söndag 28 april 2024

Skyltsöndag #468

Veckans Skyltsöndag är aningen annorlunda. Detta beror på att det alltid händer/finns nåt totalt oväntat och minst sagt udda i ”mitt” Täby Centrum. Och självklart delar jag mer än gärna med mig;-) Enjoy!
 

Ilums Bolighus är dyr, outstanding och bjuder alltid på något helt oväntat. Mera om det danska företaget kan ni läsa här. Jag menar vem köper till exempel en gorilla (trots att den är lila) för 3 500 kronor som utsmyckning i sitt hem? Namnet på skulpturen och ”konstserien” är dock riktigt fyndigt ”My wide life" - ”wild life”.

Hållbart är ett ord som nuförtiden används i tid och otid. Nu har Täby centrums reklambyrå kommit upp med ett nytt modeord ”cirkulärt”. Jo, tanken bakom det ”cirkulära biblioteket” är god, absolut. Till och med möblerna har cirkulerats. Men jag orkar bara inte med mera politiskt korrekta ”modeord” som överträffar varandra.

Veckans höjdare: Kompisen Daves spa Daydreams i Wolverhampton blir nog ett stående inslag i Skyltsöndag. Förra veckans gatupratare ser ni nedan. ”Heist” betyder rån eller kupp på svenska. Så på kuppen blev det en språklektion och jag lärde mig ett nytt ord också här. Thanks a lot for the pic Dave. There's more where that came from, I hope;-)

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

13 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Lite väl dyrt tycker jag nog även om en lila gorilla är ganska läckert.
Hållbarhet ja, har man ju hört en och annan gång, de har verkligen "vattnat ur" det ordet känner jag.
Wolverhampton är ett fotbollslag, se vad jag kan. ;)

Gillade också hans skyltar, toppen ju. :)

Ha en fin fortsättning på söndagen Bp.

byblixtra sa...

Jag gillar Illums Bolighus men håller med om att de kan ta bra betalt. Men visst är lila gorillan cool.
Cirkulära biblioteket ser trevligt ut och en bra idé också. Gillar färgsättningen.
Kul med uppdateringen från Daydreams i Wolverhampton.

Hannas krypin sa...

Nej jag hade inte köpt en lila gorilla för det priset. Inte för en billigare peng heller. :-P

LillaSyster sa...

Den gorillan kommer nog att sitta kvar där läääänge=) Inget jag någonsin villhöver - det känner jag redan nu.
Gå du och byt till dig en bra bok, för nu verkar uteläsningen börja, sitter i 3/4byxor och linne på verandan- så skönt! En riktigt somrigeftermiddag blev det efter fm regn. Ha nu en fin Valborgsvecka!

Anki sa...

Jag gillar gorillor, men just den här tror jag inte jag vill ha ...
Gatupratare är alltid perfekta skyltar!

Ditte sa...

Visst fick du till bra skyltar även denna vecka. Kanske bra för Illums kunder att de flyttade ut från City.Skulle annars tänka mig att priserna på produkterna skulle vara än högre.
Ja, figuren kunde jag kanske hysa mot viss betalning. Kanske kunde den hjälpa ugglan på balkongen att skrämma trutar och måsar.
Instämmer i dina tankar ang. pk ord. Absolut.
Himla bussigt av Dave att pigga upp oss. Behövligt för min del.

femfemman sa...

Oj! En avbild av mej! Nästan. Dock ej prisvärd. Men snyggt på bibblan. Ser väldigt inbjudande ut. God kväll!

Susjos sa...

Gillar också den butiken, men den gorillan vill jag inte ha!
Cirkulära biblioteket vad menas?
Å tack till din kompis skyltar i England, även fast jag inte riktigt förstod den..

Ha en skön söndagkväll!
Kram

KajsaLisa sa...

Figuren var ju rolig, men 3500 var ju lite i högsta laget. Cirkulärt tja vad menar dom, snygga möbler i alla fall.
Länkar upp dig nu.

Klimakteriehäxan sa...

Lila gorillan är jättehäftig, men jag har inte nån plats för den hemma hos mig ... det enda jag köpt på Illums är ett danskt duntäcke, till extrapris. Men det är jag nöjd med.

Paula sa...

Kollar in länken till Ilums Bolighus, alla dessa dyrgripar som har ett pris som slutar på ,50, Alltså, alla prissättningar slutar med 0.50 Gud så fjantigt tycker jag!Gorillan, den lila, däremot, är ju jättehäftig, lite påminner den om någon rymdfigur från en avlägsen tv-serie för länge sedan, men absolut en glad figur i bokhyllan! Cirkulärt bibliotek, ja det var väl ett bra ord i sammanhanget, fast jag aldrig hört uttrycket så begriper jag avsikten. Sista engelska skylten tror jag att jag begriper...
Kul skyltar hörru!

Angelgirl - Åsa Danielsson sa...

Härligt skyltat med Ilums Bolighus var riktigt söt och jag kan gissa den är dyr, allt lite udda är otroligt dyrt nuför tiden. Men härlig lila färg var det iaf! :)

Det cirkulära Biblioteket var smart att erbjuda att både läsa en bok eller spela ett spel mm - Mycket bra initiativ att låta vem som hellst äldre som unga att beblandas där, menar det finna många erfarenheter att dela mellan äldre och unga :D Det gillar jag! :)

Ha nu en fin vecka! Kram

(PS. I skrivande så inväntar jag ambulansen för att åka in igen.. andningen blir allt sämre, så ingen ide att vänta längre! Pratade med 1177 för en stund sen då sa jag att jag måste få klä mig i lugn takt så man inte ligger helt utan kläder då de kommer.. då skrattade hon ;) Det går bra så länge jag sitter still eller halv ligger.. då är det inget problem, men gör så ont i ryggen vid andningen - funderar om det är medicinen eller om det är nya proppar? Får väl veta senare idag!)

christian sa...

Ingen lila apa för mig heller, även om den varit billigare....vad gäller nästa spörsmål du tar upp (återvinning m.m.) är jag helt med dig, det står en upp i halsen snart....eller....nej, redan nu!
Inför sista skylten måste jag dessvärre kapitulera, mina kunskaper in English sträcker sig inte så pass långt att jag hajar poängen.... :(

Ha en bra vecka!