fredag 11 december 2015

Inget juligt inläggInte ett juligt inlägg till, det hade jag ju (nästan) lovat igår. I stället ska ni få ta del av mina samlade intryck om Nobelfesten. Såg inte banketten på tv, men har läst några nättidningar. Vid nobelbanketter och kungabröllop framför tv:n känner jag mig lika uttråkad om ni gör som inte gillar fotboll - ni som vill att man ger spelarna varsin boll att leka med alltså;-) Men jag brukar faktiskt kolla ”sammanfattningar” i några tidningar för att hänga med om vad ni som är hängivna Nobelanhängare pratar om. Här kommer mina intryck:

Damklänningar
1. Det måste vara fruktansvärt obekvämt att bära dessa klänningar. Jag menar kreationerna ser ut som att de kräver både korsett och andra hjälpmedel för att hålla ihop kroppsdelarna.

2. Röd är en vansklig färg. Drottning Sylvia är inte en av dom som passar i rött. Hennes klänning liknar en dekoration på en princess-/bröllopstårta. Inte roligt. Aftonbladets modeexpert håller inte med mig.

3. Svetlana Aleksijevitjs blev totalt utdömd av Aftonbladets modeskribent. Kan väl säga som så – Svetlana var troligen den enda av alla kvinnor som fick ner mat och dryck utan att behöva hålla andan efteråt för att inte spricka. Smart!

4. Kronprinsessan Viktorias outfit var helt perfekt, dessutom i min favofärg. Anna Kinberg Batras klänning var min favo. Den håller sig nog till Nyårsafton.

5. Sara Danius klänning förde mina tankar osökt till gardiner på ett gammalt slott i England.

Pingviner
Varför skriver modespecialister aldrig om herrarnas klädsel på till exempel Nobelfesten? Jag menar, visst ser alla män ut som pingviner, men pingviner har åtminstone ”åtsittande päls”. De flesta frackar jag såg i nättidningarna verkade vara inköpta hos Dressmann och dessutom genomgått en tvätt. Det räcker nämligen med bara en enda tvätt för deras plagg att tappa passform;-)

PS1. Bilderna som är dagsfärska har som ni ser ingenting med Nobelfesten att göra. Alla utom sista fotot är tagna från toppen av Observatorielunden i jakten efter några värmande solstrålar. Vasastans tak badar i det fina solljuset. Den sista bilden är tagen på Vasagatan nära Centralstationen - fortfarande sol och blå himmel:-) DS1.

PS2. Nej, jag var inte så förtjust i NK:s julskyltning som jag visade igår. Tyckte den gav ett billigt och väldigt plastigt intryck. Men den kultiga tv:n i tredje bilden gillade jag. DS2.

18 kommentarer:

Ama de casa sa...

Jag gillade Silvias röda klänning. Men skulle inte vilja behöva sitta miljoners timmar i den. Typ middagen. Fy tusan för att sitta så länge och vänta på - i och för sig säkert jättegod - mat.

Herrarna har mycket lättare att gå på dessa fester. Pingvindräkten - oavsett om den passar - är nog mycket lättare att hitta.

Sen förstår jag inte att du dissade kranen i ditt förra inlägg... ;-)

Ama de casa sa...

sv: Du har ett enormt gott minne. Min "Desigual" klänning köpte jag dock inte på marknaden, utan på en kinabasar här i stan. Tror att den kostade 8 euro? Kanske 9.
Men tack så jättemycket för komplimangen! :-)

Susanne ❤️ sa...

Jag såg inte banketten :( men ska titta på klänningarna tycker dom brukar vara såååå
Vackra :) barnsligt förtjust i dessa fester ;)
och tycker som du, männen skulle hyra fracken istället för att köpa en billig som ser ut att vara välanvänd ;)
Dina bilder var fantastiska och vilken utsikt det är ändå :)
Återkommer om vad jag tyckte on klänningarna !!!
Stor Fredagskram till dig fina ❤️
Sanna

KajsaLisa sa...

Jag hörde på radio att hon inte tycker det är passande att glida runt i galaklänningar eftersom hon skriver om fattiga och utsatta människor. Det hedrar henne tycker jag.

Monica sa...

Bild ett till tre så vill jag se
Stockholm, bild fyra skräp som
förfulat och inte passar in.
Jag kan lugnt säga att jag föredrar
fotboll framför damklänningar på Nobelfesten.
Och Silvias plastikkirurg skulle jag inte använda
mej av ett tag såg hon ju ut som Joker i Batman;-)
Ha en skön helg:-)

Steve sa...

Storstan gör sig särskilt bra genom grenverk så därför gillar jag dina tre första bilder

Så klatschiga som Sara Danius klänning är sällan gardinerna på gamla slott i England.

Svetlana Aleksijevitjs outfit var onekligen befriande. Vågar någon ta efter?

Frackarna ger mig alltid en flashback till mina Uppsalaår då det blev en och annan frackmiddag.

Jag ser att vi är eniga om NK:s julskyltning.

Eva Trillian sa...

Sol i bild är aldrig fel.
Nobelfesten - jasså, har den redan varit!
Skyltningen: Vacker var den inte - men imponerande detaljrik!

Marina sa...

Jag har faktiskt varken sett eller läst om nobelfesten, därför lämnar jag det åt någon annan att kommentera. Däremot kan jag säga att det verkar vara väldigt lite julväder, och vi som väntat oss åtminstone liiite snö när vi landar på fredag.

Anki sa...

Fina bilder med sol på taken... så vackert genom trädens grenverk!
Även om jag inte är så fotbollsintresserad så tittar jag mycket hellre på fotboll än på nobelbanketten! Så fruktansvärt tråkigt! Nu har jag tack vare dig sett klänningarna... och kan bara konstatera att ingen av dem skulle passa på mig... hade nog gjort som Svetlana :)

FREEDOMtravel sa...

Jag har inte sett kläderna dessvärre... Men nog är det trist att herrmodet fastnat i ett stereotypt mönster där utrymmet för kreativitet är pyttelitet? Butiken Taracci, där Robin jobbar, försöker på vissa plagg vara aningens kreativa med knappar och design (fortfarande diskret!) men bara de modigaste männen vågar köpa något som avviker ens pyttelite. Trist tycker jag...

Ulla Maria sa...

Fina solskensbilder. Tack också för klänningsgenomgången, kul att läsa. Det här med att herrarna obemärkt kan passera med Dressman-frackar tycker jag också är talande.

Ama de casa sa...

sv: Okej då, kinabasarer och marknader är ungefär samma. Jag tänkte först att marknaderna flyttar på sig hela tiden och byggs upp för varje gång. Men sen har vi ju vår fasta marknad nere i stan som står på samma ställe hela tiden, precis som en basar... :-D

Ditte sa...

God morgon!
Tack för fina bilder från Stockholm! Gillas!
Jag läste dina intryck från Nobelfesten, förmedlade via pressen och log.Jag såg ju hela tillställningen och tycker att det är intressant att höra pristagarnas tal och att i övrigt beskåda festernas fest. Men så mycket "action" är detju inte. Den kommer när tvkamerorna stängts av och festen fortsätter natten igenom. Gillade även musikunderhållningen med Anna Trenheim och Seynabo Sey liksom körnumren frå Chess och Kristina från Duvemåla.
Instämmer till fullo i att männens utstyrslar inte är så mycket att orda över dock kan en frack se ut op lite olika sätt, men några större variationer blir det ju inte.
Vad gäller många klänningar ser de mer obekväma ut än de är. Jag gillade Alice Bahs Kunke vita klännig, läcker och likåsaå gillade jag också Viktorias och fru Batras. även Sofias klänning gick hem hos mig.
Vad gäller NKs julskyltning gick mina tankar i din riktining.
Önskar dig en fin lördag!

Susanne sa...

Ska ta mig en liten lunchpromenad upp till Observatorielunden. Det är så himla fint där, längtar till vår/sommar när man kan sitta på Himlavalvets uteplats och äta lunch.

Rantamor sa...

Skrattar så gott åt dina intryck av kläder på nobelbanketten.
Och jag håller med dig, Svetlanas byxdress som helt frångick etikett, fick jag höra av den där ribben...nånting expert,
var nog lika så snygg som någon av kvällens outfittar...ooops stavade jag fel...???

Heja Svetlana !!!

Prinsesstårtan Sofia hade en snygg klänning enligt mig och så verkar den också vara bland dom dyraste, klart tjejen passar på nu när hon har chansen att välja, dummare än så får hon ju inte vara eller hur,
man handlar ju inte Lindex eller HM när man kan skräddarsy en design klänning för ÅTTAHUNDRATUSEN....
många barn på hennes barnhem som hade fått en bra start i livet där du....

Nä nu är jag så där bitter igen...
ska strax sluta med det,
får ju inga vänner så här heller,
och då kanske jag måste delta i ett program i Skavlan !!!

Tjingelingen från Rantamor som just nu kokar fisksoppa.

Rantamor sa...

Fiskgryta !!!

Unknown sa...

Det är bra att du håller vad du lover, sånt uppskattas.
Din nobel-fest-klänningsanalys var intressant, jag har såklart ingen koll men dina ord kändes så där skönt abstrakt ör mig.
Gillar dina solskensbilder över vasastan.
/Kiki

Anonym sa...

UNDERBART TJUSIGA BILDER av underbara Stockholm !!!

Ruth i Virginia