onsdag 3 april 2024

Välkommen april, vintermånad;-)

Bild från söder om stan igår.

Kontraster i närbild när våren möter vintern eller tvärtom. Fotot innehåller även ett snöigt konstverk som jag tror är en uggla. Tusen tack för lånet av bilderna:-)

Ja, vad som hände igår, i natt och idag har ju de flesta av er hört eller sett på olika medier. Vädret liknar absolut inget aprilväder (en blandning av snö, regn, sol, hagel på bara några timmar) utan är likt väder i januari med snö, is, nollgradigt och en helvetisk blåst.

Sol
Mot förväntan kikade solen fram vid klockan 14. Då hade grannen redan föreslagit en inomhusfika på ett av våra stamställen. Kan lugnt säga att jag tackade nej. Inte skulle jag sätta min fot utanför lägenheten idag. Hade ingen lust att fluga iväg. Så jag bjöd in grannen på en Nespresso istället.

Hemleverans
Det tackade grannen glatt ja till, men åkte till Starfish & Coffee först och inhandlade min favo baguette (se bild efter en tugga). Tack grannen:-)

En flaska vin
Annandag Påsk var det en annan granne som överräckte en flaska vin. För vaddå undrade jag. - För att vi får använda ditt källarförråd kostnadsfritt. Vissa saker som är självklara för mig är det uppenbarligen inte för andra. Tusen tack:-) Det är så kul med gulliga grannar.

PS. Solen skiner fortfarande. Stormen håller på den också, och temperaturen ligger på en minusgrad. Alltså inget aprilväder här inte. DS. 

11 kommentarer:

femfemman sa...

Tycker art det är ganska normalt aprilväder... iaf hos oss. Men vi har blivit ganska förskonade med snö.

Vilka fina grannar du har!
Jag håller med "vingrannen"; det är inte självklart att gå använda andras lokaler.

Snart kommer våren tillbaka. Går bra att invänta den inomhus.

God kväll!

Hanneles bokparadis sa...

Så vackert med tulpanbuketten! 🌷

nalta norrland sa...

April är en vintermånad det är först i maj det är vår. Nu är det vårvinter ☺️ den bästa tiden❣️ kolla bilderna jag lagt ut 😅 inte ens lönt att klaga 😜
Bussiga grannar 👍
Gillar bilden på tulpaner i snö 🤩

Linköping sa...

Tulpaner lyser verkligen upp där i snön. Det är tråkigt med bakslag, men det är bara att ställa in sig på att det blir fler innan våren är här på riktigt. Själv har jag idag fått hålla mig i skuggan och ha tunn långärmad skjorta då solen varit alldeles för stark. När jag var och fikade på fm hörde jag en servitör "läxa upp" en nordbo som såg ut som en nykokt kräfta i skinnet. Jag är inte direkt röd, men lite soleksem har blossat upp på händerna och ena armen. Ändå har jag smort in mig ordentligt varje dag. Solen är så mycket snällare här i nov- januari. Trevligt med schyssta grannar. Nu ska vi njuta av ett glas rött.

Ditte sa...

Verkliga kntraster är det. Men idag vid lunchtid tittade solen fram och det fortsatte den med. Skönt så och en hel del snö försvann. idag blåste det ju nordanvind på fm och var verkligen bitigt så skönt att det vinden lugnade ner sig.
Bra att bjuda in grannen på fika och givetvis väldigt gott och trevligt att grannen hämtade hem din favoritbaguette. Riktig vänskap. Hade också gillat den.
Instämmer helt i att rara grannar är värt mycket. Och en flaska vin är ju gott att få.
Nu hoppas vi på mer sol i morgon så att mer snö smälter.
Har varit ute idag med Promenadklubben på diverse trevligheter och en av dem var en jättegod koreansk lunch. Även besök i Strindbergshuset på Drottninggatan med guide och innan dess träff med buddhistiska munkar på Upplandsgatan. Mina gamla hoods. Här testade vi lite meditation. Och tänk! Jag höll på att somna. (Andra gången i mitt liv jag testade meditation)
En riktigt bra och god dag.

Ditte sa...

PS! Måste säga att tulpanerna här i snön var riktigt läckra. En häftig bild!

Äventyret framtiden sa...

Läckra bilder på rad här. Baguetten skulle jag gärna hugga tänderna i och tulpanbuketten i snön är ju bara för härlig.
Aprilväder är det, så ser jag det från sidan om. April är ju alltid lite hipp som happ och aldrig någon månad att lita på. Förstår att du höll dig inne..

Susjos sa...

Vilka tjusiga foton med tulpanerna i snön, ser ut som Dittes balkong! Vackert! Fast visst vill vi inte ha mer snö nu!
Förstår att du höll dej inne idag, jag trotsade vinden och tog bilen till Häggvik, men oj vad det blåste den lilla tid jag var ute på parkeringen..isiga vindar!
Så snällt av grannen att komma hem till dej med den goda baguetten, och så en flaska vin från en annan granne, inte dumt alls!

Min man tackar för krya-på-dig hälsningen, jag såg till att köpa alvedon och ipren åt honom när jag var ute idag, och nässpray!

Ha det gott!
Kram

christian sa...

Häftiga bilder du fått låna, två årstider i en!
Vilka fantastiska grannar du har, det är väldigt värdefullt....

byblixtra sa...

Det blev en läcker bild med tulpanerna i snön, såg bilden på Dittes Instagram och roligt att du också visar den. :-)

Carita Liljendahl sa...

Så jättevackert med tulpanerna på det igensnöade bordet. Färgerna mot det vita!