fredag 4 december 2015

Black Friday #2


Ny skylt som varnar för mobilzombies. Den skylten dök upp på ett par stockholmsgator för några veckor sedan. Å det var inte Trafikverket som satt upp dom utan Jacob Sempler och Emil Tiismann, två kreatörer på en reklambyrå i Stockholms innerstad. Källa: Dagens Media. Killarna är genier:-)


Undrar hur bilen lyckades med att evakuera en hel flygplats. Kanske en ny alternativ användning för bilar! Källa: Aftonbladets webbplats.

Termometern visar drygt sju plusgrader, det regnar och det blåser. En helt okej dag att tillbringa i idet alltså. Men så beslutade maken och jag att vi kanske kunde göra lite nytta här hemma. Det gick inte så bra om man säger så, men det är klart – vi har ju inte någon större vana heller

Att flytta på en spis
Vet inte hur era spisar är installerade, men vår står mellan två köksskåp. Om ni någon gång skulle få för er att göra rent på golvet vid sidan om spisen så kan jag rekommendera att kolla instruktionsboken först för att ta reda på hur man flyttar en spis. Det är nämligen ingen bra idé att öppna ugnsluckan och dra ut spisen med hjälp av luckans handtag. Det slutar med att ni har en stor och tung lucka i handen. Å jag lovar att det tar ett bra tag att sätta tillbaka luckan i gängorna. Tur att det var maken som stod för den fadäsen.

Att tappa Photoshop
Å min annars så väl bloggdesserade make var inte det minsta intresserad av att jag ville dokumentera olyckan för bloggen. Nej, det var han absolut inte. Å hans svordomar lämpar sig inte för tryck heller. Nu hade det inte spelat någon roll om jag tagit bilder. Tappade nämligen min bästa kompis Photoshop, som inte går att starta längre. Detta efter en uppdatering av Office paketet. Oredigerade bilder som ”väger” mellan 4-7 MB går självklart att ladda upp, men ni skulle inte ha minsta glädje av dom, då det tar en himla tid att få upp bloggen då. Med andra ord lägger jag upp två bilder som jag sparat, men som inte har det minsta med inlägget att göra. Suck!

Black Friday #2 som sagt.

PS. Eftersom jag är på vift hela dagen imorgon vet jag inte om jag kommer lägga upp ett inlägg. Å jag vill inte ens tänka på hur jag klarar helgen utan mitt Photoshop… Men nu vet ni i alla fall vad som händer. DS.

22 kommentarer:

Susanne ❤️ sa...

Du hittade den :) den är såååå bra dom killarna är verkligen genier :)
hoppas mannen är på bättre humör ;) det är ju tur att man har en händig man i hemmet ;) trots att dom svär som dom inte lärt sig andra ord ;) du får visa när han fixat den.. Stolt fixare är också bra blogg inlägg
Och hoppas vännen PS kommer igång . Men dina bilder är bra hursomhelst , önskar mig faktiskt Photoshop har det inte ens ...
Här ute i skärgården blåser det storm just nu undrar om taket ska blåsa av :/
Och i morgon ska jag och mannen på adventsfika i stan och sen smiter vi två på egen date med middag :)
Hoppas att din lördag blir bäst vännen
Stor kram
Sanna ❤️

Per-Anders sa...

Cool skylt på mobilzombisarna. Den kanske skulle behöver på riktigt i samhället.

Geddfish ♥ sa...

Din första bild på skylten med mobilzombies, den satt bara så där kristallklart! Det är ju så många beter sig, som dönickar med dålig hållning och blicken stenhårt djupt in i mockapären ;)
Spisen, det var ju ingen hit, fy bubblan. Förr var det ju lätt att flytta spisen!
Och PS, det tappade jag tidigare, använder numera mobilens redigeringsprogram, så lat är jag.
I morrn är det min dag, så jag blir glad om du säger hej.
Och ha en skön lördag du med, kram ♥

Comsi comsa sa...


Det var trist att du förlorade ditt Photoshop, blir galen när saker jag gillar försvinner.

Mobil zombiebilden var hur härlig som helst. :)

Nä, att stå med ugnsluckan i handen är något man inte räknar med precis, jag hade nog slängt ur mig några väl valda ord jag med.. :())

Kram ❤

Ditte sa...

Läckra bilder! Och skylten med mobilzombisarna är helt klockren. Kanske skulle den kunna utvecklas så att det blev en "kostym" eller påse som kunde träs på och som kunde köpas av de som inte kan ta sina ögon från mobilen i städerna trafik.
Bilden ang. flygplatsevakuering är säkert också ett nytänkande. Det gäller att vara kreativ!
Trist med din Photoshop. Men har du en Mac så är Applebutiken i Täby Centrum jättebra på att hitta försvunna saker. Men visst borde programmet komma till rätta på något sätt. Håller tummarna!
Vad gäller spisen så ska jag absolut läsa instruktionen innan jag utför "bakom-spise- rengöring". Jag har lite tur för det är maken som tar hand om städningen hemma och han har mer koll än jag på sådant. Jag hade också stått med luckan i handen...
Önskar dig en trevlig morgondag och väntar på när du har tid med något inlägg.

FREEDOMtravel sa...

Det går inte alltid som man tänker. När vi (för några år sen) slet sönder stegen och takräcket på husbilen på Milanod flygplats var jag framme med kameran. Peter var inte helt förtjust i det om man säger så...

Eva Trillian sa...

Tänkvärd skylt, oavsett vem som satt upp dem :) Bra där!
Fadäser vill man verkligen inte ska dokumenteras - då glöms de ju aldrig bort ;) förstår honom helt ... det gjorde tydligen Photoshop också ;)

Meta sa...

Ska kontra med en annan varning en annan dag i skyltsöndag
Kram Meta

Unknown sa...

Ugnslucka i handen känner jag till, ett beprövat misstag.
Men att förlora en sån növändig polare är inte kul,jag tycker verkligen synd om dig....hoppas bara att en ny snart dyker upp.
/Kiki

KajsaLisa sa...

Herregud, vet du inte hur man gör? Öppna luckan ta ett rejält tag i bakplåten och dra ut spisen :)
När det gäller bilderna, testa att ta kopior och minska ned storleken på dom innan du lägger in dom i bloggen.

Marina sa...

En helt fantastisk varningsskylt! Här skulle det behövas sådana skyltar i en väldigt stor mängd!

Ama de casa sa...

Fullkomligt älskar skylten! :-)

Ajdå... Hoppas maken har lugnat ned sig, och att du har hittat din bästa kompis igen!
:-)

cat sa...

Eh jag har redan gjort den spisfadäsen själv, fast det var några år sedan. Tackar för påminnelsen om att inte göra om det.

Sådana skyltar borde sättas upp på fler ställen! Hurra för bra initiativ.

Syftningsfelen i svensk dagspress är såväl roande som oroande att läsa.

Återigen är det min underbara kamera som har inbyggda effekter att ta till, så stjärnglansen finns att välja i kamerans inställningar.

Hoppas att det slutar blåsa snart.

Monica sa...

Vår gamla spis drog jag alltid fram med
hjälp av luckan som satt så bra att jag
aldrig fick bort den HAHA.
Den nya med två ugnar och häll var för
dyr för att prova att dra men så står det
också med STORA BOKSTÄVER i manualen att man
inte på några villkors vis får dra fram den
i ugnsluckorna.
GRATTIS till maken förstår att det osade svavel i köket HIHI

Steve sa...

Är du på vift idag igen. Håll i hatten, eller paraplyet, eller nåt annat. Det är annars risk att Helga sopar gatan med dig.

Installera en riktig järnspis så slipper ni det där städproblemet. Men , det kan förstås bli knepigt med murstock och skorsten. Nej, läs instruktionsboken i stället.

Carita Liljendahl sa...

Ja, det var ju en duktig bil som klarade det där. Nu behövs inte människorna mer :-)
Fyndig skylt!

Days By Johanna sa...

Haha den skylten var rolig.... med mobilanvändande människor :P

Yur spisen gick och laga igen och elakt att mannen din inte ville ställa upp på bild *fniss*

Ja jag är med glad vi slapp komma till till ett hus upp och ned med en nyfödd hugo, då hade jag brutit ihop!

Ama de casa sa...

sv: Jag har nog blivit mer frusen av mig efter alla år här nere. Vi går ganska väl påpälsade om man jämför med andra icke-spanjorer. Minst kläder har nog engelsmännen, tror jag :-)

Ama de casa sa...

sv: Att segla, det är mitt liv dä ;-) Började i ung ålder med jollar av olika slag i stugan. Sen har vi ju den veckoseglingen i Grekland som vi gjorde med skid- och båtgänget. Här är ett exempel:

http://metrobloggen.se/amadecasa/vi_stravar_uppat_hela_tiden/

I och för sig ser man inte till minsta lilla båt där, men jag blev så glad när jag sökte lämpligt inlägg. För kolla bara hur duktig jag var på bloggdressyr redan år 2009 :-D

Helena sa...

Mobilzoombies! Vilken unik skylt. Ha en bra lördagskväll!

Anki sa...

Häftig skylt den med mobilzombies!
Hoppas du hittat ditt PS igen!

Anders W sa...

Tack! Varningsskylten för mobilzombies har jag hört om men inte sett - förrän nu!