fredag 13 mars 2009

Fredag den trettonde... igen


Jämfört med för fyra veckor sedan - fredagen den 13:e februari - måste jag säga att dagen förlöpte utan missöden. Jag drar en lättnadens suck...

Om det hade hänt något konstigt idag (okay, dagen är i och för sig inte slut än) hade man åt andra sidan kunnat skylla på just detta olycksdatum... handy, eller hur?!

Handkonst
Apropos "handy" så fick jag världens ballaste ppt-presentation från MrsBettan igår: handkonst. Laddar upp två bilder som exempel. Klart jag valde fotbollsbilder - kolla målvakten, det kunde ha varit jag ;-)! Dessutom har jag fotbollsabstinens - ja inte från Allsvenskan precis- men från landskamper och CL-spel. Ska man verkligen vara tvungen att skaffa 19 kanaler man inte vill ha bara för att få en Viasat-kanal som visar CL?!

Bilduppdraget
Som ni vet så är jag en stor fan av Bilduppdraget. Helgens uppgift är "Arrangerat motiv", något som kräver en värstingkamera antar jag men först och främst en idé. Jag som brukar gå med ögonen uppåt = krockar med dörrar eller gluggorna neråt = mitt älskade "Frysta Latte-träd" har lite svårt för "konstgjorda" arrangemang. Jag menar har man en blogg som heter "Konst eller konstigt" vill man ju skilja sig från mängden. Någon därute som har en idé!!!? I så fall säger jag bara kommentera mera ;-)

13 kommentarer:

Anonym sa...

Målisen kan vara min son också! =)
Hejja er!
Matkonstnär, jag?! Kliar mig i huvudet. Gillar att "göra kalas" helt klart men i går fick jag väldigt enkelt uppdrag. Grillad kyckling, potatissallad och grönsaker. Så tårta ovanpå det. Bild är upplagd i dagens blogg. Samt en liten tanke om DIG! ;)

Ulrica sa...

Jag vet: Ta några av de konstigaste sakerna du har (kan gissa att de är några stycken:)), ta med dem ut, gå till närmaste bänk (kanske vid en busshållplats) - lägg dem där och fotografera. Voila - du har en perfekt arrangerad bild... (Placera dem i något av hörnen på bilden så att ganska mycket av bänken kommer med - blir oftats en mer spännande bild då:))

Och jaaa - världens mest diplomatiska svar. Och teven står på i bakgrunden med några som hoppar och studsar framför = barnen:)

Mrs Bettan sa...

Säg inte att du missade matchen igår. Den var ju helbra.
Kram MrsBettan

Anonym sa...

GRÖN häst?!
Eftersom jag är fin i kanten ska jag inte fråga om du pimplat en massa vin så här på fredagskvällen eller om datorn är fel inställd?
Det är ju dotterns egna söthäst som pryder tårtan och jag lovar, hon är INTE grön! ;)
Åtminstone var hon inte det när vi släppte in henne i stallet i kväll. =)

Olga T sa...

Nej, helgens tema passar mej inte alls känner jag. Kan nog arrangera både det ena och det andra men nej....jag byter nog utmaning till en annan jag hittat. Ska fundera lite till.

Olga T sa...

Glömde säga att de där fotbollsbilderna var riktigt roliga. Gillade mest fotbollsskorna...

Anonym sa...

Men självklart får du ha en åsikt. Jag gillar att gå från mörkt till ljust. Eftersom jag stirrat på mörkt nu ett års tid. men är den verkligen gräslig? Med versaler dessutom....

CL-spel.
Vad är det?

Anonym sa...

Hästen är fortfarande mörkbrun, både på tårtan och när vi släppte ut henne i hagen nu på morgonen! =) Renate har nog också felinställd dator. =) Hur många jordsnurr du har varit med om vet jag ju inte (mer än 30 förstår jag bara...), Renate har jag mera koll på så det KAN vara lite synfel om vi nu inte ska skylla på vinet. ;)
Själv är jag ju både ung och nykter. Fniss. Strunt samma.
Tesstamentes blogg har jag aldrig hälsat på hos förut men jag hoppar alltid in till dem som har skrivit hos mig och så läser jag deras senaste inlägg och kommenterar det. Ordbajseri, det är Malins grej det! ;)

Anonym sa...

Det var ju också en variant av kroppsmålning

Olga T sa...

Fick en snilleblixt. Vad sägs om arrangerad, arkiverad och allaredan använd?? Vi ses kanske imorgon ändå!?

S o F sa...

Häftigt!

Ang. fotouppdraget. Det verkar ju inte som om min mailbombning om mer uppdrag med tema landsbygdsaktigt har haft nåt resultat. Eller?

Arrangera kor - går det? Skulle inte tro det.
(nu överdriver jag lite för jag bor ju inte på landet precis, och inga kor finns det förresten utomhus nu heller)

Va fasiken ska jag arrangera?

Vi får se...Lycka till!

Anonym sa...

Sköna bilder!

Fotbollsabstinens...jo nog kan man bli sugen att hålla på med det man gjort förut ibland ;)

Jag får iaf sitta och hejja på våran sportis Hanna! Fast nu måste hon få träffa en läkare (hon vill inte för hon är rädd att läkaren ska säga att hon måste vila och inte få sporta!) Hon är svullen och varm under speciellt ena knät. Jag trir det är sånt där som man brukar kallar för slatter...vad tror du som fd fotbollsspelare?

Ha en skön lördag! Kram

Anonym sa...

Tack för att du tog dig tid att läsa om slatter :)

Tyvärr har Hanna ont och man ser hur hon haltar och undviker att stå på det onda knät...jag har föreslagit knäskydd men hon vägrar. Hon tror att det kommer kännas otäckt att ha på. Får nog be en läkare kolla på det för hon är ju bara snart 12 år och inte vill jag att hon ska förstöra sig om det går att undvika. Kanske hon går med på att ha knäskydd om en läkare säger det...det kan ju bita hårdare än mammas tjat :)

Godkväll, nu ska jag dra. Kram