och vi har varit i Nacka idag, Nettan, Michis och jag och gjutit rabarberblad. Fick göra en extra lös betong eftersom den annars hade brunnit för fort.
Kramis MrsBettan

Malin B sa...

Grejer man får på köpet gillar ju JAG som fisken i vattnet! ;)
Jag är nog en kamelont, har ganska lätt att anpassa mig till både värme, kyla, nattliv, morgonpigghet och så där. Betyder det att jag är superintelligent?! ;)

I går var det ju till SJÖN ungarna ville och med deras goda hjälp och tidsbesparing för mor i huset så fick vi ju en trevlig stund där på kvällskvisten.

Jess sa...

Skönt att veta att man är intelligent, jag gillar värmen!!!

Ulrica sa...

Hahaha... jojo - intelligent. Fast det kanske inte ät så konstigt vid närmare eftertanke.... De som bli kvar efter att alla andra svimmat av värmeslag är ju de enda med tankeverksamheten intakt. Vi får se om jag kan sälla mig dit:)

Underbar teori :)

Daniel sa...

Du e den smartaste jag känner! E stolt!

Anonym sa...

Go you...visst är det kul att vara smart?

Jess sa...

Ja, jag såg att hon hade den på sig så jag förstår din gissning! Kunde varit det, eftersom det ofta handlar om fotboll i vår familj! Ha en strålande dag i solen!

Lena sa...

Hahaha...ja vad vore sommarens heta dagar/kvällar utan en kall öl :)

Kram

S o F sa...

Aj, inte kul att höra den där kopplingen om att tåla värme bra kopplat till intelligensen..

Här är det kört då. ;)

Men jag är glad för din skull. :)

Ha det!

anne sa...

Men, det där handlade väl om att KLARA värmen, inte nödvändigtvis gilla värmen!?! Om så var fallet är jag också clever! Jag har ofta förundrats över min inneboende termostats effektivitet, trots att jag inte är en sol- och värmedyrkare.

Det gäller att suga åt sig när man kan...;)

PS. Varför fryser du så dant under resten av året? Har det alltid varit så?