torsdag 10 oktober 2013

Synd att klaga

Det är synd att klaga över denna råa, blöta, blåsiga och mörkgråa torsdag. Jag menar vi skriver ju ändå den 10 oktober och någon gång måste ju faktiskt hösten komma, vilket den gjorde idag. Dessutom är det i alla fall ingen som lyssnar på ens klagomål;-) Alltså tänker jag visa er vad mina ögon valde att fokusera på idag:

Nästan färdig omelett
På Östgötagatan på Söder i Stockholm fick jag syn på en nästan färdig omelett. Man skulle kunna tro att äggen låg utanför en entré till en restaurang. Så var dock inte fallet. Omeletten låg utanför en frisörsalong. Frisören hade kanske hört talas om att ägg är bra för håret, både invärtes och utvärtes. Äggulan innehåller mycket proteiner, vitaminer och mineraler som är bra för tunt och slitet hår. Inte att just dessa ägg brydde sig längre;-)


Konst(-ig) pelare
Väntar man på Roslagsbanan i regnet kan man lika gärna titta uppåt och upptäcka det här konstverket. Nästan synd att renovera pelaren det sitter på.


Höstjackor
För första gången på många år domineras höstmodet av glada färger. Kollegan Eva och jag var väldigt sugna på att köpa varsin färgglad höstjacka – hon en blå och jag en lila, limegrön eller orange. Men när hon sedan observerade att dessa glada plagg nästan uteslutande bärs av så kallade 55 plussare ändrade vi oss direkt. Med andra ord så fortsätter vi smälta in i mörkret med våra svarta jackor…


Roligare än så här blir det inte idag. Å ni - tusen tack för alla era fina kommentarer :-)

9 kommentarer:

Susjos sa...

Jamen jag såg ju likadant på stan förra torsdagen! "Äldre" kvinnor som jag i dessa knallrosa och andra färgglada färger!!! Vad har jag gjort?!!!!! Suck....

Eva Trillian sa...

:) Tackar för dina glimtar från en vardag i den stora staden! Ingen champagne, kaviar eller något diamanthalsband så långt ögat når ... vi kanske inte har det så annorlunda här på landet ändå ;)

Rantamor sa...

Jag trodde att du hade fått ägglossning så där bara mitt på gatan...???
Alla ägg bara rasade ut en torsdag i oktober....
Det kallar jag ägglossning.

Och nog tycker jag allt att du skulle ha köpt dig en sån där färggrann jacka, jag blir glad över att se en sådan i vimlet, och tänk dig att alla skulle köpa en och det skulle bli massor av färggranna jackor på bussen...
kul tanke...

Tjingelingen från Rantamor...host...host...näe nu ska jag ta en hutt av ouzon...

LissenTo sa...

Ja det är synd att klaga, för här har vi fint höstväder och helgen verkar lovande.

Hoppas det blir så hos dej också Beate.

Anita - Malta sa...

Omeletten, den nästan färdiga, blir säkert strax bortspolad av allt regn o rusk som hösten därhemma brukar bjuda på när den är som värst.

Har man inget att titta på i väntan på tåget, då tittar man upp, ner, hit eller dit. Heter man Beate finns det plötsligt en mångfald av konstverk överallt som ingen annan ser.

Härligt med färg !! Nu tycker jag ju inte att tjejen med den färgstarka jackan ser ut som en 55 plussare precis. Men om det nu är så att de som klär sig i glada färger är en viss åldersgrupp tycker jag att det är klappat o klart att bryta det mönstret. Enklast genom att klä sig färgstart även om man under 55.

Färg är kul och färg blir man glad av så länge det inte bara är svart och vitt eller det allra värsta grått ;-)

Så ta med dig kollegan Eva, ge er ut och shoppa varsin riktigt färgglad höstjacka Beate. Det finns inga mallar men mycket fantasi. Mönster man tror sig se i sin omgivning kan väldigt enkelt brytas.

Roligare än så blev inte min kommentar ;-)

Stare Ström sa...

Förlorade ägg. Verkar kört med dem. Klart du ska ha en glad färg på vinterjackan! Du skulle smälta in fint bland höstfärgerna.

Ama de casa sa...

Den där orangea jackan var väldigt fin! Dessutom syns man nog bättre i mörkret som kommer mer och mer. Slå till!
:-)

cat sa...

Vi har en ljuvlig höstdag här på västkusten och tydligen ska helgen bli likadan :)

Kan inte låta bli att undra över de där äggen. Vem har slängt dem där och varför? Har någon blivit väldigt missnöjd med den nya frisyren?

Själv håller jag mig även i år med sobra färgval på jackorna. Skiten syns inte lika tydligt då ;-)

Della sa...

Ja vad är det för fel på svart?