onsdag 11 mars 2009

En snöflinga till

Snöflingor har man ju sett tillräckligt av den här vintern, men jag har sett en speciell sådan idag: Byggprojektet Snöflingan - ett helt nytt kvarter som Skanska håller på att bygga på Kungsholmen i Stockholm. Med Sveriges mått mätt är det ett gigantiskt projekt. I Dubai skulle man skratta ihjäl sig och undra om kvarteret var tänkt för att ge husrum till drängar och kameler, skulle jag gissa.

Studiebesök
Studiebesöket (vi var 20 personer) var mycket proffsigt ordnat, det var intressant, fysiskt krävande (ha, ha) men framförallt lärorikt. Ska inte plåga er med detaljer (om ni är intresserade klicka på länken ovan) men några konstiga observationer får ni stå ut med.

Vit, vit, vit
- Utsikten från ett hörn i ett rum i en lägenhet på 9:e våningen var bedårande, men bara från det hörnet och i just det rummet.
- Köken och vitvaror var just ... vita.
- Gipsväggarna var vita dom också.
- Badrummens kakel hade samma färg som vitvaror och väggar.

40- och 50-talisterna som antogs skulle flytta till Snöflingan verkade inte haft råd ... Det var 70-talisterna som gladeligen spenderade drygt 40 000 kronor/kvm för den nya bostadsrätten. Konstigt, mycket konstigt eller...

Lantis från Täby
Nej det är inte ett dugg konstigt tycker jag. Jag skulle aldrig byta vår bostadsrätt byggd 1967 som har allt som Snöflingan erbjuder 42 år senare. Men här finns rejäla betongväggar (som inte behöver förstärkas för en 42" TV) och en härlig utsikt från alla rum och vinklar. Jag förstår 40- och 50-talisterna. Nej, jag förblir nog en lantis från Täby - Stan på landet ;-)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Husrum till drängar och kameler.. hahha:-D

Ulrica sa...

Hihi, jag det somn är gigantiskt här är inte större än ett sandslott där. Och jag måste säga att jag trivs på "landet" jag med (Ingarö).

Jo, visst är man okig när man springer och jagar nya motiv varje helg... Men va fan det skulle ju vara en utmaning - leta i arkivet kan ju vem som helst:) (Bilden på blomman är skitsnygg och jag är bara lite avis...)

Anonym sa...

Hahaha...om du är lantis vad är jag då??

Läste om snöfallet i Stockholm...galet att det alltid tycks vara katastrof så fort snön kommer i Stockholm. Har de en så dålig beredskap? Man måste väl veta att det kan snöa även där tycker man...hahaha

Jag har varit galet dålig på att hinamed bloggen men det blir lite då och då iaf och jag läser din blogg :D

kram och godnatt!

Olga T sa...

Snöflingor har ni visst gott om uppåt landet förstår jag. Men så här års är det ett vårtecken!
Såg att du och Ulrica, med rätta, fick ett omnämnande vid utmaningen!! Bra bilder båda två. Visst ska det jagas bilder under helgen tycker jag. (Eller tycker jag det för att jag själv gjort det? Eller är jag som Ulrica lite avis på den vackra blomman?)

Mrs Bettan sa...

Jamen det är ju i mina gamla arbetskvarter. Jag vet att de håller på att bygga där men visste inte att det skulle bli så enormt.
Kanske måste ta en tur och kolla.
Kramis MrsBettan

MaMalena sa...

Du är en lantis, Beate! Det är närheten till Stockholms utbud 70-talisterna söker, inte en schysst utsikt, fattar du väl! :) Du vet, dom är mer ute än hemma, till skillnad från dej!!! ;)

Föresten håller jag med dej om att man själv skall få välja sina utmaningar, inte pracka på dom på andra. Det var därför jag inte skickade den vidare! Själv gör jag bara dom jag tycker är kul, och dom flesta kommer inte ens ut på bloggen!

Daniel sa...

Man borde komma över å njuta av byggkararna då!

Anonym sa...

Snöflingan- seniorboende? För kameler och dvärgar? ;)