söndag 27 oktober 2013

Skyltsöndag - Gatuskyltar


Flygplansvinge
Det här fotot som jag tog i fredags dedicerar jag till Skyltsöndags uppfinnare Pumita. Hon befinner sig nämligen på andra sidan jordklotet - jag tror det var till Buenos Aires hon skulle resa. Och vad har då den här bilden med Argentina att göra? Jo, jag tycker att det mörka taket ser ut som en flygplansvinge, och jag är tämligen säker på att Pumita tog ett flygplan till Buenos Aires;-) Om ni tittar noggrant ser ni 4½ skyltar på bilden.


Riddarkyrkan
I torsdags när jag fick vänta på rundturen i Riddarhuset gjorde jag något som jag alltid gör när jag väntar, nämligen fota. Nu har jag då aldrig lyckats ta en vettig skymningsbild med min lilla kamera, men den här tycker jag faktiskt är helt okej. Fotot visar Riddarkyrkan och även här får ni ta ett förstoringsglas för att hitta gatuskylten, men den finns där. Jag lovar;-)

Pumita har uppfunnit Skyltsöndag. Den här helgen har Klimakteriehäxan gjort något extra roligt – hon har sammanställt en lista på oss som skyltar. Kul initiativ!

11 kommentarer:

Stare Ström sa...

De där skyltarna syns ju hur tydligt som helst! :-D
Och så blev jag uppdaterad på Lidls sortiment och adelskalendern. Så berikande det är att titta in hos dig!

Benita sa...

Jag ser också skyltarna. Härliga bilder. :)

Pumita sa...

Inte än, kära vän! Det är FÖR många dagar kvar tills det är dags (flyger iväg på Allhelgonahelgen). Nu ligger jag bara och slösurfar och försöker kurera mig från otäcka bassilusker.

Klart jag ser skylten! Hävdar bestämt att det står Ezeiza på skylten (flygplatsen i Buenos Aires heter så). ;) Jag ska försöka se lite mer än huvudstaden. Inga bestämda planer men Iguazú-fallen vill jag inte missa. Kanske blir det en sväng till Uruguay. Vi får se. :)

Anonym sa...

Jag ser skyltarna. "Flygplansvingen" var ju häftig, gillar att du fotat den som en siluett. Får hoppas Pumita kurerar sig så hon kommer i väg på sin resa och kommer hem med en massa nya skyltar i bagaget.

Ama de casa sa...

Åh! Jag vill också flyga till Buenos Aires... Fast jag tror jag vill ha en annan vinge.
:-)

Freja sa...

Ohh, jag ska komma ihåg skyltsöndag, jag har ju fotat flera skyltar bara för att ha som bidrag, och sen glömmer jag...

KajsaLisa sa...

Fina Stockholmsmiljöer, kanske hänger på nästa vecka har ett litet projekt på gång i morgon.

Marit Johansson sa...

Ja sista bilden är kanonfin, verkligen snyggt ljus!

Susjos sa...

Härlig skymningsbild på Riddarkyrkan. Älskar Stockholm!!

Guldkryckan sa...

Har hamnat i nån svacka när det gäller fotandet här..tar en del bilder ibland men inte som i somras..jo..det är höstens fel..vår sommar och vinter är bra att fota på..men hösten?
Jo..får skärpa mig ;)

Tillönskar dig en skön kväll i stormens tecken..fast på insidan av vardagsrumsfönstret med nåt gott i glaset ;)

cat sa...

Det är alltid intressant att titta in hos dig :-)