söndag 13 december 2015

Skyltsöndag #31


Den här gången förstod jag inte skylten herrekiperingsbutiken hade satt upp. Alltså kontaktade jag min bästa kompis Wiki och fick lära mig att AVICII är lika med Tim Bergling som håller på med elektronisk musik. Errrrmmmmhhh – nyser han ofta medan han spelar eller…


Dessa skyltar hänger i varenda tunnelbanevagn just nu. Tycker kampanjen är riktigt rolig och gör mig glad. Jag brukar faktiskt le åt människor, även om jag inte känner dom. I 99 procent av fallen får jag ett glatt leende tillbaks. Updrag utfört:-)


Tror att vi alla ha olika ”saker” som bara ”måste” vara med i samband med julfirandet. Till exempel gran, glögg, sill, lammfjol, lutfisk och julskinkan. I vårt fall är det den sistnämnda (och lutfisk för min del). Då vi under resten av året knappt äter griskött har jag alltså dragit mitt strå till stacken och får inget dåligt samvete när jag njuter av min julskinka. Men det verkar vara himla svårt i år att få tag på en inte färdigkokt skinka i lagom storlek. Vi vill nämligen laga julskinkan från grunden och absolut inte äta resterna i tre veckor efteråt. Hötorgshallen here we come;-)


Kommentar överflödigt. Skylten satt på ett elskåp på Sveavägen – ooooops!


Det lönar sig att titta upp hos favon Cliff Barnes. Varje gång hittar man nå’t nytt. Å alltid är det annorlunda och roligt. Gillar verkligen pubägarnas attityd och humor.

Som ni ser är min Skyltsöndag nästan helt befriad från jul- och luciarelaterat "tänk". Men jag vill gärna önska er en Glad Luciakväll ändå!


24 kommentarer:

Ama de casa sa...

Haha! Cliff Barnes är ju bara såååå bra! :-) Gillar bananreklamen med.

Sen tycker åtminstone jag att AVICII låter som ATTJI (attjo) - därav det artiga "Prosit" efter. Tror jag.
:-)

Comsi comsa sa...


Bananreklamen blir man glad när man ser.
Sen om jag nyser när jag hör AVICILL det vet jag inte, mamman är förresten Anki Lidén. Bara som info..:)

Lucia kram ❤

Monica sa...

USCH ja man skulle nog bli vegetarian
inte för att djurplågeriet upphör men
man skulle ju inte delta i det.
HAHA asshole den var bra.
Ha en skön Luciakväll

Ditte sa...

Härliga skyltar! Den i tunnelbanan har jag sett och visst är det så att ger man ett leende kommer ofta ett tillbaka. Avicci gillar jag, hans musik alltså, men om han nyser har jag ingen aning om. Men det lär vara förkylningstider hemma...
Vad gäller skinka så köper jag gärna en som inte haft det så trångt under sin korta livstid utan fått böka runt och både hötorgshallen och Östermalmshallen säljer dessa.... Ibland har vi köpt från Åland men det är lita att ta sig över ån efter vatten.
Skylten på elskåpet var klockren.
Cliff Barnes har jag besökt några gånger men inser att det bör bli fler besök där...
Trevlig luciakväll!

FREEDOMtravel sa...

Avicii känner vi väl till i den här familjen där många gillar sån musik (främst Peter och äldste sonen Robin). Jag vill gärna ha lite julskinka med senap på julen och vissa andra produkter från gris, typ leverpastej och kanske någon god skinka ibland. Däremot köper vi aldrig fläskfilé eller något annat fläskkött till middag. Vill inte köpa fläskkött från Danmark eftersom man ser hur de har det, men det kanske gäller på andra platser också... Det blir helt enkelt fisk/skaldjur eller kyckling eller nötfärs eller vegetarisk. Ibland på helgen kan det bli lamm ;)

Maria sa...

Bananreklamen har inte nått till Skåne än men jag hoppas den gör det - den gillade jag!

Susjos sa...

Underbara skyltar! Och smart tänkt där med Attjo -Avicii- Prosit!
Cliff Barnes kan skyltar de med!!!
Så ni gör julskinkan från grunden, imponerande! Här köps färdigkokt :-)
Ha en trevlig Luciakväll!

Susanne sa...

Idag var alla skyltar kanoners.
Sv: Stjärnjul var så himla bra. Missade 3 mål i 1:a, men vad gör det när man fått lyssna på adtjärnjul.

Hanneles bokparadis sa...

kanske många som nyser nu

Unknown sa...

Alltså Cliff Barnes vet hur man slänger sig med sägningar. Jag skrattar faktiskt fortfarande,
:-)))))
/Kiki

Ulla Maria sa...

Tack för kulskyltning. Jag gillar verkligen sådant. Förstår att Cliff Barnes är en krog men för en lantis som jag gick tankarna direkt till Dallas. Hette inte den evige förloraren det?

Mias Mix sa...

Avicii har jag hört talas om men fattar ändå inte... Tunnelbanereklamen är riktigt bra och det är ju så enkelt att le! Borde alla göra hela dagarna!!
Julskinka äter jag inte men gör självklart till övriga i familjen. Och eftersom vi äter extremt lite kött har inte jag heller dåligt samvete.
Ja Sverige kommer nog få lite tufft, jag hade ingen koll på att Belgien är så bra, de är ju rankade 1:a i världen just nu.

Anni sa...

Fnissar lite för ibland undrar jag vilken sten du bor bakom. Avicii är ju en av landets största stjärnor :-) Och som sagts ovan, det låter väl som om man nyser när man säger hans alias.

Övergår till att skratta åt Cliff Barnes-raderna!

KajsaLisa sa...

Tydligen är han världsstjärna på musik där man inte behöver spela själv. Det finns ett stående skämt om att han gjorde en dålig konsert, glömde USB-minnet hemma. Tack för att du daterar upp Clas Göran, han är underbar.

Anni sa...

Jag lyssnar inte heller på honom, fattar inte det stora i att "göra musik" av andras låtar. Så gjorde inte diskjockeyna på den gamla goda tiden.

Beppan sa...

Du är verkligen en fena på att hitta kluriga skyltar!
Den bästa är nog det där med smittan. Så lätt att drabbas :-)

Marina sa...

Hoppas ni hade en bra luciasöndag!

N sa...

AVICII är grym!

cat sa...

Själv är jag så glad att det i år blir en helt otraditionell jul. Knappt någon julmat så långt ögat kan se. Kan inte bli bättre enligt mig.
Två teorier om C-G:s skylt. 1. Han nyser själv varje gång han hör en Aviciilåt på radion och det gör han troligtvis ofta om han har musikradio på. 2. Han tycker att att Avicii låter likt det ljud som folk som nyser åstadkommer.

One asshole at a time - klockren!

Steve sa...

Oj då, Avicii vet ju t o m en lantis som jag vem det är, men jag lyssnar inte på hans "musik".

Tunnelbanan, en utmärkt glädjespridare även om jag är glad över att jag slipper trängas där nere.

Jag tycker synd om grisarna numera.

Cliff Barnes, not my cup of tea.

Eva Trillian sa...

Herrekiperingens skylt är ju bara SÅ bra :) Underbar humor!
Cliff Barnes humor är rå och to the point! Gillas!

Susanne ❤️ sa...

Helt underbara skyltar som vanligt :)
Avicci kanske det låter när han i herrekiperingen nyser ;)
Och leenden smittar :) vilket är härligt ❤️
Cliff barnes är ju fantastisk ärlig härlig skylt hihi
Ta han om dig söt !!!
Kram Sanna

Stare Ström sa...

Du har förmåga att hitta varierade skyltar! Något för alla smakriktningar!

Tredje året i Hjo sa...

Märkliga skyltar du hittar. Alltid ska man dras med dåligt samvete. Avicii är ju världsberömd, men jag förstår inte heller Prosit. Kanske är han förkyld Tim Bergling.