måndag 15 april 2024

Glad måndag med ”Selfie om politik”


Glad måndag
Bilden visar den senaste upptäckten i en av rabatterna på innergården. Antar att det är ett barn på förskolan som skapat dessa roliga figurer. Gissar att stenhuvuden föreställer barnets föräldrar. Riktigt gulligt. Blir glad när jag ser sånt:-)

Selfie om politik
1. Har du någonsin varit inne på att satsa på en karriär i politiken? Aldrig i livet.

2. Vilken aktuell fråga kan få in dig i en politisk diskussion? Eftersom jag är totalt ointresserad av politik och därmed inte är påläst avstår jag gärna. Att jag sedan vill bli av med gängkriminalitet och alla sprängningar är en helt annan sak.

3. Har du lätt att bestämma vilket parti du ska rösta på när det blir val? I Sverige är skillnaden mellan de olika partierna hårfin. Undantag ett visst parti. Så det spelar egentligen ingen roll vem man röstar på.

4. Läser du tidningarnas ledarsidor? Mitti:s ledare läser jag. Då jag inte har några dagstidningar i pappersformat och inte prenumererar på SvD och DN är jag inte ens säker på att ledarsidor finns kvar på tidningarnas webbplatser.

5. Kan du nämna en politiker, död eller levande, som du saknar i dagens debatt? Carl Bildt och Fredrik Reinfeldt, som i mina ögon har varit två politiker som verkligen hade något mellan skallbenen..

6. Kommer du att rösta i valet till EU-parlamentet som hålls 9 juni? Nej. Är inte ett dugg insatt, så… 

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

Klimakteriehäxan är upphovskvinnan till ”Selfie”. Glöm inte att skriva en kommentar hos henne med länk till ert Selfie-bidrag här.

17 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

varit lite aktiv lokalt i Göteborg, även nämndeman. Tänker att om man inte ens försökt så kan man inte klaga på andra… skulle aldrig avstå från att rösta, som kvinnor kämpat för min rösträtt, att inte rösta är som ge sin röst till ”motståndaren”

LillaSyster sa...


Gissar att det är något äldre barn än förskolebarn som gjort stenarna.
De piggar upp i rabatten helt klart! Tänk vad stentroll man gjort i sin dar och andra målade stenar också för den delen. De största stentrollen fanns i farmor och farfars sommarstuga då jag var liten, vid 3-4års ålder var vi rätt jämnstora. Undrar om de står kvar?

femfemman sa...

Fina små stentroll. Kreativ och billig sysselsättning för barnen.
Tycker att man ska ta chansen att rösta. Man har ju iaf en känsla var man hör hemma politiskt. God kväll

Mrs Calloway sa...

jag ska rösta. men jag vet som vanligt inte hur. jag kollar en och annan ledarsida och diskuterar gärna politik , det vill säga i rätt sällskap där det är högt i taket. Carl Bildt gillade jag. och Erlander

Guldkryckan sa...

De flesta partier tycks ha alldeles för mycket gemensamt för att kunna skilja dem åt idag, var väl större skillnad förr i tiden kan jag känna.
Är själv ganska ointresserad av politik nu för tiden av anledningen som det första i denna kommentaren anger.

sv: Efter yrseln så fick hon en sådan "gångapparat"...för säkerhets skull.

Ha det fint Bp.

nalta norrland sa...

J var ju kommunpolitiker under många år… typ från det Elin föddes fram till han startade eget.
Att rösta är ju en mänsklig rättighet i vår del av världen men svårt när man inte riktigt vet vad man röstar på, EUvalet känns ju så långt borta och jag är dåligt insatt.
Lilla Fru Katt 🐈‍⬛ var i princip aldrig i sovrummet. Det hände nån gång i slutet av hennes jordeliv men då gick hon ju typ aldrig ut. Hon tillbringade vanligtvis tiden inomhus i fönstret i tv-rummet.
Stentroll och målade stenar hör väl barndomen till.

Ditte sa...

Instämmer helt. Gulligt målade stenar en blir glad av.
Och som vanligt kul att läsa svaren på din selfie. Givetvis funderar jag också för egen del.
Vad gäller Carl Bildt som politiker så instämmer jag helt. Gillade också ofta Anna Lindh.
Och att rösta i EU valet gör jag. Är ju tämligen intresserad av politik...

Hannas krypin sa...

Ja, Fredrik Reinfeldt och med Anders Borg som finansminister, det var en politisk duo som jag faktiskt hade förtroende för.

Äventyret framtiden sa...

Har man rösträtt så ska man rösta är mottot för min del. Varje röst som inte används blir ofta en fördel för det parti som man helst inte vill att ska bli inröstat..
Men visst, jag förstår dig, politik är inte särskilt uppmuntrande i dagsläget. Skälla på varandra är melodin istället för att komma till skott med sakfrågorna.
Jag har varit politiker...och är förstås intresserad av politik.

KajsaLisa sa...

Hoppas det inte är målat med vattenfärg, var ju snygga.

Åke sa...

Ha ha jag gillar din politiska vinkling ;)

Susjos sa...

Så fina stenfigurer, det piggar upp en glad måndag (som nu är tisdag..och jag har igen åkt förbi dina hus i Täby på min väg hem från Grisslehamn!)

Just ja Klimakteriehäxans selfie igår, tror jag hoppar över den...skulle svara ungefär likadant på frågorna som du! Är tyvärr väldigt oinsatt i politik!

Ha en fin tisdagkväll!
Kram

Klimakteriehäxan sa...

Synd att du inte tänker rösta. Det är ju fortfarande gott om tid att kolla lite på olika frågor! Kom igen!
Vad beträffar skillnaderna mellan våra partier håller jag med dig: skillnaderna har minskat. Men lite roll måste det väl ändå spela när man petar ner sin röst i urnan?
Ledarsidorna lever, kan jag berätta. Och Bildt har varit en tillgång - mer än einfeldt kan jag tycka - även om han gjort en del konstiga saker. Fast det har de/vi ju gjort allihop.

Paula sa...

jag röstar på hon med blå ögon och rosa hatt! Skitsvårt ärligt talat, gjorde ett test och blev inte ett dugg klokare, hade lika många procent rätt hos flera partier, hur gör man då? River valsedeln i två-tre delar?
Jag är rätt dålig på att kompromissa, har aldrig gillat det, och är man i politiken så är det just det som är hela grejen, man får aldrig igenom sina åsikter utan får hela tiden förhandla o kompromissa, inte min grej!

Marita sa...

Målade stenar för ett par år sen och la ut dem på vår innergård till boendes/besökares som uppskattades :–D
http://mitassida.blogspot.com/2022/08/blog-post.html

christian sa...

Nog var det lite lika svar här å var, håller framförallt med om Bildt & Reinfeldt (varför har båda "dt" i slutet?!?) tycka vad man vill om deras åsikter/politik, men de hade lite att komma med i motsats till framförallt vänstern partiledare, hon ger närmast intrycket av en "fjortis" så fort hon öppnar munnen....
Fina stenar, sånt är alltid kul å du gissar på mamma å pappa.....då gissar jag på att de heter Mohammad å Fatima ;)

Kina sa...

Någon politisk karriär har jag verkligen inte suktat efter, men jag avstår definitivt inte från att rösta. Försöker sätta mig in i vad de olika partierna står, men de blir mer och mer lika, så det är inte lätt. Och visst spelar det roll vad man röstar på! Och ännu större roll vilka man inte röstar på. Dom kanske vinner med en röst om inte jag röstar emot! Jan-Emanuel får inte min röst, då ger jag den hellre till Clownen Manne! Var rädd om dig! 🤡