tisdag 1 oktober 2013

SkräppostPå senare tid har jag läst flera inlägg och kommentarer där ni klagar over mängden av skräppost som ni får brottas med. Konstigt nog är det uteslutande bloggar med Wordpress som plattform som verkar drabbas. Själv kör jag ju sedan 2008 med blogspot och jag måste bara beundra deras filter. Visst får jag också skräppost, men om jag får 10 sådana i veckan är det mycket. Å vet ni vad, egentligen gillar jag skräppost, vilket jag kanske inte borde säga så högt...

Gillar skräppost
Då och då – var tredje månad eller så – brukar jag tömma denna postlåda. Men innan jag gör det läser jag kommentarerna. Jag får mig alltid ett gott skratt och har lärt mig att det finns mediciner som jag inte visste att det fanns mot åkommor som jag aldrig hört talas om heller.

Exempel
Här får ni ett exempel på en liten annorlunda skräppost som jag asgarvade åt. Jag hade gärna velat översätta kommentaren till svenska för er som inte kan engelska, men vet ni vad – jag kom aldrig på vad som menades egentligen. Google Translate gick också bet på texten men ni är kanske smartare än jag och Google;-)


meet single menwomen who seek to be equal with menwoman looking for manwomen seeking men in abu dhabi women seeking men in locanto divorced women seeking men in Kolkata women seeking men punemen for men dating mature women seeking young menwomen seeks men [url=http://www.webjam.com/womenseekingmen]woman seeking man[/url] looking for a man women seeking men in hyderabad with contact numbers looking for marriage american dating rich women dating malaysian women seeking men chennai women seeking men married men seeking men girl seeking men man looking for woman.

Bilden jag lägger upp visar en mini skyddshjälm som jag fick av kollegan Liselotte häromdagen. Den hjälper kanske att skydda er mot skräppost alternativt kan ni ju alltid borsta bort kommentarerna som ni inte vill ha med den;-)

20 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Om en sådan borste fungerar på onödiga uppgifter på arbetsplatser så vill jag ha en *muttrar surt efter en lååång dag*
Jag håller med dig om att det är förvånansvärt få junkmail - då och då bara. Någon påstod att det är för att bloggen inte har så många följare .. och så kan det ju vara. Men jag har de bästa! Och det räcker för mig ;)

Pysselfarmor sa...

Nä inte är det mycket spam i blogspoten och på min hantverksblogg (bloggplatsen) har jag inga alls.

Vitelotterna verkar intressanta ;-)

Marit Johansson sa...

Hahaha... helt sanslös kommentar. Förmodligen världens sämsta kontaktannons :)

Unknown sa...

Hejsan! Kikar in lite kort, prövar hjälmen och önskar dig en fortsatt bra vecka!
/SA

KajsaLisa sa...

Jag har wordpress och den senaste tiden så har det ramlat in rätt mycket, men då pratar vi om 5-10 i veckan ungefär. Systemet är däremot rätt bra som automatiskt sorterar in det i skräpmappen. Men man måste hålla koll ändå, idag hamnade du där men det händer inte så ofta.
Dessutom behöver inte systemet spamfiltrering när man kommenterar som många som ligger på blogger har.

Peranders sa...

Jag har haft förmånen att slippa skräppost, både när det gäller mailen och kommentarer på bloggen. Jag är glad för det.

Anita - Malta sa...

Ingen skräppost hos mig bara ett par stycken per vecka som WP så snyggt lägger i mappen skräp som jag sen kastar permanent. Läser en del och visst får man sig ett gott skratt ibland. Ditt exempel var ju riktigt kul ;-)

Men...läser Kajsalisas kommentar. Så sant ! Ibland hamnar plötsligt kommentarer som är godkända sen länge i mappen Skräp !! Du har ju varit där ett par gånger förra veckan, samma med Pumita och Erik /Semlan tidigare. Nä, hur systemet verkligen fungerar blir jag inte klok på men gillar din gula lilla skyddshjälm, det gör jag. Gonatt ;-)

Åke sa...

Jag hade 33 st att gå igenom nu sedan igår, däribland du, nu är du godkänd så dina kommande kommentarer går in direkt. Uppemot 90-100 skräppost /dygn är inget ovanligt för mig. Mest ger dom sig på de med latinska inslag och vissa triss inslag. Den här blåa trissen verkar speciellt. Jag har fått några tipps, men ej testat det ännu. Jag har blivit hackad 2 gånger så jag är rätt försiktig av mig. Jag bytte webbhotell när det gick att komma in via att man skrev att man glömt lösenord och angav en mailadress bara. En för mig okänd mailadress stod där när jag luskade själv som jag dessutom skrev till, och fick till svar att personen beklagade sig. Det är tydligen en sport att hacka sig in och förstöra sidor. Wordpress känner jag mig trygg med.

Anki sa...

Gullig hjälmborste eller borsthjälm... eller vad man nu kan kalla den :)
Ingen skräppost här - i alla fall väldigt lite.

Della sa...

Ha! Underbar text. Använder ju också blogspot eller Blogger då, och får några enstaka skräpisar. De kan vara rätt så kul, men med den här texten leder du helt klart. :)

Freedomtravel sa...

Jag får mycket skräppost. Har iofs egen domän (med wordpress som program). Just nu är det mest spam på kinesiska, så vad det handlar om vet jag inte...

Hörni sa...

Hahaha, ja undrar vad som menas med det där.. :)

Jag får inte mycket skräppost på bloggen. Desto mer på mailen, där är det dejtingförslag till förbannelse..

Ama de casa sa...

Jag har ju wordpress och får en hel del skräppost. Jag kollar den dagligen, eftersom att helt vanliga kommentarer hamnar där med jämna mellanrum. Det irriterar mig mer än skräpposten i sig.

Beppan sa...

Den där hjälmen skulle vara bra att ha!!! Får en del mystiska kommentarer via mailen på min blogg - blogspot. Dessutom på inlägg som jag gjort för länge sedan. Rensas tydligen bort eftersom de inte publiceras. Tack och lov. Jag gillar inte att behöva använda en massa kommentarsspärrar. Varken på min egen eller andras bloggar.

llh sa...

En sån kontaktannons och man förblir kontaktlös.
Nej jag har inte problem med skräppost. De är inte många, oftast inga alls trots att jag har wordpress. Kan säkert bero på att jag har en liten blogg med få - men naggande goda - läsare.
Det ar en söt liten borste med skyddshjälm men jag är helt kallsinnig till allt ad städverktyg heter.

Stare Ström sa...

Underbart! Det är ju så man har lust att svara bara för att se vad det blir av det hela! Jag får också ytterst sällan skräppost (blogspot!) och då har jag aldrig fått något sådant roligt. Hjälmen hjälper säkert till som extra skydd. Kul grej!

fotobrus.se sa...

Det där med spam kommer och går tycker jag. Jag har avaktiverat spamfiltret och modererar de kommentarer vars e-postadress jag inte godkänt tidigare, det funkar bra.

Ama de casa sa...

sv: Det där fantastiska byggnadsverket är en radiomast. 370 m hög och byggd 1962 av US Navy.
(Det är Preciosa som upplyst mig om det i en kommentar. Perfekt med läsare som vet saker och ting så man slipper googla ;-) )

Margareta sa...

Tror nog att det är "samma" skydd som vi har i båda de olika domänerna, men vet inte hur blogspot visar skräpposten. I WP finns det olika flikar och och programmet gör en uppmärksam på att det finns skräppost vilket gör att man kanske ser det mer. Jag brukar inte heller gå in och radera så ofta men ibland hamnar det som inte ska där, vilket kanske beror på att WP är lite mer misstänksam. Det går ju också att ställa in med olika parametrar hur man vill att det ska hanteras. Om jag vill att alla kommentarer där det exempelvis står Beate ska hamna i skräpposten kan jag göra det, men det vill jag inte så det finns inte i mina inställningar. =)

Många skyddshjälmar har jag sett i veckan. =)Linnéa sa...

Stämmer, innan hade jag ju också elsasdotter på blogspot, vet knappt att jag hade skräppost. Nu på WP hur mycket som helst, trots eget domän. Men nu är det nog kört, kan ju inte återgå o ta med mig mina inlägg. Men har en icke startad blogg, stockholmskansfoto på blogspot. Får se om jag får fart på den nästa år. Du vet nutida pensionärer matar inte duvor, de lever rullan på bloggar och lever lite rövar på kvarterskrogen o kör ett o annat trumpass!