måndag 30 oktober 2017

Glad måndag

Jo, det var en glad måndag idag. Tror nog ni håller med mig när ni ser bilderna nedan. Speciellt glad blev jag dessutom över det faktum att maken och jag varken blåste bort eller frös ihjäl. Detta kan jag tyvärr inte dokumentera – lite svårt att fota faktiskt. Men fy f*n så kallt det var…


Att för första gången på sisådär en vecka se solen på riktigt gör ju alla glad antar jag. Då är det lite lättare att stå ut med 3-4 grader och snålblåst.


Det är höstlov i stor-Stockholm den här veckan, och det märktes på stan och på tunnelbanan. Den här vyn gladde mig riktigt ordentligt måste jag säga. I stället för att gå till närmaste hamburgerrestaurang tog sig dessa två killar till Sushi Panda och åt bland annat Gyoza och sushi. Den blonda killen hade uppenbarligen ätit japansk mat förut, då han var mycket ”fingerfärdig” med pinnarna. Gissar att grabbarna var 12 respektive 10 år gamla. Eloge!


En fika på Café Bravo vid Liljeholmstorget är aldrig fel, men får konstverken på köpet liksom.


Det var ett tag sedan vi besökte gallerian vid Liljeholmstorget. Centrumet är lagom stort och riktigt mysigt med mycket fina utsmyckningar som den här LEDade ringen och surfbrädena i taket. Läckert!

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

15 kommentarer:

Ama de casa sa...

Det ser i alla fall varmt ut där hos dig. Både på bilderna och i själva texten. Härligt med den glädje man kan hitta trots kylan :-)
Jag skickar en VARM kram!

Ditte sa...

Verkligen en glad måndag idag och du visar helt klart på det.
Kul med killarna på Sushi Panda, dit ska jag snart styra stegen och testa. Gillar ju asiatiska restauranger. Även till Liljeholmen var det länge sedan jag var. Snart dags för en tur även dit. Kanske en promenad för min del.
Pigga bilder som jag med nöje tittar på.

KajsaLisa sa...

Härlig hösthimmel, sen är ju sushi nyttigare än Mac Donalds Gillar bilden på Liljeholmstorget

Olga T sa...

Ja fy tusan vad kallt det är ute! Brrr. Och hela vintern har vi framför oss...suck.

Olga T sa...

Fast, du lyckades med glada bilder till denna måndag! Höll på att glömma att skriva det.

Meta sa...

Visst är det härligt när man får vakna till en glad dag. Speciellt måndag kanske.Koppen med kaffe var ju super fin. Det skulle jag åxå bli glad över. Här har jag gått in i ett primitivt leverne Vattnet till huset är nämligen avstängt nu kallt som det varit så är det inte undra på. Nu får vi nog flytta hem till helgen.Tänk vad man är bortskämd.Bara för att man får hämta vatten jaja så är det bara
Ha nu en bra och glad vecka med
Kram Meta

Steve sa...

För mig får det räcka med att sitta inne och titta ut på blåsten och få höra D berätta om kylan. Brrrrr!

Anki sa...

Härliga gladbilder! Solen lyste här också :)

Marina sa...

Ja nu har det verkligen blåst ordentligt några dagar! Hörde för övrigt från en av döttrarna som bor i Stockholm att det föll sådant där kallt och vitt hos er i morse.

Carita Liljendahl sa...

Bravo för Café Bravo, där blev man glad!
Och blå himmel, som vi inte hade igår men däremot i dag, gör ju en alltid glad! Länkar till din blogg!

nalta norrland sa...

Höstlov akka Läslov i hela Sverige vecka 44 :) det är det där "potatislovet" som fanns förr i världen när Adam & Eva gick nakna i Paradiset som blivit ett Höstlov så här lagom till tidsomställning & Halloween :)

Sol å blå himmel, yes det är mumma för själen,
sol gör ju de flesta av oss frusna nordbor glada :)

Susanne sa...

Rasmus har målat surfingbrädorna i taket när han gjorde sin praktik på Liljeholmsgallerian.

Biggeros sa...

Man blir alltid på bättre humör när man uppenbarligen får vara med om en sol som skiner på en☉ Även om det är kallt. I dagens samhälle föds barnen upp med kulturell mat vilket är bra. Mina barn hade inte ens testat på Sushi förrän i sena tonåren. Det är inte förrän nu min yngsta dotter skulle kunna äta det varje dag.
Däremot började hon äta biff tatar vid 4 års ålder🤗

Husbilen-Ellen sa...

Vilken fin tulpan du serverades i koppen!!

Anni sa...

Ja, titta! Du hade haft sol mer än igår! Men som sagt, kallt var det.