tisdag 26 februari 2013

600 Euro – del 2

Tänkte låta er veta vad som har hänt med "min 600 Euro. Hoppas ni kommer att skratta lika mycket som jag gjorde.

Bakgrund
Ägarna till lägenheten som vi hyrde i Alicante i oktober är världens gulligaste par. Vi mötte dom irl och det klickade direkt. Det enda negativa jag kan säga om dom är att de är väldigt disträa, vilket kanske inte är så förvånande då båda är geologiprofessorer – den ena på universitetet i Zaragossa, den andra i Madrid.
Igår kväll skrev jag ett mejl till kvinnan och tackade för generositeten gentemot mig;-) Hennes svar kommer här.

Spaniens ekonomiska kris
- Vad säger du!??? Först förstod jag ingenting, men till slut gick det upp för mig vilket fruktansvärt misstag jag begått. Två personer överförde handpengar för att reservera lägenheten i Alicante. Vi var på dom flera gånger och undrade varför de inte har skickat pengarna.

Post-it lapp
Nu när jag läste ditt mejl minns jag att jag hade en post-it lapp med ditt kontonummer bredvid datorn och jag bad dom att sätta in pengarna där. Jag blev lite fundersam när jag läste ”SEB”. Googlade namnet och såg att det var en svensk bank, så jag trodde att den säkert hade slagits samman med vår spanska bank. Det råder ju ekonomiskt kaos här i Spanien så...
Det var sent på kvällen och jag orkade inte ringa min man för att kolla hans kontonummer. Du vet jag är ju hans ”sekreterare” för att jag kan engelska.
Tack så hemskt mycket för ditt mejl. Nu kommer jag fira att åtminstone du har koll på ditt konto.

Slutklemmen i form av ett PS
- Det är nog bäst att jag kollar makens kontonummer ifall du har tappat det. Då kan du sätta in pengarna direkt på hans konto. Tusen tack på förhand, kram X

PS. Än en gång har bilderna jag lägger upp ingenting med inlägget att göra. Solnedgången över Täby ikväll var betydligt mera ”on fire” efter eftermiddagssolen än vad min mediokra bild visar. Åsså släpade maken hem tre kilo Dantes Inferno från bokrean…DS.

22 kommentarer:

Rantamor sa...

Ingen bok man läser vid sängånde, för den boken skulle nog ta livet av mig om jag råkade somna ifrån den. =)
Ja just d ja bokrean har starta, förut var man som alltid på alerten men numera så har jag inget häng på dörren vid öppning precis.
Förresten nu tog jag i för jag har väl aldrig hängt på låset till bokrean.... =/

Men va kul det blev med dina 300€ jag berättade för Rantafar igår, och hade högläsning för han just nu, och vi kunde bara konstatera att det var lite siåså med penninginåutbetalningar där,
men har man ärliga människor runt omkring sig så går det väl an...
Hon måste ju vara tacksam för att du mejlade !!!
=) =)

Tjingelingen en tisdagkväll.

Stare Ström sa...

Inget roligt varar för evigt, eller hur det nu är! Men kul upplösning på mysteriet. Sol här både några timmar i går em och i dag em. Det tar sig! Fast i kväll var det frost igen.

Eva Trillian sa...

Åh! *suckar* Det är så stressigt på jobbet att jag t.o.m. förträngt att det är bokrea :O Då är det illa ute med mig ... lite stresshantering med bokrea som terapi ska genast planeras!
Skönt med människor som inte "går i spinn" av ett misstag! :) Nu har ni ju rett ut det. Lugnt och fint! Gillas!
Och inte behöver du röra på dig i min hoppborg inte ;) Du kan få stå bredvid mig med en god kaffe och titta på du med!

Pumita sa...

Hahaha, så himla kul! Tur att det löste sig för alla parter till slut.

Njae, ingen bokrea för min del. Bibblan duger bra och e-böcker väger inte så där infernaliskt mycket. ;)

Hörni sa...

Hahaha vad roligt, och vilken tur att ni redde ut vad som hänt så pengarna hamnade rätt till slut. :)

Freja sa...

Äsch, jag som trodde du var innehavare till boende i Alicante vid det här laget... Trevligt mail från henne, gulligt!

Lissen sa...

Hehehe, stackars paret som hade blivit på mind om betalning flera gånger. Men vilken härlig människa som direkt berättar hur det gått till.

Förstår att du gillar dom

Dantes inferno låter inte lättläst, som deckare t.ex

Ha en fin vecka. // Lissen

llh sa...

Hahaha vilken gullig solskenshistoria det blev när mysteriet löstes. Skön tillitsfull inställning hos samtliga inblandade.

Jag stirrade ut på en liknande solnedgång men till skillnad från dig lyckas jag aldrig fånga sådana tjusigheter på bild. Och det går knappast att skylla kameran tyvärr.

Susjos sa...

Oj, vilken story! Hade oxå högläsning för mannen här hemma! Så det kan gå, nu blir jag nyfiken på lägenheten i Alicante- och detta trevliga par, där vill man ju hyra!
Var det via Homeaway?

Marit Johansson sa...

Vilken vacker solnedgång och vilken rolig historia om pengarna...
Jo jag ska berätta hur snäll Mia är, i morse när jag såg temat sladd gick jag in med kameran till en halvsovande Mia, viskade att jag bara skulle stoppa in en hörlur i hennes öra och ta några bilder, ok viskade hon och somnade om innan det var över.
Stackars unge och stackars mig när hon blir vuxen börjar gräva i sin förskräckliga barndom :) då kommer jag att få stå till svars för allt!

Anna sa...

Ja tur att de löste sig, verkar som de brukar bli lite krångel när man ska ha kontakt med husägaren direkt:

Härligt och ha bokat och klart!

Jane sa...

Ha ha, vilken tur för de virriga professorerna att du var så ärlig ... fast de hade väl förr eller senare kommit på hur det gått till ändå :))
Ingen idé för mig att gå på någon bokrea, kommer alltid hem med alldeles för många böcker som jag dessutom inte hinner läsa. Det ska vara om det finns någon fin konst- eller fotobok som man kan bläddra i. Förra året köpte jag en kanonfin bok av Brutus Östling - finns visst en annan i år ...

Ama de casa sa...

Hahaha! Vilken underbar kvinna. Förlåt, underbara kvinnor ska det vara. Hon som är så härligt disträ, och du som är så härligt ärlig :-)

cat sa...

Härliga färger i första bilden och tung läsning i bild två :)

Vad gäller de 600 Euro, så kan man kanske säga; you win some, you lose some ;)

Såg själv "hajen" först efter att du hade sett den i min bild. Kul att se sin egen bild med nya ögon :)

Kicki sa...

Haha, vad gulligt!(...och där försvann hoppet att för egen del få igen pengar efter vistelsen i Rom!)
Tur det var du som fick pengarna så det blev ordning och reda!
Jag tycker ibland att jag är disträ men det här...ja, fint inlägg blev det!:)

Monica sa...

Härligt att det löste sej med pengarna;-)
Men vad är detta en himmelskt vacker bild, tyckte du sa att du inte var bra på det;-)

Ja du hon var duktig hon Argos syster;-)Om allt går vägen blir vi med Gösta 2 i Juni.

Linnéa sa...

Det något speciellt med proffesorer eller? Bolrea, har missat fick nobelpristagarens Vitlöksbrigaderna i julklapp från jobbet. Men, nä det är för mycket blod, lemlästade kroppar o elände. Så jag gav upp den. Det är sällan jag gör så.

Undrar var pengarna vimsar omkring nu?

Ama de casa sa...

sv: Jag har varit med om ett flertal avbrutna landningar. Den värsta var i Rapid City (vi skulle kolla presidentskallarna, Mount Rushmore, USA). Planet inte bara avbröt landningen, det svängde hit och dit så jag trodde vingarna skulle ta i marken... FYYYY!

Anders sa igår att detta var ingenting emot den landningen. Då var till och med han rädd.

Margareta sa...

Vad skönt med en sådan upplösning på dina europroblem. Ja, hon är inte som jag som nästan dubbelkollar allt som har med konton mm att göra. =)

Vacker solnedgång och jag har ännu inte orkat ta fram kameran och fota någon. Det är så vackert den här perioden när solen ligger så pass lågt som den gör.

För första gången har jag nästan bestämt mig för att inte handla på bokrean, tror jag. Kanske någon liten sak, kanske. Din makes böcker skulle jag inte orka ta mig igenom, mest på grund av språket då jag inte har vanan att läsa engelska böcker.

Ha en bra kväll.

Anonym sa...

Hoppas att du slipper Interpol med anklagelser om "pengatvätt" om någon börjar granska de konstiga banköverföringar genom europa :-)

Mona sa...

Inte är din bild medioker. Den är himmelskt vacker! Och närbilden av Den Gudomliga Komedin är skitläcker. Tror jag har ett ex stående i bokhyllan, men aldrig läst den.

Jag tog en snabbis på rean och köpte "Upplev Sveriges historia" av Dick Harrison. Boken innehåller intressanta historiska sevärdheter och är illustrerad med mycket vackra bilder.

Mona sa...

PS Skönt att det löste sig med pengarna. DS