Då jag glömde mina glasögon på jobbet kommer det här inlägget troligen att bli ganska "suddigt", så ha (över-)seende ;-)
En sak som slog mig idag är att böcker och mat har något gemensamt... åtminstone i min konstiga hjärna (jag layoutar ju böcker bland annat). Båda två ska se aptitliga ut. Jag ska bjudas in att läsa mera i boken redan vid en titt på omslaget eller efter bara några sidor. Detsamma gäller för mat: en fröjd för ögat ska det vara även om det är "bara" falukorv, strömming eller ärtsoppa. (Undantag: blodpudding, den är aldrig en fröjd för ögat.)
Du är vad (hur!!!) du äter
Det är många som tar med sig en matlåda till jobbet (undantag: fisk, se nedan). Men varför måste man skyffla i sig innehållet direkt ur lådan? Om man nu ändå gör sig "besväret" att lägga upp den medhavda maten på en tallrik, kan man då inte göra det på ett tilltalande sätt?! Och sist: om man stuvar ner till exempel ris, korv och något grönsaksliknade i en och samma låda, varför blandar man det hela till en "gemensam röra" som ser ut som ett bombnedslag på tallriken?
Jo en sak till: Att mikra en matlåda som innehåller fisk i lunchrummet borde vara absolut förbjuden och beläggas med böter. Surströmming luktar gott i jämförelse.
Mmmmhhh, tycker ni att jag är yrkesförstörd? Kanske borde jag alltid gå runt utan glasögon och med en klämma i näsan.
Sista inlägget
1 år sedan
7 kommentarer:
He, he! Just det där med lunchmat i personalrum samt tillhörande disk kan skapa mycket frustration men också skratt:)
Du där med fisk håller jag med dig om!
Jag applåderar dig. Jag skulle gärna göra ett försök till att layouta en bok. Det närmaste jag har kommit är att ge ut ett nyhetsbrev på ett tidigare arbete. Det gillade jag men många nummer blev inte utgivna förrän det tog för mycket tid av annat och de som skulll hjälpa till med att bidra, ... pustväck efter ett tag.
Det gick inte att fylla med bara roliga historier och annna lättsammare underhållning.
/Bildgatan
Ps I mitt inlägg "Färggrann..." skulle det stå INTE i Luleå istället för i Luleå. Jag trodde att en del av er blivit lite snurriga när ni trodde att det var Luleå =)
Ett till PS, det går visst att fixa en vacker tallrik med blodpudding.
/Bildgatan
Layout på böcker,vad spännande och roligt!
Håller med om att fisk som värms i mikro inte luktar gott.
Hihi, nu var du så där rolig igen. speciellt när jag kom till fisken!
Men det ligger mycket sanning i det du säger.
Det gäller att njuta, varje stund!
Jag är med i klubben "vi som vägraräta blodpudding". Blir du med också, så är vi två!
I dag hoppas jag att du inte har glasögonen på näsan om du hoppar in hos mig i middagstid.
Jag och pappan i familjen är ensamma hemma till middagen i dag så det ska serveras Blodpudding.
Jo, jag tycker faktiskt att det ÄR gott.
Så innehåller det så mycket järn så jag blir piggare än piggast. ;)
Mat SKA läggas upp snyggt. Såklart.
JAg släpar på en liten pyts för varje grej och lägger sedan prydligt upp på tallrik. Lite stil måste man ju ha :-)
Skicka en kommentar