måndag 2 oktober 2017

Glad måndag


Carspects fräscha kaffemuggar i rätt färg. Sådant gör mig alltid glad


"Sveriges trevligaste tekniker" - ja, det återstår ju att se imorgon;-)


Bilprovaren i bakgrunden la märke till att jag fotade. Trodde först att han skulle skälla ut mig, men han skrattade bara. Observera kunden i förgrunden. Han blev nog inte så glad, då hans nytvättade bil inte gick igenom, men kolla hans skor!

Med tanke på det fruktansvärda som hände i Las Vegas i natt kan man ju bara konstatera att den här måndagen var extremt ”oglad”. Och om jag tänker på blåsten och regnet idag så kvalar inte heller vädret in till temat. Men något ganska roligt (eller inte beroende på hur man ser det) hände mig idag.

Trasig lampa
Parkerade bilen utanför Bilprovningen Carspect idag. Där kunde jag häpet konstatera att lampan vänster fram var trasig. Detta måste ha hänt under natten, då maken och jag kollade alla lampor igår… Snacka om maximal otur.

Carspect
Vid desken i den fräscha hallen i rätt färg tog jag några bilder och väntade på att bli inskriven. Som ni vet är ju siffror inte min grej, och datum består ju av just nuffror. Räckte fram lappen jag skrivit ut varpå den trevliga bilprovaren började skratta. Jaha…

- Du har nog tagit fel på datum. Din tid är imorgon klockan 15:00.

Peugeot
Tur i oturen kan man väl säga. Körde raka spåret till Peugeot verkstaden. Förklarade att bilen skulle besiktigas imorgon, och den väldigt serviceinriktade mekanikern bytte lampan för facila 209 kronor. Dessutom la han till:

- Lycka till imorgon!

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

18 kommentarer:

Steve sa...

Ja, lycka till i morgon!

nalta norrland sa...

Det var dyrt för att byta en lampa... jag tror att här på OKQ8 kan man få hjälp med lampbyte typ gratis... i alla fall kollar de oljan utan att ta betalt.

Färgen var ju kul :)

För övrigt instämmer jag helt med Dig, en rätt oglad måndag.

Carita Liljendahl sa...

Det var riktigt pigga och genomgående glada gröna färger!

Emma, Sol som sol? sa...

Ibland får man vara glad för det lilla. Tycker inte att det var så där fasansfullt dyrt med lampbytet, ibland kostar ju bara lampfanskapet 200! Att lampan går sönder på väg till besikningen är faktikst en klassiker ...

Tyckte det var rolgare att kolla teknikerns strumpor! Svarta med röda ... duttar? Hjärtan? Fast han kunde väl ha färgmatchat så de kunde varit gröna duttar i stället, kan man tycka!

(Ett litet levnadstecken från mig, gör inte så många Bloggknop just nu!)

Geddfish ♥ sa...

Ett glatt inlägg, absolut!
Jag har alltid brukat charma bilprovarna. Fotat och så vidare och de har satt tummen upp för det.
Nu får jag aldrig ha den där pirrande känslan att åka till bilprovningen mer... häpp.
Jag håller med Emma. Jag tittade mer på bilprovarens strumpor och skor. Och så de korta byxorna till, haha. Iögonfallande ;)

Anonym sa...

Haha - Teknikern lyder mottot:
"Bekvämlighet före stil". Dom där byxorna är rymliga och sköna -
och lagom långa för att visa de hjärtliga sockorna. :)
Kundens Crocks - too much!!!

Ruth i Virgnia

Tragiskt i Las Vegas! :(

Ditte sa...

Visst går det bra i morgon! Önskar dig och bilen lycka till ändå.
Och en glad måndag blev det. I varje fall lyckad på flera sätt. Att titta på personer, klädsel och stil kan alltid ge extra uppiggarpoäng. Här är du en fena. Ja, på mycket annat också.
Men visst är det illa med dåden i Las Vegas och allt elände i Barcelona.

En glad måndag har jag också, men i Madrid. Nåja, nu är det redan tisdag.

KajsaLisa sa...

Du verkar inte haft så glad Måndag, men bra bilder och rolig läsning blev det. Sen fick du ju gratis kaffe också. Han i oranga skorna ser rätt bevisen ut. Själv var jag givetvis utomhus under min hektiska gladmåndag.

BP sa...

Svar till Ruth:

Las Vegas händelsen är så tragisk att man bara vill gråta. Men med tanke på USA's syn på vapenlagar så lär det tyvärr inte bli sista gången nå't sån't här hemskt händer i landet. Fruktansvärt!!!

Åke sa...

Ler stort åt ditt inlägg förutom galningen i Las Vegas, snacka om galning på riktigt! Så meningslöst 😢 Dina varma gröna färger som piffar upp måndagens blåst ända hit upp till norr 👍 Du hade tur som fick vara inne du 😉 Ioförsig satt jag och åkte traktor i regn o rusk igårkväll... var bara ut och lastade en 6 meters vedtransortör på södra ön... 4 mil kanske det vart i den varma traktorhytten, lampor hade då jag 👍 Jag har x-eon åt alla håll 😊

Anki sa...

BP- färger är ju aldrig fel - alltså orange och knallgrönt ... klart man blir glad då! Håller tummarna att besiktningen går bra idag!

nalta norrland sa...

Lycka till idag, jag hoppas bilen får klart papper.

svar
Jag är ju uppväxt på bondgård, med diverse djur... har alltid haft djur i nån form runt mig. Allt från kor, hästar till undulat.
För mig är ett liv utan hund (och katt) otänkbart.

Men vi behöver ju inte vara lika, stöpta i samma form :)
Olikhet är bra, för tänk så trist om vi alla tyckte samma lika alltid.

Ama de casa sa...

Haha! Så typiskt där med lampan, men tur i oturen att du är så vimsig med siffrorna då :-) Måste man åka och besiktiga då när man har sin tid? En trasig lampa hade väl i och för sig inte orsakat en ombesiktning utan bara en anmärkning gissar jag. Lycka till idag!

Las Vegas... FY VAD VIDRIGT! Hur kan det bara ske... Hur KAN nån göra så???Obegripligt!

Marina sa...

Glad måndag själv och hoppas det gick bra :)

Stare Ström sa...

Alltid nåt att glädja sig åt! Hoppas det gick bra idag!

Mias Mix sa...

Haha så snopet. Men tur i oturen som du skriver. Synd att han inte gick igenom.

Anni sa...

Du är inte ensam om att ta fel på datum, det har jag också gjort en gång (just till mammografin) men de tog emot mig ändå.

Anders W sa...

Roligt med sådana som förstår sig på kundvård!