lördag 20 april 2024

Hoppa på tåget: ”Husdjur”




Vad gör man när man inte har några husdjur förutom dammråttor? Och inte ens de finns just nu, då jag städade bort dom förra helgen. Jo, man minns sin uppväxt med (konstiga) husdjur och så går man runt i lägenheten och hoppas på att hitta något som passar till temat. Enjoy!

Uppväxt med husdjur
Mina föräldrar hade varken hund eller katt. Däremot hade vi en hönsgård med höns som levererade nylagda ägg till frukost varje morgon. Sedan ägde min mamma en kanariefågel som sjöng så fint enligt henne, men det var nog bra hon som tyckte.

Sköldpaddor
Själv var jag stolt ägare av ett par landsköldpaddor – Otto och Ottilia. Det hade kunnat bli två sköldpaddabarn också, då Ottilia faktiskt la två ägg i sandhögen som pappa ordnade för "ändamålet", men det var alldeles för kallt. Sverige är inte Galapagos om man säger så.

Två bilder
Bilderna jag lägger upp innehåller mina ”nuvarande” husdjur. Som ni ser är de varken kapabla att skälla, bajsa, kissa, tappa päls, bita eller rymma. Alla djur har jag fått av gulliga bloggkompisar och bästisen Yvonne. 

Hos Åke hittar ni länkar till alla som hoppat på tåget. Om ni också hoppar på är det bara att lämna ett meddelande i hans kommentarsfält här:-)

Karin har uppfunnit temat.

13 kommentarer:

LillaSyster sa...

Det var en söt krabba! Egna ägg, det är ju toppen! Smakar ju helt annat än köpeägg. Att hålla efter dammråttor är inte det lättaste, jisses vad bra se är på att gömma sig. Nu laddar vi för picknick nästa vecka- men först är det ju skyltsöndag! Önskar dig en solig eftermiddag =) kram

Klimakteriehäxan sa...

Tycker du har trevliga husdjur!

Susjos sa...

Det var lite annorlunda husdjur du visar upp, säger som Lillasyster, vilken söt liten krabba!
Ormen är ju döläcker också!
Just ja, minns att du berättat om dina sköldpaddor ;-)

Ha en fortsatt fin lördag!
Kram!

Angelgirl - Åsa Danielsson sa...

Härliga bilder på dina "Husdjur" :) Även att de ej är levande så har många egna husdjur precis som i ditt fall - Absolut inget fel i att välja att ha det på så sätt. Då det finns många allergier i vår värld.

Sköldpaddor har även vi haft - En bekant till mig som skulle sälja sina två och eftersom de levt som par alla åren så följdes de åt även denna gång! Detta var Dossköldpaddor av arten Amrikanska Terrapene Carolina, även att de var dossköldpaddor sägs att alla utom vattensköldpaddor klarar simma. Dos sköldpaddorna som vi hade kunde simma utan problem - Dock så är dom långt ifrån som vatten sköldpaddor som simmar långa stunder - Våra simmande ett tag sen så flöt dom.. Vanliga Landsköldpaddor sjunker och kan på så sätt avlida. Det gäller att ha bra uppsikt om man låter de bada/simma - Hellst skall man ha så pass lågt med vatten att de kan gå på botten, då finns ingen risk att de avlider av drunkning.

Idag var roligt att göra detta Tema då jag valde ett annurlunda husdjur.

Ha nu en fin helg! Kram

Guldkryckan sa...

Hade ju lite att göra med hönor på somrarna som liten knodd på landet under semestertid, många ägg blev det ju.
Djur överhuvud taget blev ju en del av mitt DNA på den tiden.
Tyvärr är dammråttor inte del av det men jag fattar ändå. ;)

Ha nu en underbar lördag. :)

Äventyret framtiden sa...

Höns skulle jag gärna ha haft men så blev det aldrig.
Dina husdjur är verkligen personliga så personliga de kan bli fastän de inte personer. Snygga är de, trevliga är de.
Dammråttorna hade jag kunnat ta till, för i morse fanns de under sängen här hos oss. Inte nu längre dock.

Freedomtravel sa...

Fina husdjur! :) När jag var barn hade jag akvariefiskar. När jag flyttade hemifrån skaffade jag tamråttor (hade nog minst tio totalt). Nu: inga djur eftersom vi reser. Men utanför båten har vi änder, svanar, häger och diverse andra sjöfåglar! :)

Ditte sa...

Gillar dina nuvarande husdjur. Och viss erfarenhet i variation från tidiga år har du ju.
Hade i Norge, på landet, får, getter, fårhund, höns och häst på gården. Liksom kor och grisar. Men inte direkt husdjur. Men några lamm blev det och som jag matade med nappflaska för att de skulle överleva.
Men i övrigt endast en undulat.
Har förstås Helenfamiljens Curre, en labrador, som finns i min närhet.

Anonym sa...

Man tager vad man haver, vill jag nog säga när det kommer till dina husdjur. Jag tycker att de är charmeiga och passar väl in på tåget. De ger inegn allergiska reaktioner, med nysningar och rinnande ögon. Anna-lena / mammselen

christian sa...

Dina "husdjur" var synnerligen lättskötta.....överraskande avslöjande att ni hade hönsgård, det kunde man inte ana när det gäller asfaltsbonden bp.... ;)
Gillar din fars optimism vad gäller parningen av era "paddersköldare", är nåt liknande mina försök att få vallmon att växa i vår trädgård...

Hannas krypin sa...

Tänkte vara med på hoppa på tåget igår eftersom det handlade om husdjur och vi har ödlor. Men sen förlorade jag mig i plugg och fotboll....

Anki sa...

härliga husdjur hos dig! Vet att du berättat om både höns och sköldpaddor tidigare ...
ang. din fråga om min sköldpadda, så blev hon överkörd av sopbilen när hon hade rymt ur sin "hage" ... så nej hon är inte släkt med Calles sköldpaddor. En av de han har har jag fött upp ... de var två, men en dödades av något djur för ett par somrar sedan...

Paula sa...

Men se, du har kvar en sköldpadda ju! Kanske inte rör på sig mycket nu längre dock,,,,,Visst blir sköldpaddor väldigt gamla? Jag har aldrig kommit en så nära att jag rört den. Skalman är nog det närmaste och han är ju cool. Du klarade ju galant detta tema, o kul att få veta att du haft husdjur, något jag inte alls kände till.