fredag 18 oktober 2013

Fredag den 18:e oktober

Nu borde jag inte ha mopsat upp mig igår och skrutit över hela 7,7 plusgrader i Stockholm. Det var verkligen dumt gjort och jag fick sota för detta onödiga skryt imorse. Note to self: Även en nollåtta mår bra av att hålla låg profil ibland;-)

Snöskur
Nedan ser ni beviset på snöskuren som drabbade Täby imorse vid 07:45. Snön gjorde sig inte så bra på bild så ni får titta på dessa små och väldigt hårda spikar som hamnade på min arm. Att bilden är suddig är helt logiskt för jag skakade som ett asplöv när jag tog den. Dessutom vet jag nu varför jag har en svart tråkjacka – den gör sig perfekt som bakgrund för snö och bildbevis är viktiga som dokumentation;-)


Kö 1
Väl nere vid busshållplatsen vid motorvägen möttes jag av den här synen. Stillastående trafik in till Stockholm. I Danderyd hade en lastbil och en personbil krockat med sig själva och en lyktstolpe som påpassligt la sig över motorvägen söderut. Bussigt. Det gick dock ingen nöd på mig i den uppvärmda bussen och jag kunde kommentera bloggar i lugn och ro.


Kö 2
När jag en timme och 15 minuter senare äntligen hade nått fram till Östra Station blev jag väldigt glad (NOT) över den här synen.


Platt fall
Som ni ser hade fru Gårman också råkat ut för en olycka imorse, eller så orkade hon inte stå emot blåsten och de futtiga 2 plusgraderna. Jag menar hon är ju ganska lättklädd…


Ordningen återställd
Vid klockan 16:30 var ordningen nästan återställd om man bortser från isande vind och en temperatur på 3,3 plusgrader. Observera att den röda remsan är taket på en buss som jag faktiskt hann med – bussen alltså inte remsan;-)


PS. Nu tycker jag att jag har gjort mig förtjänt av en vinare och ni förtjänar att jag kikar in hos er – om jag inte somnar innan vill säga;-) DS.

13 kommentarer:

Pumita sa...

So true, låg profil är inte dumt i vissa lägen. ;) Jag hade en välplanerad sovmorgon imorse... gick upp strax efter 9 och missade snöstormen - vilken lycka! Även utan bildbevis fattar jag att det måste ha varit minusgrader för det var svinkallt när jag väl kom ut vid lunchtid. Vågar jag säga att det är 25 plusgrader i Buenos Aires? Ja, det gör jag... för du har väl somnat för länge sedan... med vinaren i ena handen och mobilen i den andra. ;)

Beppan sa...

Kluriga bilder som vanligt hos dig :-)

Är inte ett dugg avundsjuk på dina köer. Möjligen på plusgraderna - på eftermiddagen... 08 har visst sina fördelar. Jag har ju bott där några år så jag vet...

Inte lätt att hålla ordning på Bodö och Boden - om man nu inte tittar på taggarna... men det skiljer ju en hel del. Boden i Sverige, 10 mil söder om polcirkeln. Inlandsstad. Bodö i Norge - 10 mil norr om polcirkeln och dessutom vid havet = Atlanten.

Eva Trillian sa...

Snö? Jag har ju lite större förståelse för att Rantamor får snö - hon bor ju trots allt granne med jultomten - men 08:orna? Redan? Jo, och i Norrköping t.o.m. hörde jag ... kanske blir det en vinter i år också alltså? Ser på termometern bredvid mig att det är -1,2. Hoppas vi slipper nederbörd.
Måste säga att sista bilden är riktigt snygg! Gillar den skarpt!

Kerstins foto sa...

Hahaha, ja nog är det bäst att hålla låg profil efter såna uttalanden. :)
Vet du, ibland kan jag sitta och känna mig lite....stressad över köerna i vår stad men när jag ser din bild och tänker på hur det är i storstan så inser jag att det jag kallar köer är bara en andningspaus. Får försöka komma ihåg det när jag känner irritationen stiga nästa gång. ;)
Sök nu reda på långkalsongerna så du slipper frysa rumpan av dig när du ska vänta på bussen.
Ha en fin lördag. (Hoppas vinet smakade bra.)

KajsaLisa sa...

Äkta vardagsrealism med trötta resenärer, härligt som motiv. Tyvärr blir det aldrig sådana köer, på mina hållplatser, men i och för sig finns det plats på bussen.

Monica sa...

Jag såg ingen snö, lokalt över Täby kanske;-)
Ja du det kan inte vara någon höjdare att vara ute i rusningstrafiken, försöker styra bort våra resor från den i mesta möjliga mån.
Ha en skön helg;-)

Della sa...

Känns som om vi kom lindringt undan här då som slapp snön. :) Men isande kallt var det och jag fällde upp huvan ordentligt när jag promenixade till och från jobbet.
Stackars Fru Gårman! Du får bevaka hennes öde och rapportera. Har fortfarande inte sett någon irl, så jag är mån om denna.

Guldkryckan sa...

Får gratulera till första snön då..inväntar den här med glädje så småningom..skottar ju inte själv jag då jag har en slav i form av fastighetsägare som sköter (ska) sköta sådant ;)
Men jag gillade att skotta snö när vi bodde i villa och radhus..man gick ut..tog spaden och efter att man tänt ciggen så skottade man..det var tider det.

Fru gårman? ...visst ja...var väl nåt feministerna ville ha för jämlikheten skull?
Men de missade isåfall att sätta på henne jeans ;)

Idag ska jag på lägenhetsvisning..ska inte flytta men jag ska se hur de har lyxrenoverat en lägenhet i området..en lyx som skulle kosta över 2000 mer i månaden. urk..inget för mig...fast lyx o lyx..den har 2000-talets standard..ska fota lite om jag får för fastighetsägaren...längesedan jag såg en modern lägenhet ;)

Ha så gott nu BP..du é bäst.

Ama de casa sa...

Det blev ju bara bättre och bättre ju mer inlägget framskred - precis som det ska va om det börjar lite illa sådär :-)

Rantamor sa...

Jasså det blåste några snöflingor till dig igår, det kanske var en påminnelse vad som komma skall.
Här ligger snön kvar som kom det är så kallt att det otäcka vita blir kvar på marken.

Vilka köer det blir i en storstad, då gäller det att inte vara stressad och som du ha en klösbräda i beredskap.

Jodu det blev Caroline af Ugglas igår kväll.
Hon är en skön artist, men nå körsångare blir det inte av Rantafar eller Rantamor. Jag gömde mig bakom kameran.

Men resten av människorna som var där sjöng för kung och fosterland, vickade på rumpor, kände magstödet ???? och trivdes bra.

Ha nu en finfin lördag.

Benita sa...

Men vad skönt att du fick en blå himmel till sist ändå. Svinkallt har vi också här.

Linnéa sa...

Suck, förbaskade snö, avskyr vinter. Det är OK fram till Nyår, alla fina stjärnor o ljus i våra fönster. Men sen usch!
Sippar bakåt nu i din blogg!

Marit Johansson sa...

Det här inlägget slutade betydligt bättre än det började.. klart du var värd en vinare efter skitvädret på morgonen :)