onsdag 18 oktober 2017

En speciell hälsning från Rönninge till Las Vegas


Eller så väljer ni en blogg nära er som heter "Konst eller konstigt";-)

Då min favo kollega Yvonne är med i Rönninge Show Chorus (RSC) har det ju blivit ett antal inlägg om deras framgångar i Barbershopvärlden, bland annat här. 2013 blev RSC världsmästare och skrev in sig i rekordböckerna då de var första icke amerikanska kör som vann. De försvarade titeln 2016, och då med högsta poängsumma någonsin.

God ton
Som världsmästare får man bara tävla vart tredje år, men det hör till god ton att visa upp sig och sjunga en låt på plats för att fira segern året innan. Nu hölls VM återigen i Las Vegas den 9-14 oktober, och de 140 tjejerna i RSC hade helt enkelt inte råd att åka dit i år. Fullt förståeligt!

Överraskning
Alltså beslutade sig RSC för att överraska de tävlande körer (de flesta från USA) med något helt nytt som heller aldrig skådats förut i Barbershop-världen. Kören gjorde ett speciellt ”Swan Set” för de tävlande lagen. Å jag kan tala om för är att det är väl värt att lyssna på. Jag blev helt förstummad kan jag säga, och det är inte ofta det händer.

PS. Då jag inte hittade en bra bild av RCC i mitt arkiv, och alla foton på kören som finns på nätet antingen har fel format/upplösning eller är upphovsskyddade väljer jag att lägga upp en dagsfärsk bild som har ingenting med inlägget att göra, eller liiiite kanske;-) DS.

13 kommentarer:

Olga T sa...

Minns att du skrivit om båda deras vinster. Vad roligt att de åkte dit igen! Ska titta på filmen sedan.

Geddfish ♥ sa...

Vad kul att se! Jag har skummat igenom det mesta i videon.
Har läst om detta förut, skrivet av dig. Skoj!
Musik finns i så många former.

Husbilen-Ellen sa...

Fint skrivet om dem! Bilden är fin med sina droppar. Idag har solen lyst på oss i Norrköping. Ha dé gott!

KajsaLisa sa...

Tråkigt när do var så duktiga. Jättehäftig skyltbild, du måste tagit den tidigt i morse för vädret blev bättre framåt sju.

Ditte sa...

Metroskylten var bra, men din blogg är liksom lite mer...Väljer den helt oavsett om metro finns eller inte.

Följde med spänning det du skrev om RSC i samband med tävlingen i L.V. förra året och då de så imponerande vann. Fantastiskt! Och nu har jag lyssnat på hela "Swan Set" klippet. Häftigt! Tack för att du la ut det.

Susjos sa...

...och lustigt är jag också har en bekant i den kören! Världen är liten!

Ama de casa sa...

Men vad coolt! Vet att dom har varit superduktiga hittills, synd att dom inte får tävla varje år. Men det är väl ungefär samma regler som dom hittade på för Ingemar Stenmark för att släppa fram andra... ;-)

Men du... Du har ju själv bilder på dom i din blogg? Ett tips är att använda sökfunktionen i bloggen (högst upp) eller kolla i den här länken där jag har sökt:

http://bp-computerart.blogspot.com.es/search?q=RSC

:-D

nalta norrland sa...

Förståeligt att de icke har råd att åka i väg å sjunga även om de säkert hade lust, men ekonomi är ju sådant man måste ta hänsyn till.

Kommer ihåg att Du skrivit å berättat om dem tidigare :)

De är duktiga.

Steve sa...

Den kören har jag visst hört talas om förr och det var bestämt på en blogg som ibland lägger upp bilder som inte har nåt med inlägget att göra.

Anki sa...

Så klart jag väljer din blogg framför Metro!
Har ju följt dem genom dig och de är verkligen duktiga!

Ama de casa sa...

Vilken UNDERBAR film! Rolig, kreativ och helt FANTASTISK sång och koreografi!!! Dom är verkligen värda allt det jubel som dom får i filmen :-)

PS: Älskade avsnittet med "The factory" :-D
PPS: Med den här filmen borde dom kunna hitta en sponsor så dom kan åka varje år :-)

Marina sa...

Så kul att de är så duktiga men det kan vara dyrt att ligga på topp ;)

Anni sa...

Kikade en stund på klippet, men det blev lite väl långt. Undrar vad Swan Set betyder?
Och säger som ovan, sök i din egen blogg och du skall finna ...