onsdag 27 februari 2013

Oh thank Heaven - en underbar dag i bilder


När man väntar på bussen kan man ju alltid titta ner och då kan man hitta en gammal tändare med en text som passade den här dagen perfekt. Ja så är tändaren ju lime grön också;-)

Idag var det första dagen sedan den 1 december 2012 då mitt hopp tändes att det kanske blir vår även efter den här vintern. Bara känslan att lämna lägenheten på morgonen utan dessa extremt osexiga täckbyxor och med bara en hood på huvudet i stället för två är så obeskrivligt skönt. Plusgrader, sol, porlande stuprör, små bäckar som rinner nerför gatan, vatten som droppar ner från taken – för all snö blir ju vatten till slut;-) Helt underbart.
Hoppas att bilderna jag lägger upp gör er lika glada som mig. Ni som har haft grått väder idag får i alla fall lite solstrålar av mig i stället. Ni som kunde glädjas åt finvädret idag får väl ta fotona som dokumentation att det verkligen har hänt. Enjoy!


En ganska cool bild från Vasastan.


Jag gillar att leka i solen som ni vet. Observera alla vattenpölar på trottoaren:-) Det droppar från taket som ni ser - på riktigt.
Lite vårstädning - jag menar -putsning. När IT-bästisen Radde bjuder på bloggfoder brukar det handla om min bloggprinsessa Nika. Men den här gången bjöd han på före-, under- och efterbehandling av hans skor. Kollegan Susanne hade nämligen anmärkt på att skorna behövde en "spring makeover".


Till sist en solnedgång till bara för att den var så vacker klockan 18:00 i kväll.

26 kommentarer:

Della sa...

Tack för de bilderna! Jag hade också glädjen att se solen och lyssna till porlet idag. Underbart! Det finns en vår efter detta.

Ama de casa sa...

Nu har ju jag också hittat lite snö, och den porlade så fint idag :-)

Ama de casa sa...

PS: Vi sparade inte 100 euro på felåkningen, vi sparade 10. Men vi är glada ändå :-)

Stare Ström sa...

Även här var det vår idag! Och nu känner man att solen värmer. :-)

Apropå min vinnarbild. Visst är det kul när lokaltidningarna uppmärksammas. Vår lokalblaska är faktiskt riktigt bra med hyfsade kultursidor också. Och upplagan växer i dessa tider.

Eva Trillian sa...

Putskrävande skor var det inte igår jag hade ;) Skönt! För det är inte någon rolig syssla!
Tändare borde inte ligga ute och töa fram ;) De borde ligga i soporna! Du slängde den väl när du fotat färdigt? ;)

Susanne sa...

Hahaha, tyckte att skorna behövde en uppfräschning ;) Det roligaste var att R gick runt med en putsad och en oputsad ända fram till lunch utan att någon kommenterade det ;)

Freja sa...

Här slaskar det oxå, kanske lite för tidigt för min smak. Men i dag tog jag ledigt från jobbet på eftermiddagen och gick hem i solen, det ger energi!

Hörni sa...

Ja, riktig vårkänning fick man idag, men vi har en hel del snö kvar än trots åtta plusgrader. :)

Jane sa...

Visst är det härligt med blå himmel!!! Här har det porlat i dubbel bemärkelse ... ute pga värmen samt i tvättstugan där jag tillbringat halva dagen, blä! Passade på att tvätta täcken och annat som tar lång tid att torka - hinner inte d¨å jag jobbar - men visst är det ett tråkigt sätt att tillbringa lovet på :/ Drog runt snabeldraken en sväng också eftersom solen avslöjar allehanda ludna kreatur i lägenheten. Kanske får köpa Radar ;))

LissenTo sa...

Förstår att du mår gott nu, för idag tror jag vi hade samma vårkänsla.

Häääääääääääääääärligt!

Kicki sa...

Vilken skillnad!! Både på skorna och vädret, blev nästan lite svettig idag!:)

cat sa...

Tack! Vi har haft dimma tre dagar i rad nu, så jag behövde verkligen se solen.
Underbar solnedgång :)

llh sa...

Underbara dagar är mer än välkomna. Njuter särskilt av dina storstadshus mot blå himmel. Här har jag ingetdera idag. Men det är hopp om någon plusgrad och det är en wowfaktor i sig. Hoppas solen är med dig idag också :)

Jane sa...

Läste länken du skickade ... säger bara hjälp! :O
Undrar bara - hur gammal är personen? "Låter" och verkar vara som en "fjortis" ... har svårt att tänka mig (svenskaläraren reagerar) att den personen har ett sådant jobb som du säger :/

Jane sa...

PS. skulle ta bort länken i din kommentar för nyfiknas skull ;) men då försvann hela kommentaren, tyvärr - bara så du vet varför den "togs bort" :)

Monica sa...

Härliga vårbilder känns bra att få se barmark, här regerar snön fortfarande.
Så ja ordningen återställd med sista bilden, så läcker med fotspår i snön och solnedgång;-)

Pumita sa...

Njuter av en underbar vårdag... två gånger: IRL igår och idag genom dina fina bilder och den träffsäkra texten. Det kallar jag för en vinstlott! :)

Marit Johansson sa...

Ja det är ljuvligt att snön håller på att förvandlas till vatten, tyvärr spår SMHI att vi ska få -13 imorgon, men jag fick njuta av slasket några dagar i alla fall :) underbart är kort.. fin solnedgångsbild med djurspåren i förgrunden.
PS. Jag har också en mugg med D och V på, precis som du skrev.. alltid retar det någon :)

Rantamor sa...

Tack, tack, tack för att du är så snäll =) =)
Ser att snön har smält bort hos er i Stockholm, här har vi också takdropp och tösnö, har sån lust att gå ut å göra en snögubbe...som står på huvudet !!!
Det är tokhalt här just nu så jag behöver verkligen mina icebugs, utan dom skulle jag nog trippa å ragla omkring som en kråka i motvind.

Nej fy va frusen jag känner mig ska ta å koka en kopp kaffe till mig å Rantafar.

Tjingelingen från Rantamor i norr.

Jah Hollis sa...

Ja, det är härligt. Takdropp har vi inte i Malmö eftersom snön försvunnit för ett tag sedan. Men lite vårstämning kan du hitta även på min blogg.

Helens Universum sa...

Härliga bilder, med en underbar solnedgång!
Ha en fin dag!
Kram Helen

Guldkryckan sa...


Putsade ofta mina "doc Martins" förr i tiden, skötte om dem som en nyfödd nästan, (tror jag, har klarat mig från åkomman kallad barn) ;)
Men hur som helst..de höll i 17 år de där skorna..de bästa jag någonsin haft, satt som gjutna runt fötterna.
Det första man ska göra med sådana dojjor är att snöra på sig dem och sedan lägga sig i badkaret en timme med dem så att de formar sig efter fötterna.
Detta var 1993 så jag hade ingen mobilkamera på den tiden, hade inte ens en digitalkamera så nåt bildbevis finns inte..när jag köper nya så småningom ska jag ta en bild av detta och lägga ut på bloggen..jag lovar. :)

sv: Förstå religion kommer jag nog aldrig att göra..åtminstone inte hur vissa beter sig i religionens namn oavsett religion. Knepigt det där.
Tänk om alla bara förstod att det handlar om att respektera andra människors val och sätt att leva...att vara en god medmänniska...jo...det är bra det :)

Margareta sa...

Rara du och jag vet inte tanken, förutom glädjen hos mig, men jag fick direkt en tanke om en betydelse.

underbart med sol, men idag har det bara regnat här och det tillhör ju verkligen inte vanligheterna hos oss i februari, men jag har inget mot det eftersom det blir bra skare på isen om det sedan fryser till. Äldsta sonen däremot förde tankarna till det onormala med våra temperaturer och väderväxlingar.

Jag behöver också vårputsas, hala jag och även skorna.

Tycker det känns så ljuvligt att se det blå hos dig, jag vet ju hur mycket du älskar det. Ser även solen i skorna hos din IT-kompis -ser du?

Skugga = klart och soligt väder.

Än en gång får vi en vacker solnedgång av dig som avslut, mycket tassande där på snön har det varit.

Ha det gott och hoppas att du får fortsätta njuta. Jag låter gärna solen stanna i Sthlm ett tag, men snart vill jag att den även delas med oss här uppe.

Tusen kramar och tack allt.

Susjos sa...

Tack för de bilderna! har ju sovit idag och inte sett solen. Ja, Alicante lägneheten verkar ju bra, liksom paret som hyr verkar sjyssta. Har de en hemsida, eller var det den sidan du tipsade om ?

Beppan sa...

Lite puts och studs behöver skorna verkligen. Särskilt när de befunnit sig på saltade vägar...

Så ljuvligt med blå himmel och sol. Förstår att du njuter ;-) Får kika på dina och längta.....

Mona sa...

Här i Gbg finns igen snö att smälta bort. Här tar vi våren direkt när den kommer. Härliga vårliga bilder!