måndag 7 oktober 2013

Helgblandning

I förra veckans helgbilder fick ni ”smaka på” olika exotiska maträtter i form av bland annat vitelotter. De flesta av er valde bort dessa potatisar. Idag blir det betydligt mindre blått eller lila – beroende på hur man ser det;-)

Solna Megaloppis
Då vi gillar gå runt på loppisar var den årliga Megaloppisen i Sporthallen i Solna ett måste. Det mest karakteristiska för den loppisen är nog doften av tartan löparbanor blandat med odören av svett från det lokala basketlaget. Ja åsså hittar man roliga bakdelar också.


Vallentuna bibliotek
Några av er dissade ju det fina biblioteket rejält efter gårdagens inlägg. Det är nog tur att vi alla har olika smak, men tack att ni skriver ärliga kommentarer. Det gillar jag skarpt! Personligen tyckte jag att bibblan hos Täbys ”lillebror” Vallentuna var otroligt fin, ljus och rymlig. De knallgula möblerna och lamporna var riktigt coola och glada färgklickar här och var. Ni som inte gillade inredningen kanske gillar trappräcket där. Varsågoda! Cat, du har ju mera erfarenhet av inredning i biblioteksmiljö än jag. Vad tycker du?


Tavlor
Självklart får ni se tavlorna jag köpte hos Ulla-Britt Hede. De är gjorda i blandteknik och är 10x10 cm stora. De med plexiglaskåpa kan man ställa upp om man vill, vilket jag har gjort. Å nej, tavlan överst till vänster är inte rosa utan ljuslila, den till vänster är inte röd utan orange. Just i fall ni börjar fundera över min kameras sätt att återge färger;-)


Fler helgbilder hittar ni hos Marit.

17 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Gillar bakdelen (den fluffiga ;)), trappräcket (speciellt mycket) och tavlorna. Skrattar gott åt din färgförklaring så vi inte ska tro att du gillar något så anskrämligt som råååsa ;))

Stare Ström sa...

Jag delar Evas uppfattning till fullo! Gosig bakdel!

Freja sa...

Jag gillade biblioteket, tyckte det kändes rofyllt med sin luftighet och de glatt gula stolarna. Och jag gillar det ännu mer nu när du visar det fina trappräcket!

Anni sa...

Hade hon inga blåa tavlor?

Ja, jag gillar trappräcket! ;-)

Och pappa har bara ritat några av byggnaderna, men jag minns aldrig vilka. För övrigt är jag helt okänslig för kritik vad gäller hans arkitektur, någon gång kanske jag berättar om våra duster när jag ville få honom att rita som JAG (och stadsmuseet) ville och inte som han ville ...

Kerstins foto sa...

Hahahaha, vilken enorm(t) söt och fluffig bakdel. Gillar inredningen på biblioteket. Visst är det tur att vi tycker olika allihop.
När det gäller mitt minne så sitter jag och småler (snarare garvar högt) åt att du tror att minnet är bra. :D
Jag visste att vi gjorde resan 2010 så då är ju ett steg avklarat. Sen har jag delat upp året i kvartal och i varje kvartal har mapparna datum först och namn sen. Så jag sökte reda på mappen för 2010, sen chansade jag på andra kvartalet, scrollade neråt i mapparnas datum och namn och voila´, där fanns mappen med bilden jag ville ha. Enkelt ju. :)

Kerstins foto sa...

Oops, glömde säga att det var fina tavlor. :)

Della sa...

Synnerligen läckra små tavlor. Gillar! Och bakdelen ser gosig ut. :)

Unknown sa...

Vilken bra smak du här när det gäller konst. Plexiglaskåpan gör att man funderar en extra gång. Jag älskar rosa men på min skärm är din bild lila.
/Kiki

Ama de casa sa...

Läckra tavlor! Jag gillar den röda bäst - den längst upp till HÖGER ;-)

Monica sa...

Ankungen hade jag garanterat rånat honom på, vill ha
Läckra tavlor, ibland undrar jag om jag har fått fel på färgseendet eftersom min kamera också ändrar färgerna på det jag fotat.
Ha en bra dag

KajsaLisa sa...

Trappräcker gillar jag skarpt, verkligen annorlunda

Anki sa...

Missade förra inlägget, men nu har jag kollat in biblioteket - ser ljust och trevligt ut tycker jag... och trappräcket är helt underbart!
Snygga små tavlor - och en fantastisk beskrivning av färgerna :)
Och den där mjuka bakdelen, den ser riktigt kramgo ut!

anemonen sa...

Missade förra inlägget men det här var väl hur trevligt som helst och du tavlorna skriker till mig. Jag vill ha.. De är i min smak.

Marit Johansson sa...

Den rumpan ser klämvänlig ut :) skulle också tro att man kan tjuvnypa lite utan att få sig en smäll haha

Hörni sa...

Oj vilka fina tavlor du köpt. Och jag gillar biblioteket måste jag säga. Trappräcket gör saken ännu bättre. :)

cat sa...

Det trappräcket gillade jag väldigt mycket! Läckert är det.
De små söta tavlorna blev jag också förtjust i, fast jag skulle ju hellre ha rött än orange.

Margareta sa...

Jag gillar alla bilder och visst är det klockrent att man skulle vilja ... nypa lite -bara för att.