torsdag 3 oktober 2013

SvårslagetSom fler av er redan har nämnt på era bloggar idag så har den här torsdagen den 3 oktober varit en helt underbar höstdag. Redan innan jag läste hos er hade jag bestämt mig för att dokumentera inte bara det otroligt fina vädret utan också ett par utsikter som är otroligt svårslagna - tycker jag i alla fall.

Svårslagna utsikter
Ovan får ni en bildkavalkad av allt jag kan se från min arbetsplats om jag tar en promenad runt kontoret. Större variation får man leta efter. Här finns allt: Vasastans takåsar, ett 1960-tals höghus, Nya Karolinska Sjukhuset, Norra Länkens byggarbetsplats, Wenner-Grens Center, Brunnsviken samt spännande ventilationstrummor som ger byggnadsställningar sällskap på innergården där glastaket byts ut just nu. Här händer det alltid något!

Skuggor
Om ni tittar på den här bilden, som för en gångs skull är rak (!!!) ser ni grannfastigheten sett från min cell som det numera heter. Rum är passé enligt senaste rön inom kontorsdesign. Ser ni de tre svarta fläckarna längs ner på taket?! Det är skuggor från människor som går och jobbar på taket mittemot. Coolt eller hur!


Den här bildserien får bli mitt bidrag till ”I like”. Fler bidrag hittar ni här.

PS. Wenner-Grens Center och Brunnsviken är inte med som bilder, annars hade serien blivit altför lång för er;-) DS.

26 kommentarer:

Beppan sa...

Mitt i storstan men ändå en hel del space runt om - härligt!! Alltid nå´t att spana in där ute.

Celler - får mig att tänka på munkar och nunnor. Och bovar... Hmm - tur att jag slipper sitta i en så´n...

Della sa...

Du har mycket att titta på du. Och i kanonväder dessutom. Blev dock lite förvirrad när sista bilden inte var sned. :)
Tack så jättemycket för alla snälla kommentarer du skriver hos mig om Afrikabilderna. Jag slickar i mig så jag nästan rodnar. :)

Stare Ström sa...

Cell??? Nåja, du har ju vacker utsikt i alla fall. Och inte tycks du behöva leva på vatten och bröd, enligt vad som har framgått om dina luncher!

Olga T sa...

I like blå himmel :)) Fortsätt med sådana frestande bilder!!
Har läst ikapp mig nu. Skräppost får jag knappt alls och det är jag tacksam för. Får det däremot i min jobbmail och det är irriterande.

Eva Trillian sa...

Undrar om det nu kallas celler för att det äntligen är allmänt förstått att man som anställd är, mer eller mindre, livegen ;)
Dina utsikter är fantastiska. Jag gillar takåsar! Tror att det sitter i sedan "Mary Poppins" :))

Susjos sa...

Ja, vilken underbar höstdag! Och tack för titten på Nya Karolinska, min troliga nya arbetsplats så småningom...

Hörni sa...

Ja vilka underbara höstdagar det har varit, hoppas det fortsätter så.
Mycket som händer utanför ditt fönster. Har du lite tråkigt är det bara att titta ut och ta några underbara bilder till bloggen. :)

Peranders sa...

Cell i stället för kontorsrum..? Jag är inte helt säker på att jag tycker ordet cell passar bra som benämning på en arbetsplats. Cell får mig att tänka på ett fängelse.

Shannara sa...

När jag såg första bilden dök Karlsson på taket upp i min hjärna (och nu blir jag inte av med honom...)

Husbilen-Ellen sa...

Nej de höjderna kommer jag inte till, men jag har vackra omgivningar på ett annat sätt. Ha dé! Elisabeth

Rantamor sa...

Svårslaget måste det vara att få så många kranar på ett foto som du fick.
Annars kan ju jag som inte är någon storstads spätta tycka att alla dom husen förstör din utsikt,
eftersom du inte kan se naturen...!!!
=) =)

Tjingelingen från Rantamor.

Marit Johansson sa...

Haha.. du har inte höga tankar om oss... tror du inte att vi kan behålla fokus så pass länge :)
Ja nog tusan har du fin utsikt från jobbet, mycket livligare och trevligare än utsikten från mitt köksfönster!

Susanne sa...

Vi verkligen en massa olika miljöer.
Sv: Tyvärr kunde jag inte ta med dig. Jag var där med våra Unga Talanger, men nästa år ska jag smuggla med dig. Hörde att det inte blir någon gjutning på Nordbygg nästa år =´(

Kerstins foto sa...

Men snacka om att du ser mycket från din cell (vilket förskräckligt ord)och de där jepparna som är uppe och jobbar på taket.....fy tusan, vilken svindel jag skulle ha om jag skulle försöka. Men coolt är det för de som törs. :)

Margareta sa...

Härligavybilder, men jag har också lagt upp några ... i tanke med dig. =)

Ursäkta men vad löjligt tycker det är med cell istället för rum - supertöntigt. En cell är en cell men det är kanske så att vi inte ska känna trivsel över våra rum på ett arbete. Fast ... jag har förstått att många gör om de egna rummen till celler )små trånga rum med en känsla av instängdhet) eller att de hemska kontorslandskapen är på väg tillbaka. Vi ska nog inte trivas på arbetet längre utan blir små robotar istället, men det behövs en uppfinning att spruta in hos oss så vi tappar känslorna. Jag ryser över känslan av ordet.

För övrigt gillar jag din bildserie. =)

llh sa...

Ja du, mycket svårslaget! sa hon och fick akut lappsjuka i småstaden. Skulle kunna döda för din utsikt, din cell och dina lunchställen. Gillar ju mitt i smeten så jag tokgillar dagens inlägg.
PS saknade och spanade förtvivlat efter Brunnsviken och Wenner-Grens Center tills jag läste ditt PS :)

KajsaLisa sa...

Aha, nu vet jag var du sitter, var inne på bolaget och känner igen Norra Station. Tog lite bilder av tegelhuset med klockan i Fredags.

Anita - Malta sa...

Det var inga dåliga utsikter du har från din arbetsplats. Svårslaget ? Ja, det beror ju lite på vad man gillar. De där ventilationstrummorna är kanske inte sådär jättekul att titta på. Fastnar nog mest för utsikten på bild ett.

Nu har ju jag inte fördelen som du att kunna ta en promenad runt kontoret. Ja, visst kan jag gå men skulle behöva gå ganska många varv på en yta av ca 30 kvadrat för att kallas promenad ;-) Men eftersom kontoret är hemma så kan jag ju vandra runt på andra ställen i lägenheten och terrassen än bara runt det så kallade kontoret.

Celler låter inget vidare. Fattar inte varför eller hur någon kan komma på den idén. Finns väl ingen som vill sitta varken i en cell eller ett bås och arbeta. Har hört talas om kontorslandskap. Men celler.. ??

Nåja, gillar din kavalkad av utsikter och är mäkta imponerad. Sista bilden som du kallar rak med de svarta fläckarna från taket mittemot är ju lite extra intessant. Undrar just om de som ger dessa skuggor tycker att det är lika coolt ;-) Vad jag kan förstå av dina bilder så ligger kontoret inte på bottenplan precis ;-)

Skönt att läsa at det varit en helt underbar höstdag !! Maken som är i Stockholm gillar varken regn eller snålblåst. Men vem gör det :-)

Freedomtravel sa...

Ofta bekanta trakter på din blogg. Det är roligt! :) (postar det här från iphonen utanför KS, snart framme vid KI...)

Anki sa...

Absolut en svårslagen omväxling av utsikter! Massor att titta på - riktigt häftigt med skuggorna på taket! Det skulle nog vara OK med ett besök på din arbetsplats - för utsiktens skull, men... jag som är "skogsmulle" skulle snart längta tillbaka till lugnet och tystnaden här i kanten av skogen...

cat sa...

Ja du det där var ingen dålig utsikt från jobbet!
idag verkar också bli en fin höstdag

Ama de casa sa...

Verkligen häftiga vyer! Uppe från din höjd blir det ju en typ av annan vinkling på "öppna landskap"
:-)

Monica sa...

Lite barnsligt kanske men undrar hur det skulle vara att åka på baken i dessa rör;-)
Ha en skön helg;-)

Tyvärr står det i kontrakten att dödsboet ska vara behjälpliga något som nog många inte vet.
Har haft ett samtal med dom och fått dom att rodna för vem vill visa lägenheten där ens mor låg död i hallen;-(((
Riktigt lågt av dom

Guldkryckan sa...

Gillar att fota utsikter jag..fast inte alltid utsikten tilltalar mig förstås..är lite kräsen av mig ;)

På mitt jobb har vi ingen utsikt..vi "bor" i en svacka där knappt ens mobilerna fungerar...lite utsikt hade ju varit tilltalande om man säger så.

Men man kan ju inte få allt som jag skrev hos Lennart...man får vara tacksam för det lilla :)

Ha en skön helg BP.

Freja sa...

Åhh, så läckert! På så många sätt! Älskar särskilt Vasastans takåsar, byggkranarna och skuggorna på taket!

Och jag lärde mig i veckan att det hette just cellkontor... Jag tror det är ett påfund för att det ska bli lättare att sälja in kontorslandskap... Det låter ju betydligt trevligare att sitta i ett landskap än i en cell... Jag sitter i landskap och jag gillar det, jag blir så lätt uttråkad av att sitta i en cell...

Linnéa sa...

Det må jag säga var varierat! Utsikten menar jag, du vet jag håller mig här på söder. Förstår skuggorna, har höjdskräck, fy så läskigt. Satt på SKL huset en gång väldigt högt, du har ju sett bilder från den utsikten. 2 gubbs sitter på byggnaden bredvid, dinglar med benen o fotar. Tyvärr hann jag inte med, stelnade av skräck!