onsdag 1 juli 2009

Lyckligt slut och dagens bonus


Nu är det bevisat
Ett besök hos XX-doktorn imorse visade att jag är en raritet (ja, det visste jag i och för sig redan). De flesta patienter i min ålder tål nämligen den pågående värmen mindre bra med bland annat högt blodtryck som följd.
Trots att jag försov mig och nästan sprang till XX-doktorn var mitt blodtryck det lägsta jag har haft på länge. Med andra ord är det nu bevisat att jag tål värme bättre en kyla.
Sjuksköterskans rekommendation:
- Du borde flytta till ett varmare land

Klockan 9:30
Telefonen ringer:
- Hej, det är R från XX-doktorn! Du har tappat din plånbok här hos oss.
- Har jag??????
- Jo, den låg under bänken. Har du inte upptäckt det?
- Ööööhhhhh, nej, öhhhhhh... men det hade jag nog gjort vid lunch och då hade mitt blodtryck absolut inte varit så lågt som imorse.

Konsekvens
1. Fick låna 200 kronor och Rikskuponger till lunch av kollegan Eva för a) inköp av en cappuccino, b) inhandlande av en fin bukett som tack till R hos XX-doktorn och c) en lunch på Restaurang Station. Den sistnämnda innehöll bland annat kimchi och en dessert - melonsoppa med citrongräs och lime. Tänk vad jag hade gått miste om utan lånet!!! 1 000 tack Eva.

Dagens bonus...
... var för sjätte gången på två månader Simon Roderick, som dök upp med ytterligare några tavlor. Simon föredrar vintern (uppenbarligen) som ni kan se på bilden ovan. Kolla de mindre bilderna också, visst är dom härliga! Alla utom en tavla såldes direkt. Som vanligt alltså.
PS. Ni som inte ligger på playan än räknar kanske dagarna till semestern börjar. DS

7 kommentarer:

Jess sa...

Vilken tur att doktorn ringde innan du upptäckte att du var av med plånboken, som sagt då hade nog blodtrycket åkt upp! =)

Malin B sa...

Härliga bilder! =)

Skärpan, nä nu får du SKÄRPA DIG Beate! ;) Vet du hur gammal och taskig kamera jag har och vet du hur långt ifrån målet jag satt!?!?!
Jag har som dröm att lära mig fotografera på riktigt, rida och spela gitarr!
Fast jag brukar få beröm för att "fånga" motivet perfekt så lite talang har jag nog. ;) Bra utrustning och lite utbildning skulle göra susen, det förstår jag också... Tills dess får du hålla till godo. ;)
Rätt som det är så har jag tid och råd till allt. Just nu pumpas både all tid och pengarna rakt in i barnen... Allt har sin tid, rätt vad det är kommer min.

Lissen sa...

Skönt att veta att du är frisk och kry, dock lite glömsk! Men allt ordnar sig om man har det rätta flowet!

Låtom solen skina på er 08 också!
Ha det gott önskar en raritet, till en annan. Hihi

Malin B sa...

Såklart jag fattar!!! ;)
Jag älskar dina långa kommentarer så det är därför jag måste skriva en massa hos dig. ;)
Nu sitter jag här alldeles för mätt och belåten, det blev allt tårta över så himla synd att du inte är här.
Har en skål ståendes i skafferiet också som blir morgondagens frukost. Att ha så många "gubbar" att vi inte orkar äta upp dem alla har vi aldrig varit med om förut.
Dessutom är det en massa kart på plommonträdet som bara har gett ETT ynka plommon ett annat år. Hallelulja, nu finns det hopp om att få mumsa även plommon.

Malin B sa...

Vilken TUR att du umgås lite med en "lantlolla" så att du lär dig lite och samma tur för mig att jag har en 08-polare! ;)
Kart, det är de små pyttesmå illgröna bebisplommonen! =)

Förresten, i augusti får jag 08-grannar här på riktigt. De har varit sommargäster ett par år men trivs så himla bra så nu blir de permanentboende.
När jag frågade om det hela berodde på den extremt trevliga grannen skrattade de så de kiknade.
Jag förstår fortfarande inte det roliga i det?!

S o F sa...

Ang. frågan om varför fotoförbud på Ebbas fik, så tror jag det beror på lite olika saker. De har ju en unik cafémiljö och det blir väl ett himla fotograferande HELA tiden där inne. Och sen också att lokalen ofta är full av människor och alla gillar inte att bli fotade.
Det stod ett anslag om detta men jag läste inte så noga. ;)
Om man pratade med ägarna först så skulle jag tro att det var ok att fota valda delar o detaljer i caféet.
Ja som du ser, inget solklart svar på frågan Varför.

Anonym sa...

Hmmm...intressant..jag tror nog jag tål kyla bättre men gillar värme mer!