fredag 22 februari 2013

Via rymden och arkitekturpärlan till ”Made in Jail”


I gårdagens inlägg visade jag den vänstra sidan av tunneln. Nu får ni se den högra också. Personligen gillar jag gårdagens bättre.

I rymden
Stort tack för alla era kommentarer till gårdagens inlägg. Skrattade gott åt era tolkningar vad den översta bilden föreställde – en omröstning i Riksdagen, en metallisk halslänk på solvarm brun hud och IT-bästisen Radde trodde att det handlade om en sittplan på en biograf eller ett fotbollstadion.
Tunnelväggarna har fått ett rymdtema eftersom bostadsområdet där jag bor byggdes med inspiration från rymden. Ni som har hängt med här ett tag och sett mina bilder från området har kanske förstått att jag bor i en hög banan (av två). De två höghusen är ovala och kallas i folkmun för bananhus. Innanför höghusen finns två låga ovala byggnader också som dock inte heter mini chiquitas;-)

En arkitekturpärla
Jag bor inte bara i en banan utan även i en arkitektonisk pärla. Det påstår Martin Rörby, arkitekthistoriker. Han kallades nämligen in till Sveriges Television för att presentera området där jag bor. Filmen visades för någon vecka sedan på svt1. Den spelades in i somras och jag minns att kamerateamet fick skjuta upp inspelningen gång på gång då de ville presentera bananerna i strålande solsken, vilket dom också lyckades med till slut.
Och för er som är lite nördiga kan jag också berätta att området designades av ingen mindre än Sune Lindström, som till och med jag kände till. Han är bland annat pappa till Svampen i Örebro, Kuwait Towers och Wenner-Gren Center i Stockholm.


Made in Jail
Och innan ni somnar efter att ha läst mitt första och troligen enda informativa inlägg någonsin tänkte jag avsluta med den här coola killen som jag upptäckte i Vasastan för några dagar sedan. Han satt utanför en frisörsgalleri eller om det var en gallerifrisör. Han skulle ju kunna komma från rymden om man tänker efter trots eller på grund av att han är tillverkad i fängelset;-)

PS. Jag har förresten mejlat till Täby Kommuns Landskapsarkitekt och bett om konstnärens namn. Ja vad gör jag inte för er (och mig själv;-)) DS.15 kommentarer:

Freja sa...

Jag gillade den här sidan av konstverket ännu bättre, det ser ut som en exploderande stjärna, kaos! Jag gillar kaos... Och sebrakillen var en riktigt cool en!

Margareta sa...

Jag tycker om båda bilderna då de är fotade på helt olika sätt och säger inte samma sak till mig.

Vad hette programmet? Det går väl att se på SVT-play om det inte är för länge sedan. Intressant läsning om Täby och det låter spännande med de två låga ovala byggnaderna innanför, något foto?

Vad har banan och rymden gemensamt?

Killen är verkligen cool och han får vara ifred där, skönt.

Nu väntar vi då bara på namnet.

Ha en god kväll och vi höres.

Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma sa...

Läcker konst som tillåter många tolkningar :-D

Pågående tävling i bloggen där du kan vinna en hotellövernattning. Var gärna med:
http://lottizdays.blogg.se/2013/february/tavling-vinn-en-hotellovernattning.html

Jane sa...

Coolt alltså! Mer sådant i vår omgivning. Kommer ihåg ett projekt som konststuderande/arkitektstuderande fick göra - att lysa upp det offentliga rummet med allehanda konstnärliga ljuskällor - bara för att folk skulle känna sig säkrare att vistas ute på vissa platser. Undrar vad det blev av det egentligen?!?
Antagligen för dyrt att verkställa ... men så mycket man skulle vinna på det.
Tur att de har något att göra i fängelset, att öva upp fingerfärdigheten ;))
Lovet börjar bra med inbjudan till ett födelsedagskalas + middag, slipper stå i köket med andra ord. I morr´n ska jad se till att få iordning nya wordpressbloggen och länka min gamla dit - kanske slutar med katastrof, he he ... ja, jag har ju en hel veckas ledighet framför mig ...
Ha det bra!

Kicki sa...

Jag gillar nog den här bättre, det är mera moi (jag)! Cool lite figur i skön slapp stil:)
Tack underbara du för dina kommentarer hos mig! Julia har inte mascara, har inte börjat med smink än ( gör som mor sin)! Du gissade rätt om kuddarna! Kram

Della sa...

Alltså den där bilden från vänstra delen av tunneln fattar jag inte riktigt. Kan det beror på min bristande kunskap om hur det är i rymden?

Hörni sa...

Den där söta, randiga killen gillar jag verkligen! :)

Ama de casa sa...

Han har ju till och med fängelsedräkten på sig - så passande!
:-D

Monica sa...

Arkitektonisk pärla jo jag tackar jag, det var i alla fall mycket snack om dom när dom byggdes på 60 talet en del avskydde dom medan andra gillade dom. Mina föräldrar tillhörde grupp ett kommer jag ihåg;o)
Wow vilken läcker kille en sådan vill jag ha, konstigt att han får sitta ifred

Rantamor sa...

Sitter å ler åt din kommentar hos mig, är du inte kompis med din keramikhäll ???
Vi har en sån där inductions häll och är supernöjd me den. När vi renoverade köket när vi flyttade hit så "tvingade" sonen oss att köpa den, jag var som lite skeptisk, men nu skulle jag inte byta bort den för allt renkött i världen.

Och just renkött...varför i hela friden köpte du inte en renstek det är ju så himlans gott.
Nyfiken som jag är så vill jag veta vad den kostade kilot ???
Vi köper ju en hel ren och då betalar vi 58 kr kilot.

Men jag tror säkert att pizzan var god me.
Ikväll ska vi äta räkor och lite goostar har vi bestämt.
Men nu måste jag allt göra lunch till Rantafar som sitter å svär åt "norska mästerskapen" eftersom fyra norskor leder i nån skidtävling.

Tjingelingen från Rantamor...
och den där randige killen har säkert rymt från nåt fängelse, men han är så söt att jag hoppas han kan lura polisen och vara ute i det fria....

Jah Hollis sa...

Riksdagsomröstningen var bättre.

Per-Anders sa...

Snygg ny header, förresten!

Mona sa...

Jag gillar också den vänstra halvan bättre. Och så gillar jag förslaget om att den såg ut som en omröstning i riksdagen. Annars får det väl bli en kontrollpanel i ett rymdskepp.

Vet du vad tv-programmet hette? Skulle kunna tänka mig att se det på svt play. Wennergren-center i Stockholm vet jag inte hur det ser ut, men däremot svampen i Örebro och Kuwait Tower. Coolt att bo i ett hus som ritats av en så berömd arkitekt.

Snubben från fängelset är ju hur cool som helst.

llh sa...

Nördig som jag är gillar jag förstås ditt infoinlägg. Så Bananen är brorsa till Svampen. Du/ni tycks ha dragit en vinstlott i bostadskarusellen. Hittar inte programmet på svt vid en snabbkoll, letar senare när jag har tid. Den grå dagen kallar...
Denna tunnelsida påminner om knytbatik, gillar avgjort den andra bättre.

Anonym sa...

Two major manufacturers of pet healing products are pulling sundry well-received brands from the superstore because they may admit traces of poultry antibiotics that are not approved in the U.S.

http://biznesdlafirm.com/katalog/szukaj/cat/209/strona/linki.php
http://ramble.pl/zdrowie,i,uroda/calodobowa,lecznica,weterynaryjna,weterynarz,calodobowy,trojmiasto,s,5565/
http://biznesdlafirm.com/katalog/pokaz/1582
http://biznesdlafirm.com/katalog/pokaz/1116
http://biznesdlafirm.com/katalog/pensjonat-pod-kasztanem

http://www.centrum-firm.com/katalog/pokaz/5124
http://centrum-firm.com/katalog/pokaz/2006
http://centrum-firm.com/katalog/pokaz/2201
http://biznesdlafirm.com/katalog/pokaz/6290
http://biznesdlafirm.com/katalog/pokaz/2776