måndag 21 december 2015

Helgbilden: Något till alla

I stor-Stockholm har vi haft en helt fantastisk helg med 13,4 grader som högst (= bäst) igår. Jag vet att det är många av er som längtar efter snö, men jag bara älskar det för årstiden ovanligt varma vädret. Men även om det känns som Påsk så är det ju ändå Jul som nalkas. Här kommer några bevis på det.


Så här såg det ut hos mig i helgen. Å om ni tittar riktigt noggrant så ser ni att tomten har lyckats ta sig upp till fjärde våningen i grannhuset.


Då gräsmattorna är gröna valde tomten ett alternativt färdmedel till släden nämligen den här bilen. Rudolf var snäll och lånade ut sina horn till utsmyckning;-)


Det verkar vara många som julstädar just nu. Det är nästan kö till den omåttligt populära piskställningen på innergården. Den här bilden är ett bevis på att kvinnor faktiskt har simultanförmåga;-)


Täby Centrums bollar på tornet har bytt färg från gult och grönt till rött. Det var det jag ville visa er. Nu är bilden totalt misslyckad (som vanligt när jag ger mig in på nattfotografering). Men jag tycker att effekterna blev så himla ”psykedeliskt coola” att fotot får vara med ändå.


Till sist en icke julig bild. Som ni ser får man leka med maten också på fiskavdelningen hos den lokala ICA. Sådant gillas skarpt av en bloggare som alltid är på jakt efter det där lilla extra.

Fler helgbilder hittar ni hos Marit.

22 kommentarer:

Ama de casa sa...

Jösses... Ni har ju rena rama Spanientemperaturerna hos er. Fast lite varmare är det allt här mitt på dan :-)

Haha! Gillar bläckfiskmössan :-)

Meta sa...

Hihi den sista bilden är häftig med fisken.
Ha en fin jul
kram Meta

Steve sa...

Igår kändes det som april när jag tittade ut. Skönt, då är det bara en dryg månad till första klippningen önsketänkte jag.

En bläckfiskkram är inget jag längtar efter. Det känns lite slibbigt.

FREEDOMtravel sa...

Haha, gillar fisken med bläckfiskfrisyr :) När vi var på Hemköp för ett tag sedan hade de stora fiskarna små fiskar i munnen, men den här var bättre! ;)

Stare Ström sa...

Ha! Fiskbilden gillar jag mest!

Geddfish ♥ sa...

Fiskbilden är ju bara så SKÖN!!!
Även den där med mattpiskan och mobilen, alltså en RIKTIG vardagsbild. Kommer ihåg min första mobil, en tegelsten, som jag nästan skämdes över att använda, mobil NMT, alltså INGEN visade sånt, usch skämmigt, det var sommaren 1992.

anemonen sa...

Haha det var en djärv tomte som vågar klättra så högt fniss. Asg den bilden som alternativ till renar var kanonbra. Det där med simultankapacitet det är ju vi experter på det vet jag som har lagat mat och läst böcker samtidigt i många år ja även annat tillsammans men numera har jag mist den så nu skulle jag bränna det mesta om jag försökte. Nattfotografering fordrar stativ och fjärrutlösare. Använde mig av det på min kvällsbild, men det är lite bökigt att ha med sig på stadsvandring så jag tycker ändå att du har lyckats visa det du avsåg. HAHA den firren har fått en snygg mössa och det här var den roligaste bilden på länge. Ja jag säger då det vilken fantastisk kvinna du är som hittar det där lilla extra jämt och ständigt. Psst jag var hos doktor idag och hade bihåleinflammation och ögoninfektion hmmm undrar vilken unge som har kletat på en kundvagn och gett mig den ögoninfektionen. Grrrr för det är oftast barn som får den och jag är ju pensionär. Visserligen går man bakåt............God Jul

Comsi comsa sa...


Visst ser jag tomten, fast jag var tvungen att zooma in rejält. :)
Fiskbilden är ju rent grotesk, he he he...

Kram ❤

Eva Trillian sa...

Men, ska det nu inte vara snö och kallt så här års så får det ju gärna vara lite sol mellan varven - det är min största protest. Värme eller inte - ingen snö eller inte - men måste det regna hela förb....de tiden? ... ja, det gör det ju då,m bildbevisligen, inte hos dig ... Men ja' ä' int' bitter! ;)
Gillar butiker med humor :) De finns tydligen också mestadels hos dig!
Man kanske borde flytta? ;)

Kolonilotta sa...

Jag känner precis som du!
Värmen är underbar och jag längtar absolut inte efter kylan och snön.
Den där bilen var ju jätte läcker.
Vilken påhittig bilägare! :)
Och att vi kvinnor har fantastisk simultanförmåga är ju inte någon nyhet. Just nu läser och kommenterar jag bloggar samtidigt som jag tittar på tv och sms:ar med min fina arbetskompis.

Ditte sa...

Fiskbilden var det där lilla extra! Kanske en tomteluva också had epassat.
Och "något till alla" fanns det hos dig idag. verkligen! Och jag fastnade för alltihop.
Dessa klärttrande tomtar finns det gott om i Spanien och säkert har några förirrat sig till Täby. Bara trevligt!
Bra med bildbevis på kvinnors simultanförmåga för det finns ju enstaka som inte håller med. Dock väldigt få.

Ulla Maria sa...

Återigen kul bilder, tack. Jag saknar inte heller snön utan är glad att den nederbörd vi fått på sistone kommit som regn. Hade varit ruggiga mängder att skotta i annat fall.

Susjos sa...

Återigen härliga bilder, såg minsann den lilla tomten på balkongen. Så kul med renhornen på bilen, och inte minst bläckfiskmössan i fiskdisken,som jag först trodde var på Melanders fisk!

Jag saknar inte heller snön och kylan, och är tacksam för värmen..då blir elräkningen lite billigare hoppas jag!!

Sv: visst har svägerskan häftiga salladsbestick,de är troligen från Afrika där hennes yngsta dotter med familj just nu bor, men så lätta att ta sallad med var de inte!

Anki sa...

Älskar också denna sköna, snöfria vinter! Hoppas den håller i sig och att vi slipper snö och kyla!
Haha... de har humor i din ICA-butik... kul med bläckfiskmössa på firren! Så bra att tomten hittade ett alternativ till släden... förmodar att det är han som klättrar in där på balkongen. Lite tidig kanske, men han ska ju hinna med många besök :)
Psykedeliskt så man nästan blir yr i huvudet... häftigt!
Tack för alla dina alltför snälla kommentarer hos mig... de gör mig glad förstås, men såå himla bra är jag nu inte. Jag fortsätter med "365 Foton..." även nästa år... tycker det är kul :)

Eva Trillian sa...

Sv: Du förstår att jag håller på att s pricka av nyfikenhet när du skriver om en bok du tror att jag inte ens skulle ta i med tån - och så inte berättar vad det är för bok? ;) Spill the beans, lady!
Mer Sv: Inte så att jag inte uppskattar alla roliga skyltar - oavsett hur de kommer in i utmaningen :) goda skratt har jag aldrig förnekat mig själv ;)

Vintersolståndet idag! :) Yes!

Unknown sa...

Ja julfeelingen har ett litet annat uttryck i bps värld. Som uppskattas! Renbilen måste ju bara Marit älska som en variation på de som besöker henne titt som tätt.
Kiki

KajsaLisa sa...

Fiskbilden var underbar. Sen bilden från Täby Centrum, gillar den, härliga färger. Vill du dämpa dom lila effekterna så gäller manuellt läge, så du kan tona ned ljuset och bilden blir lite mörkare. Men det finns ett par andra sätt du kan testa. Effekten verkar utgå från nedersta ljuspunkten, det vita ljuset Höj kameran lite så du fotar över den. Det här är ett problem jag ofta har med konsertfotografering, kraftiga ljuspunkter bränner sönder bilden ifall man vill efterjustera och göra den ljusare.
Räcker inte det så testa med blixt den kommer inte att lysa upp fasaden det är den för klen för, men dom lila effekterna kanske försvinner. Fight light with light fungerar ibland.

cat sa...

Ha ha vilken fasadklättrare tomten är! Förstår att han måste använda sig av alternativt färdmedel. Tur att han hade bil med renhorn hemma i garaget i Nordpolen.
Tycker att din nattbild är riktigt cool. Ibland behövs det lite brus i en bild för att den ska få något extra.
Alltså den där fisken med sin bläckfiskhuva ser ut som någon sorts religiöst överhuvud typ påve eller något.

Carita Liljendahl sa...

Oj så underbart! Men naturen blir ju allt lite lurad...
Och den där härliga innergården känner jag till.
Kommer på besök till Täby i januari - då ska jag ta TUSEN bilder :-)
Kram!

HelenTh sa...

Många häftiga bilder i ditt inlägg, fiskebilden ser riktigt läskigt ut :). De där renhornen gillar jag skarpt, sådana skulle jag vilja ha själv.
God Jul!

Husbilen-Ellen sa...

Fiskbilden var lite extra! Ha dé gott! Elisabeth

OLIVIA sa...

Haha fisken..